ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η Κως βροντοφωνάζει ΟΧΙ στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (Παγκωακή συγκέντρωση έξω από τη ΔΟΥ- Γενική Απεργία)

34
3059

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η Κως βροντοφωνάζει ΟΧΙ στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Με αρκετά μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η παγκωακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΟΥ στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας που αποφάσισαν οι φορείς της Κω σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Το παρών στην συγκέντρωση έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών (ο Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, ο Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, ο επικ. της «Κως Αγάπη μας» Α. Παυλίδης) και των φορέων οι οποίοι υπογράφουν το ψήφισμα διαμαρτυρία

Το Ψήφισμα αυτό επιδόθηκε σήμερα 19/12/2017 στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ ΚΩ από τους εκπροσώπους των φορέων και των τοπικών αρχών.

Κως, 19 Δεκεμβρίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δήμος της Κω και οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την επιβολή του νέου φόρου διανυκτέρευσης που θα πλήξει ακόμα περισσότερο τον τουρισμό μας.

Η Κως δεν μπορεί να τιμωρείται με αυτό τον τρόπο, όταν μάλιστα έχει υποστεί και εξακολουθεί να υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού αλλά και να προσπαθεί, αβοήθητη, να κλείσει μόνη της τις πληγές που άνοιξε ο ισχυρός σεισμός της 21ης Ιουλίου.

Η Κως δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο όταν προσφέρει σημαντικά δημόσια έσοδα στην εθνική οικονομία μέσα από τον τουρισμό και όταν, αποδεδειγμένα, δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα από την πλευρά του Κράτους και της Κεντρικής Εξουσίας σε σύγκριση την προσφορά του νησιού μας.

Αν κάποιοι στην Ευρώπη, θεωρούν στρέβλωση τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τότε να καταργήσουν και το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στην Κορσική για την Γαλλία, στις Κανάριες Νήσους για την Ισπανία αλλά και για νησιά στη Γερμανία την Πορτογαλία και τη Φινλανδία.

Γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει η Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης και της Περιφερειακής Συνοχής και Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, την οποία θα στηρίξουν όλα τα κόμματα.

Το δημοσιονομικό κόστος είναι μικρό και μπορεί να καλυφθεί από ισοδύναμα που μπορούν να αποφέρουν πάνω από 100 εκ. ευρώ, όπως οι περικοπές δημοσίων δαπανών που σχετίζονται με προμήθειες, μετακινήσεις προσωπικού και αγοράς υπηρεσιών τρίτων.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας είναι μια ολέθρια και εγκληματική πράξη.

Θα επιβληθούν αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν το υψηλό κόστος μεταφοράς προσώπων, υπηρεσιών, αγαθών και πρώτων υλών από και προς το νησί μας. Ένα κόστος που είναι μικρότερο για άλλες περιοχές της χώρας και για την ηπειρωτική Ελλάδα. Θα πληγεί καίρια ο τουρισμός μας.

Το κόστος, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, στην οικονομία των νησιωτικών περιοχών, θα είναι ολέθριο.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, διεκδικούμε τα παιδιά μας στα νησιά του Αιγαίου να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν και να δημιουργήσουν σε αυτό τον τόπο.

Οι φορείς:

  1. Δήμος Κω
  1. Επαρχείο Κω
  1. Δικηγορικός Σύλλογος Κω
  1. Ιατρικός Σύλλογος Κω
  1. Ένωση Ξενοδόχων Κω
  1. Επιμελητήριο Δωδεκανήσου – Παράρτημα Κω
  1. Μόνιμη Επιτροπή Τ.Ε.Ε.

Παράρτημα Κω

  1. Εμπορικός Σύλλογος Κω
  1. Οικονομικό Επιμελητηρίο Παράρτημα Δωδ/σου
  1. Ένωση Ταξί Κω
  1. Σωματείο ΣΕΠΕ ΚΩ
  1. Σωματείο παραγωγών Κω
  1.  Ένωση Επαγγελματιών και Παραγωγών Κω
  2. Σύλλογος Τοπικής Γαστρονομίας «Ασκληπιός»
  3. Σύλλογος Βενζινοπωλών Κω

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΟΤΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ

    • ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ

      ΕΧΕΙ ΔΙΧΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΣ Ο ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΣ,ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΑΙΡΕΤΟΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 90% ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.ΧΑΡΑΜΙΑ

    • Τους λογαριασους της δευακ που ερχοντε στα νοικοκυρια διπλάσιοι και τριπλάσιοι γιατι δεν τους μειωνεις.Σαν δεν ντρεπεσαι.Μονο λογια και πρασινες κορδελες εισαι.Το ψεμα το εκανες θρησκεια πανιβλακα.

  2. Θα μπορουσε να ειμαστε και περισσοτεροι αλλα ειναι και η εποχη που γινεται μεσα στις γιορτες καποιοι ανθρωποι προσπαθουν να ανταπεξελθουν οπως μπορουνε στις υποχρεωσεις τους

    • Ο λογος που δεν πηγε ο κοσμος αγαπητε κωε είναι ενας και ακουει στο ονομα ΚΥΡΙΤΣΗΣ.Ξυπνατε κωοι ο ανθρωπος αυτος εχει φερει την καταστροφή του νησιου.

  3. δεν μας είπες τι ποσοστό των δημοτών εκφράζεις, θα το δεις σύντομα όμως

  4. ΔΕ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΦΠΑ????????????? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ????????????????

  5. Οι …..σουβλακομαχοι του …Λινοποτιου μετα των ….ΤΟΠΙΚΩΝ Αρχων …..αλλα χωρις τους παπαδες. Το καψατε..χωρις τις καμπανες ειστε περιπου σαν συγκεντρωση του …ΚΚΕ. Οι Α………,οι Δημ.Συμβουλοι της …..’πλακας και μερικοι ιστορικοι…παταξηδες !!!!! Αφου ρε μ…. οι πιο πολλοι ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ τον ΦΠΑ . τι στον διαολο φωναζετε!!! Γιατι αν σας μειωσουν τον ΦΠΑ θα ριξετε τις…τιμες, θα αποδοσετε τον ΦΠΑ η’ απλα θα …κλεψετε πιο πολλα !!!?????? Σαχλαμαρες με τον σαχλο σας Αρχηγο της πλακας.

    • ρε πρωην …… εσυ τι ηρθες να κανεις εκει? δηθεν για το καλο του τοπου εβαλες τη μασκα του καλου πατριωτη εναντι στον αλεξη που τον πηγαινες αγκαλιτσα ολη τη Νισυρο? αλλα με το ονοματακι σου δεν εχεις κοτσια να γραψεις λερα ε λερα…

  6. Αυτό το ΦΠΑ που εγώ σας έχω πληρώσει τι τον κάνατε; γι αυτό φωνάζετε; για να συνεχισετε να κλεβετε;

  7. πήγα κι εγώ στη συγκέντρωση να διαμαρτυρηθω για το ΦΠΑ και δεν ειδα κόσμο αλλα οι καφετεριες γεματες. Φαινεται ο κοσμος δε συμμετεχει γιατι δεν εμπιστευεται τους επαγγελματιες που τοσα χρονια μας κλεβουν

  8. ΤΟ ΦΠΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

    ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΚΛΠ.ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ.

  9. Όλα πήγαιναν ρολόι καλολαδωμένο.Ρεύματα,δρόμοι,ευμάρεια,πλούτος,χάρισμα χρεών.Εγώ είχα ένα πάγκο και πούλαγα πασατέμπο στον Πειραιά και αγόρασα αμάξι και σπίτι μέσα στην εφταετία.Μετά ήρθε το πασόκ και ο Τσίρπας και μας τα πήρε όλα.Και γιορτάζουν οι άλλοι οι βλάκες το πολυτεχνείο και καλά.ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!ΖΗΤΩ Η 21η Απριλίου.ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.Δεν ήταν χούντα,ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ!!!http://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/τι-είπε-λίγο-πριν-πεθάνει-το-1999-ο-γεώργιο/

  10. του δικαστηρίου για τις συνεργατικές δεν καλύπτετε απο καμια εκδηλωση του κω.ου. ηταν Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΑΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ

  11. Η κυβέρνηση σήμερα ανακοινώνει την απόφαση για το ΦΠΑ, πράγμα που περιμένουμε εδώ και μήνες, και το ξεφτέρι ο Κυρίτσης αποφάσισε σήμερα να κάνει απεργία για να «προλάβει» τις εξελίξεις. Για τέτοια ταχύτητα αντίδρασης μιλάμε. Σε όλα τα άλλα νησιά αντίστοιχες αντιδράσεις έγιναν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Βρε μεγάλε πολιτικέ νου, δεν έκανες την απεργία με το νέο έτος να μην χαλάμε τη γιορτινή μας διάθεση μέρες που είναι ?

  12. που τα κουβαλησαν από τις υπηρεσίες τους για να δωσουν το παρον.Θα τα βρουν μπροστα τους όμως.Ολοι στα σπιτια τους θα πανε.Και από οργανωτικες θεσεις που είναι τωρα,θα γινουν καθαριστες.Ο κυριτσης είναι τελειωμένος.Ρωτατε να μαθαίνετε κιολας υποτακτικα που σας εχει στα 4.

  13. Βρε Κυριτση εσυ τι κανεις εκει;Εσυ εστειλες μια επιστολη και καθαρισες μας ειπες.Τωρα γιατι τρεχεις;Επειδη καταλαβες την βλακεια σου μαλλον και επειδη ηξερες οτι θα μαζευτουμε κοσμος εκει

  14. Μπορούσαν να κλείσουν μία μέρα τα μαγαζιά!!!!!μετά θα κλαίνε με την αύξηση του φπα!!! Είναι άξιοι της μοίρας τους!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ