ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΔΣ στο Ζηπάρι: Γ. Κυρίτσης: «Καλαμπούρι» τα περί νέου Νοσοκομείου… Γονείς 4ου Νηπιαγωγείου: «Αφήστε έξω από την αντιπαράθεσή σας τα παιδιά» – 79 υπογραφές για πάρκινγκ Ζιάς

26
2337

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ 

Τα θέματα της επικαιρότητας: λιμενικά έργα  (επισκευή λιμανιού από… Φεβρουάριο και μετά όπως απάντησε ο Δήμαρχος σε ερώτηση του Σ. Πη ο οποίος ζήτησε «πίεση» με βάση την απάντηση του Υπουργείου) και η μεταστέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημ. Σχολείου με αφορμή τις αναφορές του Οράματος για το ότι δεν έχουν νομότυπο, κυριάρχησαν στα θέματα ενημέρωσης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ζηπάρι.

Στην παράταξη Όραμα απάντησε η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων Σ. Θεοδωρέλλη  (παρουσία κι άλλων γονέων) ζητώντας να αφήσουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση  (που δεν τους ενδιαφέρει) τα παιδιά και ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Σχ. Επιτροπής Μ. Ζερβό και τη δημ. Αρχή για τις ενέργειές τους.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κω απάντησε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν. Σχολίασε αιχμηρά τη στάση του Οράματος κάνοντας λόγο για «ρουφιανιά» και «μπαρούφες». Ενώ, για το θέμα του νέου Νοσοκομείου που έθεσε ο κ. Παυλίδης ο Δήμαρχος Κω έκανε λόγο για «καλαμπούρι» τη στιγμή που το νοσοκομείο δεν έχει παιδίατρο εδώ και τόσα χρόνια και τόσες άλλες τραγικές ελλείψεις.  «Κάποιοι είναι στριμωγμένοι στη γωνία και πετάνε μια πέτρα στο νερό να τσιμπήσουν κάποιοι άλλοι…» σχολίασε με νόημα (βίντεο με έντονη αντίδραση της Ι. Ρούφα για τους χαρακτηρισμούς…Στο θέμα του νέου Νοσοκομείου η κ. Ρούφα έκανε λόγο για υπεκφυγές του δημάρχου λέγοντας ότι πρέπει να πάρει θέση για τη χωροθέτησή του )

Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου για τα ζητήματα της δημοτικής ενότητας Δικαίου -μιλώντας μεταξύ άλλων και για το νό λύκειο Ζηπαρίου (νέο κτίριο ή ολοκλήρωση του γιαπιού που προοριζόταν για νέο δημαρχείο), αλλά και για το πάρκινγκ Ζιάς κάνοντας λόγο για ζημία του δήμου με την απόφαση της προηγούμενης δημ. Αρχής και του τότε δημαρχεύοντος (επαναλαμβάνοντας ότι εφόσον «ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη» θα το κάνουμε κι αυτό.
Παρούσα είναι και η επιτροπή για το θέμα του πάρκινγκ της Ζιάς ο Πρόεδρος της οποίας Μ. Γιωργαλλής κατέθεσε το σχετικό υπόμνημα με 78 υπογραφές επαγγελματιών  (δεν υπέγραψαν μόνο όσοι έκαναν την προσφυγή κατά του πάρκινγκ όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής).

Η Επιτροπή για το πάρκινγκ με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των επαγγελματιών ζητά να γίνουν ενέργειες νομιμοποίησης του υπάρχοντος πάρκινγκ διευρυμένο προς το κατάστημα «Πρίον» και εναλλακτικά προς την παλιά Φαντασία. Μάλιστα ο Πρόεδρος Ασφενδιού αναφερόμενος σε σημερινή συνάντηση που είχε με μεγάλο τουριστικό πράκτορα τόνισε ότι με μικρές παρεμβάσεις στο δρόμο Ασκληπιείο Ζιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά και το 2ο πάρκινγκ στον «Καπηλιανό». (Στο ίδιο βίντεο ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Μ. Ζερβός δίνει και μια «επιθεωρησιακή» απάντηση για τις «σωστές διαδικασίες» του Οράματος χαλαρώνοντας λίγο την ατμόσφαιρα…

Σε ερώτηση της κ. Ρούφα για το δημοψήφισμα κατά του hot spot ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει κλείσει και ότι ακόμα δεν έχουν πάρει σχετική απάντηση από τα κεντρικά για να προχωρήσουν.

Η δήλωση της βραδιάς ήταν από τον Γιάννη Ζερβό ο οποίος «δεσμεύθηκε» (χαριτολογώντας) ότι  αν καταφέρει ο Δήμαρχος να κάνει το δημοψήφισμα ο ίδιος θα ψηφίσει ΌΧΙ στο hot spot… «μαζί σου και στην ανεξαρτησία της Κω…» (με τον δήμαρχο να προτείνει με αφορμή την ομάδα ΔΙΑΣ να υπάρξει και ομάδα «Μπαρτσελόνα»…)

Καμία αύξηση τελών για φέτος, προαναγγέλθηκε μείωση για την επόμενη χρονιά…

Στην ίδια συνεδρίαση ελήφθη απόφαση για τον καθορισμό τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας Δήμου Κω, για το έτος 2018. Το θέμα εισηγήθηκε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ε. Παπαχρήστου τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση τελών, ενώ αντιθέτως η δημ. αρχή σκέφτεται να προβεί και σε μείωση την επόμενη χρονιά. Ζήτησε δε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση από την πλευρά της μειοψηφίας κάνοντας αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των εσόδων  και των οικονομικών του δήμου.

Η Ι. Ρούφα τόνισε ότι αφού επέβαλαν αυξήσεις τελών επί τρία συνεχόμενα έτη έρχονται τώρα που πλησιάζουμε προς τις εκλογές να υποσχεθούν μείωση τελών διερωτώμενη γιατί δεν προβαίνουν από φέτος στη μείωση αυτή.

Τόσο η κ. Ρούφα, όσο και ο κ. Παυλίδης καταψήφισαν την απόφαση διαφωνώντας με την ακολουθούμενη φορολογική πολιτική του δήμου.

Ο επικ. της Δίεσης Γ. Ζερβός αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για το ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά τα μεσάνυχτα κι ενώ συμπληρωνόταν 5ωρο από την έναρξη της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου. Τόνισε δε ότι θα στείλει αναλυτικά τη θέση του στα ΜΜΕ. Προηγουμένως υπέβαλε ερώτηση στην κ. Παπαχρήστου με βάση τη χθεσινή ανακοίνωση του τ. Προέδρου του ΔΣ Ν. Μυλωνά (ο οποίος απουσίαζε από την αποψινή συνεδρίαση) για τα οικονομικά του δήμου. Η αντιδήμαρχος απάντησε ότι δεν διάβασε την ανακοίνωση και δεν μπορεί να απαντήσει επ’ αυτής προσθέτοντας ωστόσο ότι ο κ. Μυλωνάς δεν προσήλθε ούτε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, αλλά ούτε ζήτησε ενημέρωση από την ίδια για τα στοιχεία που επικαλείται.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ 19ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι επιβεβαίωση και υλοποίηση της δέσμευσής μας όσον αφορά στη λειτουργία του Δ.Σ., κορυφαίου θεσμού του Δήμου μας, αλλά και της πίστης μας στο ενιαίο και αδιαίρετο του νησιού.

Είπαμε και κάνουμε πράξη τις ανά δημοτική ενότητα συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Είπαμε και κάνουμε πράξη την ανάδειξη της λειτουργίας των Τ.Σ. και την έμπρακτη και ουσιαστική παρουσία της δημοτικής αρχής στις κοινότητές μας.

Είπαμε και κάναμε πράξη την ουσιαστική τακτική παρουσία του δημάρχου στις δημοτικές κοινότητες με την ολοήμερη λειτουργία του γραφείου δημάρχου σε δύο τουλάχιστον κοινότητες κάθε εβδομάδα.

Πίστη μας είναι ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή πρέπει (και έτσι κάνουμε) να είμαστε δίπλα στους πολίτες, δίνοντας λύση όπου μπορούμε από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πρόβλημα.

Προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανος για τους συνεργάτες μου δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Αισθάνομαι υπερήφανος για τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δίνουν καθημερινά τη μάχη για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Δέσμευσή μας να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό με την ίδια αγάπη την προσπάθειά μας να αλλάξουμε την Κω.

Να κάνουμε το νησί μας πιο ανθρώπινο, να ομορφύνουμε και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη, να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας στους χιλιάδες επισκέπτες.

Γνωρίζουμε και γνωρίζαμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά.

Δε μας φοβίζουν.

Δεν φοβηθήκαμε ούτε από τη στασιμότητα των χρόνων 2011-2014 που άφησε το νησί πίσω.

Σχεδιάσαμε και χρόνο με το χρόνο υλοποιούμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που είχε ανάγκη κάθε πόλη κάθε γειτονιά.

Και δε σχεδιάζουμε μόνοι.

Κάθε τι που γίνεται είναι συναπόφαση των πολιτών, των Τ.Σ. και του Δ.Σ.

Οι λαϊκές συνελεύσεις, η διαβούλευση και η συναπόφαση είναι αυτά που καθορίζουν το σχεδιασμό και οδηγούν τα βήματά μας.

Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζουμε.

Δεσμευτήκαμε για τρία κύρια έργα ανά δημοτική κοινότητα, πέραν των γενικών κατ’ έτος υλοποιούμενων που αφορούν καθαριότητα – αστικές και περιαστικές υποδομές – συντηρήσεις.

Αυτό τηρούμε απαρέγκλιτα.

Έτσι σήμερα μπορώ να σας δώσω μια εικόνα της περιόδου Σεπτεμβρίου 2014 – 2017.

Να κάνουμε μια σύγκριση των αντίστοιχων περιόδων.

ΕΡΓΑ 2011-2014 (ΣΕΠΤ.)

2011 – 7 έργα (μελετημένα και αποφασιμένα από το 2008 – 10 Χατζηκαλύμνιος)

2012 – Συνεχιζόμενα

1. Διάνοιξη Οδών Ζηπάρι 45/10

2. Ανακατασκευή Εσωτερικών Οδών Ζιάς 55/09

3. Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών 48/10

2013 – Συνεχιζόμενα

1. Ζιά η ίδια μελέτη 55/09

2. Πυλί εσωτερικοί δρόμοι από το ‘10

2014 – ούτε ένα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ

Όσα είχαν εντάξει Χατζηγιακουμής – Χατζηκαλύμνιος

Κατάφεραν να εντάξουν την πλατεία Ζιάς που δεν τόλμησαν να ξεκινήσουν και την υλοποιήσαμε εμείς με τις όποιες αστοχίες τους.

Ας πάμε στη περίοδο που διανύουμε:

2014-2017

ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

5 Νέα έργα από ίδιους πόρους

Ολοκληρώθηκαν 2

Σε εξέλιξη 2

Προς δημοπράτηση 1

ΠΥΛΙ

7 Νέα έργα από ίδιους πόρους

Ολοκληρώθηκε 1

Σε εξέλιξη 5

Προς δημοπράτηση 1

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ

Εντάξαμε 7 από τα οποία πολύ σημαντικά είναι οι κατασκευές υποδομών σε όλους τους ενεργούς χειμάρρους του Πυλίου και βέβαια υλοποιήθηκε η προμήθεια επίπλων Παιδικού Σταθμού Ζηπαρίου.

ΔΕΥΑΚ

Αξίζει και εδώ μια αναφορά στην περίοδο 2011 – 2014 όσον αφορά στις επενδύσεις από ίδιους πόρους.

Αξιολογήστε μόνοι σας το μέγεθος του τεράστιου έργου:

1. Οικίσκος με υπόγεια δεξαμενή στη Μεσσαριά

2. Επέκταση αρδευτικού 500μ

Σύνολο και τα δύο: 33.645,96 €

Ας δούμε την τρέχουσα περίοδο. Θα πει φαντάζομαι αναλυτικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

2014 – 2017

1. 14 έργα Άρδευσης – 130.000 €

2. 9 έργα Ύδρευσης – 181.000 €

Σύνολο 311.000 €

Ουσιαστικά δηλαδή 10πλάσιο έργο!

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ

Ότι βρέθηκε από την περίοδο Χατζηγιακουμή – Χατζηκαλύμνιου προχώρησε με τους ρυθμούς που ζήσαμε μέχρι το Σεπτέμβριο του 14.

Δίκτυα αποχέτευσης από Καποδιστριακό δήμο ως Σεπτέμβριο 2014 εκτελέστηκε έργο 5.940.000 €

Το 2014 – 2017 2.900.000 €

Εγκατάσταση Βιολογικού

Ως τον Σεπτέμβριο του 2014

Έργο αξίας 151.500€

2014 – 2017

Έργο αξίας 5.807.000€

Και πλέον λειτουργεί η εγκατάσταση.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ένα τεράστιο πρόβλημα που διαχρονικά ταλαιπωρεί το νησί.

Τολμήσαμε να ανοίξουμε τη γραμμή ΚΩ – ΤΙΓΚΑΚΙ.

Η επιτυχία της απόφασης αυτής σημειώνεται από όλους τους πολίτες.

Η ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής σημαντική.

Άλλα όμως είχαν και έχουν στο μυαλό τους όλοι αυτοί που κάθε βήμα της δημοτικής αρχής πρέπει να το υποσκάπτουν αδιαφορώντας για όσα αυτό το βήμα προσφέρει στους πολίτες.

Πολεμήθηκε σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα η απόφαση αυτή.

Δεν καταθέτουμε τα όπλα.

Ήδη η προκήρυξη των νέων γραμμών είναι έτοιμη.

Σ’ αυτήν θα κληθεί βεβαίως το ΚΤΕΛ ν’ αναλάβει το έργο που του αναλογεί και αν δε μπορεί θ’ αναλάβει η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ.

Είναι δέσμευσή μας που δε μπορεί να μην υλοποιηθεί.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δε θα μείνω στις συντηρήσεις σχολείων.

Μπροστά μας έχουμε τρεις μεγάλες προκλήσεις, Δημοτικό Σχολείο Πυλίου, Εσπερινό Λύκειο & Λύκειο Ζηπαρίου.

Κλείσαμε τις παραλείψεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στην αγορά του τμήματος οικοπέδου στο Πυλί και ολοκληρώσαμε την πράξη.

Στόχος μας όμως είναι το ΝΕΟ κτίριο για το Δημοτικό Σχολείο.

Ήδη ετοιμάζεται φάκελος για την προκήρυξη της μελέτης του νέου Δημοτικού Σχολείου και ο χώρος είναι δεσμευμένος για το σχολείο.

Στον ίδιο χώρο προβλέπεται και το σύγχρονο Νηπιαγωγείο Πυλίου.

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ

Είναι προφανές ότι δεν βολεύει η στέγαση του με το δημοτικό.

Υπάρχουν αιτήματα του συλλόγου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Εξετάζονται προσεκτικά και σοβαρά από τη Σχολική Επιτροπή.

Η πρόταση θα προκύψει μέσα από εξαντλητικό διάλογο όλων των φορέων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και ωφελιμότερης λειτουργίας ενός σχολείου που δίνει το δικαίωμα σε πολλούς συμπολίτες μας να αποκτήσουν γνώσεις και το δικαίωμα να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

ΛΥΚΕΙΟ ΖΗΠΑΡΙΟΥ

Κάναμε και κάνουμε όλες εκείνες τις κινήσεις που χρειάζονται έτσι ώστε να δώσουμε την καλύτερη λύση μέχρι την υλοποίηση ενός ΝΕΟΥ σύγχρονου κτιρίου.

Προκηρύξαμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος για όποιον έχει κτίριο κατάλληλο για τη διαμόρφωσή του σε σχολικό.

Υπήρξε ένας ενδιαφερόμενος.

Το κτίριο ελέγχθηκε και κρίθηκε κατάλληλο.

Απαιτούνται εργασίες άρα και χρήματα για τη διαμόρφωσή του.

Κοστολογούνται και θα καταλήξουμε όλοι μαζί προς το συμφέρον των μαθητών και μόνο.

Οι πόροι θα βρεθούν.

Μέχρι τότε θα γίνει ότι απαιτείται για την καλύτερη στέγαση και λειτουργία του.

Υπάρχουν καταγεγραμμένα τα αιτήματα του Λυκειάρχη και οι ανάγκες.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα απαντηθούν.

Αυτά όμως που ανέφερα αφορούν την προσωρινή λύση.

Στόχος το ΝΕΟ κτίριο.

Εξετάζουμε όλες τις πιθανές λύσεις από το στάσιμο κτίριο του πρώην δημαρχείου μέχρι το εντελώς νέο σε κατάλληλο χώρο.

Τίποτα δε θα γίνει όμως χωρίς την από κοινού απόφαση.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Το μεγαλύτερο μέρος των δρόμων στο σχέδιο πόλεως Ζηπαρίου έχει υλοποιηθεί επί Καποδιστριακού δήμου και Κοινότητας Ασφενδιού.

Ήδη τα τμήματα που παρέμειναν διανοίγονται και ασφαλτοστρώνονται.

Ταυτόχρονα υλοποιούνται πεζοδρόμια και φωτισμοί αλλάζοντας την εικόνα του δεύτερου μεγαλύτερου πολεοδομικού ιστού του νησιού.

Στο Τιγκάκι και το Μαρμάρι διαμορφώνονται Κ.Χ. και δημιουργούνται νέοι.

Σε λίγο οι δύο ξύλινες σκάλες σήμα κατατεθέν των δύο οικισμών και απαίτηση χρόνων των πολιτών θα είναι πραγματικότητα.

Ο ορεινός όγκος του Δικαίου μπαίνει σε τροχιά αξιοποίησης τόσο στο περιαστικό όσο και το αστικό κομμάτι του.

Έργα στον Ασώματο, τη Ζιά, την Ευαγγελίστρια, το Λαγούδι δίνουν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα.

Είναι και το μεγάλο πρόβλημα της δημιουργίας χώρου στάθμευσης στη Ζιά.

Προσπαθούμε για την καλύτερη λύση.

Δώσαμε το λόγο και τη δυνατότητα στους πολίτες να επεξεργαστούν προτάσεις.

Χαίρομαι γιατί οι ενεργοί πολίτες όχι απλά δραστηριοποιήθηκαν αλλά έχουν και πρόταση.

Αυτή είναι η αξία της συμμετοχής και η δική μου χαρά γιατί διαπιστώνω ότι η επιλογή μου για συμμετοχή και συναπόφαση βρίσκει γόνιμο έδαφος παντού.

Θα συνεχίσω έτσι με όσους θέλουν πραγματικά να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον.

Στο Πυλί χρόνιο πρόβλημα τα ρέματα στον οικισμό.

Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε στο μεγαλύτερο μέρος των ρεμάτων έργα και μέχρι το 2019 θα έχουμε κλείσει το μεγαλύτερο, αν όχι το σύνολο του προβλήματος.

Την ίδια περίοδο ξεκίνησαν και ξεκινούν έργα αποκαταστάσεων και αναπλάσεων στον παλαιό πυρήνα της Κοινότητας.

Το πολιτιστικό πολύκεντρο συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε.

Σε όλους τους δρόμους γίνονται παρεμβάσεις από ασφαλτοστρώσεις μέχρι συντηρήσεις και ειδικά σε περιοχές με τουριστικές υποδομές αλλά και οικιστικές (Αμανιού –Μαρμάρι- Λιμνάρα) δίκτυο ομβρίων και διαμορφώσεις-διανοίξεις δρόμων (Αγκιναρωπή) είναι σε εξέλιξη.

Δίνουμε μάχες καθημερινά με το χρόνο για να αλλάξουμε τα πάντα, αποδίδοντας στους πολίτες υποδομές που έχουν ανάγκη.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι εκτεταμένες και συνεχείς παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές της περιοχής, μετά τη στασιμότητα 2011-2014, είναι ελάχιστη υποχρέωσή μας.

ΔΟΠΑΒΣ και Κοινότητες δώσαμε και δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για να έχουν αγωνιστικούς χώρους και εγκαταστάσεις τα σωματεία και οι πολίτες της περιοχής.

Έχουμε ελλείψεις. Το γνωρίζουμε.

Γι᾽ αυτό άλλωστε ξαναπιάσαμε το νήμα που από εκεί που το άφησε ο Καποδιστριακός δήμος το 2011.

Δεν απεμπολούμε το στόχο του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ και δουλεύουμε μεθοδικά για την επιτυχία του.

Πιστεύω πως θα έχουμε σε εύλογο χρόνο καλά νέα για τους ανθρώπους του αθλητισμού.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ

Η σοβαρή και νόμιμη λειτουργία του ΚΑΠΗ είναι πραγματικότητα.

Ο Δήμος της προσφοράς στους ανήμπορους συμπολίτες μας είναι παρόν διακριτικά και όχι μικροπολιτικά παίζοντας παιχνίδια με τον ανθρώπινο πόνο.

Εμείς αναλάβαμε να καλύψουμε το κενό για τον έλεγχο mantoux προλαβαίνοντας άσχημες εξελίξεις.

Εμείς θα το επαναλάβουμε αν οι έχοντες την υποχρέωση δηλώσουν ότι δεν μπορούν.

Οφείλουμε στους πολίτες και τα θέλω τους είναι πρέπει δικά μας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι εκδηλώσεις πια στη δημοτική ενότητα Δικαίου καθιερώθηκαν ως θεσμοί.

Στηρίζουμε – διοργανώνουμε εκδηλώσεις πανελλαδικού επιπέδου και ταυτόχρονα με τα “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ” δεν αφήνουμε γωνιά χωρίς πολιτιστικές δράσεις.

Έχουμε μια δυσκολία στη συντονισμένη και συνεχή λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης Πυλίου.

Δεν αδιαφορούμε. Σύντομα θα έχουμε λύση.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Κατέθεσα μέσα από την ψυχή μου όλη μου την αγάπη σ᾽αυτόν τον τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε.

Σας διαβεβαιώ το ίδιο κάνουν όλοι οι συνεργάτες μου.

Μπορεί να κάνουμε και λάθη.

Ανθρώπινο είναι και δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου.

Θέλω από όλους εσάς και τους συμπολίτες μου να τα επισημαίνετε.

Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα για την ΚΩ που είναι Η ΖΩΗ ΜΑΣ.

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευγενέστατοι της Δύναμης Απαλλαγής και του σΟυΡΑΜΑτος, αναθέστε στον Τριώροφο ΤΕΟ να βγάλει την άδεια λειτουργίας του παρκινγκ

    Επιμένει ότι είναι δυνατή η έκδοση άδειας παρκινγκ στο συγκεκριμένο οικόπεδο… Τότε ομόφωνα όλες οι παρατάξεις να του αναθέστε την έκδοση άδειας. Με τόση προσπάθεια που έκανε να χρωματίσει τον χάρτη του κτηματολογίου ή κάτι ξέρει, ή κάτι είδε, ή μας δουλεύει όλους για να καλύψει την βλακώδη απόφαση του.

    • Έτσι που κατάντησαν την ΖΙΑ και τον ΑΣΩΜΑΤΟ για το παραδάκι με τις παράγκες που θυμίζουν Γύφτικο χωριό δεν θα πατάνε τουρίστες..

      O Δήμος του ΤΡΙΩΡΟΦΟΥ καταστροφέα του Ασώματου και ο σημερινός του ΚΥΡΙΤΣΗ με την ….ΠAΡΑΓΚΑ κλείνουν τα μάτια στην παρανομία προκλητικά, η Αστυνομία απούσα κυνηγά μόνο την παράνομη στάθμευση, η Πολεοδομία του Δήμου σε μόνιμες διακοπές…. και έτσι ένα χωριό με διάταγμα προστασίας εκείνο της Μελίνας καθημερινά καταστρέφετε με κακόγουστες παράγκες στον βωμό του προσωρινού κέρδους. Και τα τριώροφα αυθαίρετα του ΤΕΟ στον ΑΣΩΜΑΤΟ παραμένουν ακόμα σαν θαλασσιά φαντάσματα για να μας θυμίζουν τις παρανομίες της εκάστοτε Δημοτικής εξουσίας της πρώην και της νυν…

      • Βρε ΟΥΣΤ..ΒΡΕ ΟΥΣΤ, ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΌΛΟΥΣ Μαυρογιαλούροι της μ@σας. Δήμαρχος εγωιστής ταξιδιάρης, αντιπολίτευση σαλεμένη 7,7 Ρίχτερ...

        Ο Δήμαρχος με την αλαζονική του συμπεριφορά, το υφάκι της εξουσίας, που κάθε μέρα έχει γιορτή με καρπουζί παντελόνι τζόβανου, η ΣΟΥΡΩΜΕΝΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ με αντιπολιτευτικό να ψάχνει παρανομίες με καπελάκι ντέντεκτιβ αλλά να ξεχνά την ρεμούλα στην διαχείριση του Δήμου από τον ΚΩΣΤΟΥΚΟ και τα εξαρτήματα του, ΒΙΜΕΛ-ΔΗΡΑΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ, ο ΤΕΛΗΣ γερασμένο και γραφικός να κάθεται στα περασμένα μεγαλεία του, ο #Γιαννάκης# του αραχτού φραπέ, της ξάπλας, κομματικό φερέφωνο με παρωπίδες, με τις γνωριμίες υπουργών που ζωντανεύει μόνο όταν το παίζει γραφείο τύπου στήριξης ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ-ΣφΥΡΙΖΑ, η Μακρή μια με το Χωροφύλακα και την άλλη με το Αστυφύλακα… και όλοι εμείς άφωνοι θεατές της θεατρικής παράστασης των λιμασμένων για τις «καρέκλες της εξουσίας» που κολλάνε μέλι… –Αλεξίκακος-

      • Γαι περνα απο την Λαμπη να δεις το.τριώροφο του Λιακου με το δωρεαν φωταγωγημενο παρκινγκ.ΟΜΕΡΤΑ

      • Με ΡΟΥΦιΑνους και μπαρούφες το Δημοτικό μας Συμβούλιο λέει ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ, η ΡΟΥΦΑ εποίησε την νήσσαν και ο ΤΕΛΗΣ τον κουφό...

        Με λίγα λόγια κατηγόρησε το σΟυΡΑΜΑ για εμπάθεια μέχρι ΡΟΥΦΙΑΝΙΆ και το ΤΈΛΗ για την σύσκεψη του με τον Κάπτεν Ηλία τον ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο στην οποία εξήγγειλαν σαν φθηνοί λαϊκιστές ΜΠΑΡΟΎΦΕΣ για ΝΈΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ πανεπιστημιακού επιπέδου στο Ιπποκράτους Ίδρυμα… Συγχωρείστε το επίπεδο, ο σεισμός και οι μετασεισμοί ταρακούνησαν τα κούφια τους κεφάλια….

        • ΑΡΕ ΓΙΩΡΓΑΛΑΚΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ …….ΝΑ ΣΕ ΣΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ

    • ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗ, όχι το μπαλάκι σε επιτροπή άσχετων. ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ της Ζιάς προς ΛΑΓΟΥΔΙ-δρόμο της ΜΙΝΙΕΡΑΣ η μόνη λύση.

      ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΠΑΣΑΛΕΙΜΑ. ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΝΈΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΖΙΑΣ με δημιουργία παρκινγκ και από εκεί προς το ΛΑΓΟΎΔΙ και τον δρόμο της ΜΙΝΙΕΡΑΣ με την δυνατότητα επιστροφής των επισκεπτών και των πούλμαν από τον δρόμο της ΜΙΝΙΕΡΑΣ δίνοντας ΖΩΉ και ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΔΙ. Έχει γίνει επικίνδυνη η κίνηση πούλμαν σε ένα στενό δρόμο όλο στροφές το ανέβασμα προς το Ασφενδιού . Υπάρχει τεράστιος χώρος για παρκινγκ στα γύρω χωράφια, ακόμα και στην πλατεία του ίδιου του λατομείου που είναι 200 μ. από τον οικισμό της πάνω Ζιά με την οποία μπορεί να συνδεθεί με πεζόδρομο. Πιστεύω ότι θα εξετάσεις την πρόταση έστω και εάν προέρχεται από μη ψηφοφόρο σου που όμως αγανακτεί με τους προηγούμενους για την αστεία λύση που έδωσαν και με τους νυν που ρίχνουν το μπαλάκι σε επιτροπές….

      • -Αλεξίκακος- Η συμμετοχή στην πολιτική και στα Δημοτικά είναι συνεισφορά συμμετοχής, προσφορά στα κοινά και όχι ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ...

        Να συμμετέχεις σε ένα χώρο που δίνει ελπίδα, ελπίδα για κάτι διαφορετικό και ριζικό χωρίς λαϊκισμό ψέματα, κολωτούμπες και η για προσφορά στον τόπο σου είναι κάτι που πρέπει να το αισθάνεται κάποιος και όχι να ζητά αντιπαροχές και μηνιάτικα … κατάλαβες Γιώργο;;;

    • Κυρίτση, σε ψήφισε ο κόσμος για να βάλεις τάξη στην ασυδοσία των κακών επαγγελματιών αλλά εσύ μας βγήκες ΧΑΛΟΥΒΑΣ...

      Μια φορά κατέβασες τα παντελόνια και αμέσως μετά φόρεσες καρπουζί σορτσάκι. Εάν πιστεύεις ότι με μια πλατεία και μερικά αγάλματα θα ξαναβγείς τρελός παπάς σε βάφτισε. Οι Κώοι και οι επισκέπτες απαιτούν ανθρώπινη πόλη με κανόνες και τάξη, κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια για τον κόσμο και όχι για τραπεζάκια και εμπορεύματα, χωρίς παράνομες καταλήψεις και κακόγουστες παράγκες.

    • ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟ σΟυΡΑΜΑ η παράταξη Κυρίτση με τις μαϊμούδες ή η σουρωμένη κομπανία ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;;;

      Μήπως αυτό το αντιπολιτευτικό πάθος της κυρίας Ρούφα σαν να την ταρακουνάει καθημερινά σεισμός 7,7 ρίχτερ και οι γελοίες και ανούσιες ανακοινώσεις γελοιοποιούν μια ιστορική παράταξη που την ταλαιπωρούν τα υπόλοιπα της;;;;

    • ΣΟΥΡΑΜΑΤΑ, για τα σαλεμένα σας μυαλά μόνο μια λύση υπάρχει, ΠΑΤΣΑΣ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΟΛΛΑΓΌΝΟ ΣΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΉ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΑΡΆΠΗ...

      Άντε πάλι ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΙ ΞΕΓΆΝΩΤΟΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ, ΡΟΥΦιΑνοι κατά Κυρίτση να κάνατε θόρυβο με καμιά δήλωση και σήμερα… Και το μυαλό σας είναι θολό, και της μίζερης πιο λειψό, σας εθολώσαν η χολή και τα ξερατά, γεια σας ΡΟΥΦιΑνοι του θανατά…

    • Γιατι δεν το αναλαμβανει ο Λιακος που ξερει και απο πάρκινγκ και απο δωρεάν φωτισμο;;;;Μια βολτα στη Λαμπη αρκει να δεις και το τριώροφο και τον δημοτικο φωτισμό.

  2. Δυο μέρες χωρίς δηλώσεις μιζέριας ΓΙΑΝΝΗ από το σΟυΡΑΜΑ των ΡΟΥΦιΑνιων κατά ΚΥΡΙΤΣΗ; Χάθηκε και ο ΔΧ Μητσάρας, πως να σπάσουμε πλάκα;;;

    Που είσαι βρε Μητσάρααααααα, περιμένεις να σκάσει μύτη ο Μαρινάκης στο Βήμα και χάλασες τις διακοπές σου στην Κω… Κάθε μέρα σε περίμενα στη Αύρα και ετοιμάζαμε όλοι οι Γάβροι σαν και εσένα δήλωση Γαβροσύνης στο παχύδερμο αφεντικό σου μπας και σε κρατήσει… Ο Κυρίτσης δεν σε παίρνει στον ΔΗΡΑΣ εκτός και εάν κάνεις κολωτούμπα. Τώρα για όσα λέγατε για Noor 1 πριν το ξεπούλημα του συγκροτήματος και τον αόρατο χρηματοδότη άστα να τα πάρει ο αγέρας. ΔΧ, εάν δεν ήξερες, δεν ρώταγες τι εστί Μαρινάκης-Noor 1;;; Ο Γαύρος βρωμά ψαρίλα, διαπλοκή, φασισμό και αυταρχισμό.

    • Αλεξίκακος: ΚΥΡΙΤΣΗ, θα σε πληρώσουμε ξανά, όμως να δεις τι αυγά σου `χω για μετά…

      Με άλλα λόγια θα στο πω,
      κι έναν ανάπηρο σκοπό,
      απ’ το ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ και μετά
      μας έχει πνίξει η ΚΑΝΤΕΜΙΑ
      αλλά να δεις τι σου `χω για μετά…
      Καβάλα πάεις ΔΕΞΙΑαααααά
      καβάλα, ταξιδάκια όλο χαρά,
      με ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ και ΜΠΑΚΛΑΒΑ γεια σου βρε Γιώργο ΧΑΛΟΥΒΑ …
      Με άλλα λόγια θα στο πω
      κι έναν ανάπηρο σκοπό
      απ’ το ΔΕΚΑΟΚΤΩ και μετά
      θα γεμίσουμε πάλι ΠΑΡΑΓΚΕΣ, ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ και ΣΚΑΤΑ
      αλλά θα δεις τι σου `χω για μετά…
      Εδώ και τώρα χρειάζεται αλλαγή,
      μα πανταχού φρέσκοι τεμπέληδες αραχτοί…,
      λαϊκιστές από τα out και τα in
      βγήκανε γιάπηδες με φραπέ και τζην…
      Θεέ μου πως φτάσαμε ως εδώ
      με ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φασιστοαριστερούς, τον ΚΟΥΛΗ τον χαζοχαρούμενο χαλβά,
      την ΡΟΥΦΑ, τον #ΓΙΑΝΝΑΚΗ#, τον γερασμένο ΤΕΛΗ τοπικά, και τους ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ με τα Χρυσά Αυγά… ευθεία στα σύνορα του κερατά…
      Με άλλα λόγια ΚΥΡΙΤΣΗ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ
      κι έναν ανάπηρο όχι όμως για λιγούρηδες σκοπό,
      απ’ το ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και μετά, όσο και να επιθυμείς την δεξιά,
      θα βλέπεις το προεδρείο στο ΔΣ από πολύ χαμηλά….
      αλλά θα δεις ξανά, τι σου ετοιμάζουμε και τι θα σου `ρχεται από τα ΔΕΞΙΑ….

  3. Δυο μέρες χωρίς δηλώσεις μιζέριας για «πρώτο θέμα» ΓΙΑΝΝΗ από το σΟυΡΑΜΑ; Χάθηκε και ο ΔΧ Μητσάρας, πως να σπάσουμε πλάκα;;;

    Που είσαι βρε Μητσάρααααααα, περιμένεις να σκάσει μύτη ο Μαρινάκης στο Βήμα και χάλασες τις διακοπές σου στην Κω… Κάθε μέρα σε περίμενα στη Αύρα και ετοιμάζαμε όλοι οι Γάβροι σαν και εσένα δήλωση Γαβροσύνης στο παχύδερμο αφεντικό σου μπας και σε κρατήσει… Ο Κυρίτσης δεν σε παίρνει στον ΔΗΡΑΣ εκτός και εάν κάνεις κολωτούμπα. Τώρα για όσα λέγατε για Noor-1 πριν το ξεπούλημα του συγκροτήματος και τον αόρατο χρηματοδότη άστα να τα πάρει ο αγέρας. ΔΧ, εάν δεν ήξερες, δεν ρώταγες τι εστί Μαρινάκης-Noor 1;;; Ο Γαύρος βρωμά ψαρίλα, διαπλοκή, φασισμό και αυταρχισμό.

  4. 1. To 2015 εισβολή μεταναστών
    2. Το 2016 ρεκόρ πτώσης του τουρισμού λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον Κυρίτση
    3. Αρχή του 2017 παύση της Ryan air μετά από συνεχόμενα χρόνια πτήσεων
    4. Καλοκαίρι του 2017: ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Κω
    5. Φθινόπωρο του 17: χάνουμε και τον Ιπποκράτη!

    Τι άλλο μας περιμένει με τον δήμαρχο της γκαντεμιάς? θεέ μου βοήθα μας με τον γρουσούζη που μπλέξαμε!

  5. γκρεμισαμε τον καισερλη με τις συνεργατικες,τωρα γκρεμιζουμε τον κυριτση.ο καισερλης συνεργατικες,ο κυριτσης τρενακια

    ο ενας χειροτερος απο τον αλλον.κυριτση ηρθε η ωρα να πας για καφε μαζι με τον καισερλη.2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ.

  6. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ (ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ)ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ

  7. κανει οτι κανει και μετα βρειτε τα; και δεν μας νοιαζουν εμας αυτα; μηπως επρεπε να σας νοιαζουν κυρια μου ποιοι δεν τα λυνουν αυτα;

  8. μας ξεπουλισε ο πουλημένος μας ειπε ότι στην πλατεια της πιατσα ροτόντας θα βαλη την ευρωπη ανασκελα

  9. Καβάλα πάεις ΔΕΞΙΑ
    καβάλα, ταξιδάκια όλο χαρά,
    με ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ, ΜΠΑΚΛΑΒΑ, γεια σου βρε Γιώργο ΧΑΛΟΥΒΑ ……..

  10. ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΥΦΑ.

    H KΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ. ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΙΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ 4Ο ΝΙΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. Ο ΖΕΡΒΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΑΡΑ.

  11. Δηλαδη απο το Οραμα εχουν μεινει η Ρουφα και ο Πης?Αυτοι ειναι που κανουν τοση φασαρια και ανακοινωσεις?Αυτοι θα σωσουν το νησι?Καληνυχτα σας.Ευτυχως που μας φωτισε ο Θεος και δεν παθαμε ….να βγαλουμε Οραμα η τον Ζερβο.χαχα

  12. Το σχόλιο που ακολουθεί είναι από ΄Ελληνα της Σουηδίας. Λέει λοιπόν ο πατριώτης μας αυτός τα εξής:
    Ανεβαίνοντας στην Ζια, προς στιγμή είχα την εντύπωση ότι θα βρεθώ σε κάποιο μικρό χωριό εγκαταλελλειμμένο, με λιγοστούς κατοίκους. ΄Οταν έφθασα, βλέποντας τους εκατοντάδες επισκέπτες σε ένα πραγματικά τόσο όμορφο χωριό, δεν μπορούσα να δεχθώ ότι, το χωριό αυτό, έχει αυτό το άθλιο
    οδικό δίκτυο, με αυτό το άθλιο PARKING. Συμπατριώτες, κρίμα! πραγματικά κρίμα! Και ο Δήμαρχος σας τι κάνει?
    Εδω σταματάμε. Τα σχόλια δικά σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ