ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Live Η Επιτροπή Διαβούλευσης – Γ. Κυρίτσης: Κίνδυνος για κρουαζιέρα-αποκατάσταση σχολείων & εκκλησιών…

21
1016

Δείτε ΦΩΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ Live

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης

Με μικρή συμμετοχή μόλις 9-10 μελών, πραγματοποιήθηκε απόψε η εξ αναβολής (λόγω μη απαρτίας) συνεδρίαση της Επ. Διαβούλευσης Δήμου Κω για το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων και τον προϋπολογισμό του 2018.

Το πρόγραμμα έργων παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλής ο οποίος απαντώντας σε όσα γράφτηκαν περί δυσαρέσκειας των μελών της Επιτροπής για την ενημέρωση της τελευταίας στιγμής τόνισε ότι το πρόγραμμα τους εστάλη ηλεκτρονικά τη Δευτέρα, αφού είχαν ολοκληρωθεί όλες οι λαϊκές συνελεύσεις και οριστικοποιήθηκε.

Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις από τα παριστάμενα μέλη της Επιτροπής (με εξαίρεση τον πρώην Δήμαρχο Ηρακλειδών Θ. Βαρκά ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά ,λόγω και της μακράς αυτοδιοικητικής του εμπειρίας, σε συγκεκριμένα έργα της ενότητας Ηρακλειδών μένοντας ικανοποιημένος από την απάντηση του δημάρχου περί ένταξής τους ήδη στο πρόγραμμα).

Από τους παριστάμενους δημ. συμβούλους το λόγο ζήτησε μόνο για μια σύντομη τοποθέτηση ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος Γ, Καλλούδης αναφερόμενος περιληπτικά στην εντύπωση που αποκόμισε από τις προτάσεις πολιτών στις λαϊκές συνελεύσεις με ειδική αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη για διαμόρφωση του κύκλου στην Ανυιμάχεια που είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα των επισκεπτών του νησιού (ο δήμαρχος απάντησε ότι παρ’ότι είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας, ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες είτε σε συνεργασία μαζί της είτε μόνος του προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και στις λαϊκές συνελεύσεις είχε πει για άγαλμα του Ιπποκράτη που θα τοποθετηθεί εκεί).

Στην συνέχεια το στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Νίκος Φερού παρουσίασε συνοπτικά τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού με τον Αντιδήμαρχο Δ. Γερασκλή να επικεντρώνει στο ύψος του, το ταμειακό υπόλοιπο και τη δυναμική του, ενώ από τα μέλη της επιτροπής δεν υπήρξαν τοποθετήσεις.

Τέλος, αξιοσημείωτες ήταν οι επισημάνσεις του Δημάρχου Κω για τις απουσίες των μελών της επιτροπής διαβούλευσης που προέκυψαν από κλήρωση, αλλά και τα «εξ’ οφίτσιο μέλη της επιτροπής» που είναι οι εκπρόσωποι φορέων και τους πρώην αυτοδιοικητικούς (εξαιρέσει του Θ. Βαρκά που έρχεται σε όλες  τις συνεδριάσεις-όπως τόνισε- και μέχρι πρότινος του Β. Χατζηγιακουμή). Η πρόταση και η συμμετοχή όλων των μελών τόνισε έπειτα από αυτά που πέρασε το νησί (μεταναστευτικό-σεισμός) είναι πολύ σημαντική.

Κίνδυνος για την  κρουαζιέρα

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας ότι απόψε ετοίμασε και έστειλε επιστολές προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υποδομών, τους συναρμόδιους Υπουργούς και τους τοπικούς Βουλευτές για το αν θα τελειώσει πριν τη σαιζόν η επισκευή του επιβατηγού λιμένα μιας και οι εταιρείες κρουαζιεροπλοίων ζητάνε έγγραφη διαβεβαίωση και δεν τους τη δίνει κανείς με συνέπεια να μην ξέρουν αν θα εντάξουν την Κω ή οχι στα προγράμματά τους την θερινή περίοδο. Ακόμα, αν για κάποιο λόγο κατά τη διάρκεια της επισκευής χρειαστεί να κλείσει το λιμάνι, λόγω καιρού είναι αδύνατον τη χειμερινή περίοδο να λειτουργήσει εναλλακτικά της Κεφάλου και δεν ξέρουμε τι θα γίνει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την  ίδια απαισιοδοξία εξέφρασε ο δήμαρχος Κω και με τις γραφειοκρατικές  διαδικασίες εγκατάστασης εργολάβων στα τρία σχολεία της Κω που επλήγησαν από το σεισμό. Ενώ μετά τις πλημμύρες στην Δυτική Αττική εξέφρασε την αμφιβολία αν η υπόσχεση της κ. Δούρου και της Περιφέρειάς της να χρηματοδοτήσει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την αποκατάσταση των ζημιών στις εκκλησίες και τους λατρευτικούς χώρους της περιοχής μας θα υλοποιηθεί τελικά…

Για δε τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής ο δήμαρχος Κω σχολίασε ότι όλοι ρίχνουν τις ευθύνες στους εκεί δήμους όταν το μεγαλύτερο μέρος των σημείων που επλήγησαν δεν είναι αρμοδιότητά τους, αλλά της Περιφέρειας… Κάτι αντίστοιχο δηλ. που συμβαίνει κι εδώ και δεν τα γνωρίζουν οι περισσότεροι πολίτες.

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μόνια μοναχός πόμεινες Κυρίτση. Ήθελές τα και παθές τα και ακόμα δε φαντάζεσαι που θα σε ξεράσει η πλημμύρα που ξεκίνησε

    • Να χαρώ τις επιλογές σου ΚΥΡΙΤΣΗ, διόρισες άβουλα όντα για να ελέγχεις τις αποφάσεις με ΓΛΑΣΤΡΕΣ, όμως τεμπέληδες σε έγραψαν ξανά...

      Όσο και να τους παρακαλάς αποφάσισαν να απέχουν και να μην παριστάνουν τις ΓΛΑΣΤΡΕΣ, δεν θα έρθουν και στις επόμενες συνεδριάσεις Δήμαρχε και θα βλέπεις από τους 30-40 της επιτροπής μόνο 8-10 όπως σήμερα… Και τα ζώα κάποτε ξυπνάνε και ζητάνε να έχουν γνώμη και άποψη….

    • Επιτροπή διαβούλευσης ή μάζωξη άσχετων, ανίκανων να διατυπώσουν την άποψη των φορέων που εκπροσωπούν και πρόταση για αναγκαία έργα!!!

      Τους διόρισε αξιοκρατικά ο Κυρίτσης αλλά αυτά τα αστροπελέκια δεν είναι ικανά ούτε με την παρουσία τους να κάνουν την απαιτούμενη απαρτία του παροπλισμένου δημοτικού οργάνου και σήμερα σου έκαναν την τιμή να έρθουν για ψυχικό οχτώ…

    • Ποιοι να πανε ρε νικολακι; οι αποτυχημενοι εκπροσωποι εβ για ο εθελοντικα συμμετεχων κ…….μια χαρα τους βλεπω τους συμμετεχοντες. Ενεργοι πολιτες. Οι αλλοι μην τολμησουν να κανουν κριτικη. Ειναι αποντες απο ολα και πρωτα απ όλα απ τη ζωη. Οπως κι εσυ που βγαζεις τα κομπλεξ σου πισω απο το πληκτρολογιο. Οσο για το δημαρχο θα ειναι δημαρχος οσο θελει.

  2. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! ΕΠΙ ΚΥΡΙΤΣΗ.ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ..!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!!

  3. ΤΑ ΡΗΜΑΞΕΣ ΟΛΑ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΥΤΣΕ ΕΓΙΝΕΣ

  4. εργα κυριτση τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου

    2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ

    • έτσι είναι όταν δεν πληρώνεις ρευμα στο ιδιωτικό παρκινγκ σου με τον δημοτικο δωρεαν φωτισμο,παιρνεις τα 1700 του αντιδημαρχου και γυρνας ολη την ελλαδα.στην υγεια των κοροιδων που περίμεναν την ryanair

  5. 1. To 2015 εισβολή μεταναστών
    2. Το 2016 ρεκόρ πτώσης του τουρισμού λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον Κυρίτση
    3. Αρχή του 2017 παύση της Ryan air μετά από συνεχόμενα χρόνια πτήσεων
    4. Καλοκαίρι του 2017: ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Κω
    5. Φθινόπωρο του 17: χάνουμε και τον Ιπποκράτη!

    Τι άλλο μας περιμένει με τον δήμαρχο της γκαντεμιάς? θεέ μου βοήθα μας με τον γρουσούζη που μπλέξαμε!

  6. μεγαλος ψευτης .μονο μασα.μονο τους εργολαβους.βαζει ο ντουτσε την στολη του με ολα τα φτερααα με ολα τα ψεμματαααα και τον κοσμο κοροιδευει βρε τον φουκαρααα.ΝΤΟΥΤΣΕ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  7. Μοναχός σου έμεινες κακόμοιρε Κυρίτση. Ότι σπέρνεις θερίζεις, απαξίωση έδωσες, απαξίωση παίρνεις. Όλοι σου έχουν γυρίσει την πλάτη. Σε λίγο έρχεται και η ώρα που θα φας τέτοιο μαύρο που δεν θα τολμήσεις να ξανασχοληθείς με την πολιτική.

  8. Πλιάτσικο στην Μάνδρα: Ρομά και αλλοδαποί κλέβουν ότι μπορεί να κλαπεί (βίντεο)

    συμμορίες Ρομά (Αθίγγανων) και αλλοδαπών σαρώνουν τις πληγείσες περιοχές της δυτικής Αττικής και κλέβουν τα σπίτια που έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους λόγω της πλημμύρας.
    Πολλά αυτοκίνητα τα οποία είχε παρασύρει το ρεύμα έχουν διαρρηχθεί και οι συμμορίες κλέβουν από μέσα ότι μπορεί να κλαπεί.Πολλά σπίτια έχουν διαρρηχθεί από χθες το βράδυ.Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι είναι απροστάτευτοι, με την αστυνόμευση στην περιοχή να μην είναι επαρκής παρά τα έκτακτα μέτρα φύλαξης, ενώ χθες βράδυ, πολλοί αναγκάστηκαν να κοιμηθούν μέσα στα ερειπωμένα σπίτια τους, φοβούμενοι «έφοδο» για κλοπές από επιτήδειους. http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/646616_mandra-synelifthisan-4-roma-poy-prospathoysan-na-klepsoyn

  9. Φίλε Δήμαρχε.Έτσι είναι δυστυχώς η ζωή….Θα μείνεις μόνος…Απελπιστικά μόνος..Ο Καίσαρλης έφυγε αλλά οι Κώοι τον αγαπάνε…..Εσύ όταν χάσεις την εξουσία–που θα την χάσεις-τότε θα καταλάβεις και θα δεις τι έμεινε δίπλα σου..Ένα τίποτα..Α. ίσως οι χρυσαυγίτες,άσε που και αυτοί έχουν κλάσει μέντες…

  10. Γιωργάκι καλά ναι σε. Είσαι πλέον απογοητευτικά λίγος. Μακάρι στην επόμενη τετραετία να ασχοληθεί κανένας πιο σοβαρός άνθρωπος. Στη θέση σου θα ντρεπόμουν να αντικρίσω τους πολίτες. Εσύ όμως έχεις και υφάκι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ