ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πολύς κόσμος στον Εσπερινό & μεγάλο γλέντι στο πανηγύρι του Άϊ Γιώργη στο Πυλί με Νίκο Ζωιδάκη | Σήμερα το εντυπωσιακό έθιμο των Ιπποδρομιών

0
3658
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με τον Νίκο Ζωιδάκη σε πολύ ανεβασμένη διάθεση πραγματοποιήθηκε απόψε το πανηγύρι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου στην αίθουσα του ιερού ναού, αμέσως μετά τον πανηγυρικό εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, παρουσία σύσσωμων των τοπικών αρχών και πλήθους προσοκυνητών.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής Η. Καματερός, ο Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, ο Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικός, η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα (συνοδευόμενη από τον Δημ. σύμβουλος Σ. Πη, την τοπική σύμβουλο Π. Κάννη, τον αν. επικεφαλής Γ. Φραγκούλη και στελέχη της παράταξης), ο Αντιδήμαρχος Μ. Χατζηκαλύμνιος, η Αντιδήμαρχος Ε. Παπαχρήστου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρης, Η Πρόερος και η Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη και Π. Κιαπόκα, ο Υπ. Πολιτικής Προστασίας Σεβ. Μαραγκός, ο Δημ. σύμβουλος Ν. Μυλωνάς,  ο Πρόεδρος Πυλίου Χρ. Τσαμπουνιάρης, ο τοπ. σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής, οι πρ. Δήμαρχοι Β. Χατζηγιακουμής και Θ. Βαρκάς, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω Ι.Γ Καρδαράς, ο Διοικητής 5ου Σ.Α. Κω, Γιώργος Παπαδάκης κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο, την προσωπικότητα και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, τον Άγιο που «ενώνει» Χριστιανούς και μουσουλμάνους οι οποίοι επίσης τον ευλαβούνται. Άλλωστε και το Πατριαρχείο καθόλου τυχαία, στα δύσκολα χρόνια των διωγμών, μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, άλλαζε διαρκώς Πατριαρχικούς Ναούς, μέχρι που κατέληξε στον σημερινό πάνσεπτο και πανίερο ΙΝ του Αγ. Γεωργίου όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Αμέσως μετά το πέρας του εσπερινού η εκκλησιαστική επιτροπή και η αδελφότητα του Αγίου Γεωργίου με την συνδρομή γνωστών σεφ υποδέχτηκαν τον κόσμο με παραδοσιακά φαγητά σε μία πλούσια τράπεζα.

Ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα θερμό καλωσόρισμα από όλους τους παρευρισκόμενους στον καλό φίλο της Κω Νίκο Ζωιδάκη, ο οποίος ανεβάσε το κέφι στα ύψη με μπόλικες μαντινάδες για το Αϊ Γιώργη, τον συντοπίτη του π. Ηρακλή, την Κω και τους εξαιρετικούς χορευτές/χορεύτριες που δεν κατέβαιναν καθόλου από την πίστα.

Παράλληλα έγινε και η κλήρωση πλούσιας λαχειοφόρου.

Το πρωί αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθούν οι πατροπαράδοτες Ιπποδρομίες προς τιμήν του Αγίου (5 κούρσες και παρέλαση αλόγων).

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ