Βάσω Πη: Το δημοτικό ιατρείο λειτουργεί κανονικά Πέμπτη και Σάββατο. Η κ. Ρούφα βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση παράκρουσης

12
1926

ΒΑΣΩ ΠΗ : “Το δημοτικό ιατρείο λειτουργεί κανονικά Πέμπτη και Σάββατο. Η κ. Ρούφα βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση παράκρουσης.

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κ. Βάσω Πη, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την ανακοίνωση της παράταξης “Όραμα”.

Η κ. Ρούφα βρίσκεται προφανώς σε μόνιμη κατάσταση σύγχυσης και πανικού.

Το δημοτικό ιατρείο λειτουργεί κανονικά Πέμπτη και Σάββατο, το γνωρίζουν εκατοντάδες μέχρι σήμερα πολίτες που έχουν ωφεληθεί από τις υπηρεσίες που προσφέρουν ο γιατρός και ο νοσηλευτής.

Το ωράριο λειτουργίας του δημοτικού ιατρείου αναγράφεται στην πινακίδα του ιατρείου (αυτή που έκανε ότι δεν είδε η κ. Ρούφα).

Συνεπώς, λένε ψέματα ότι έκλεισε το Δημοτικό Ιατρείο. Λένε για μία ακόμα φορά ψέματα.

Αυτό που τους πονάει και τους ενοχλεί είναι ότι λειτουργεί το Δημοτικό Ιατρείο και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους δημότες.

Σε ότι αφορά την μισθοδοσία, ο Ιατρός κ. Χούλης με προσωπική του απόφαση, προσέφερε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Ιατρείου, δωρεάν τις υπηρεσίες, απόφαση που μας ζήτησε να μην δημοσιοποιήσουμε. Δωρεάν υπηρεσίες, εθελοντικά, προσέφερε και ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός κ. Σταμάτης Λοϊζος.

Ο νοσηλευτής πληρώθηκε κανονικά με θεωρημένο από τον επίτροπο το ένταλμα πληρωμής του. Να υπενθυμίσουμε ότι τη μισθοδοσία του νοσηλευτή καταψήφισε στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ η εκπρόσωπος του Οράματος, στην μοναδική φορά που παρουσιάστηκε σε αυτό τα τελευταία δύο χρόνια!

Γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι δεν θέλουν δημοτικό ιατρείο που να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους δημότες. Θέλουν συνεργατικές για να κερδίζουν οι δικοί τους σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι η λειτουργία του δημοτικού ιατρείου θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, από το 2014, αυτή η Δημοτική αρχή κάθε έτος διεκδικεί την έγκριση πρόσληψης του προσωπικού που απαιτείται, βεβαιώνοντας εγγράφως ότι η κάλυψη της δαπάνης θα γίνει από ιδίους πόρους!

Το 2016 εγκρίθηκαν οι προσλήψεις τεσσάρων ατόμων με 8μηνες συμβάσεις, οι οποίες έληξαν τον Απρίλιο του 2017.

Δύο από τις τέσσερις εργαζόμενες προσέφυγαν δικαστικά διεκδικώντας την παραμονή τους στο πρόγραμμα, κάτι που φυσικά δεν προβλέπεται από την νομοθεσία! Μακάρι να είχαν δικαιωθεί και να επέστρεφαν στην εργασία τους!

Αν και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, είναι υποστελεχωμένο σε όλη την Ελλάδα με ευθύνη του Κράτους, οι εργαζόμενοι στη δομή αυτή προσφέρουν, με αυτοθυσία, υπηρεσίες στους δημότες της Κω που έχουν ανάγκη.

Και φυσικά δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε το βαρύ ποινικό πολιτικό μητρώο του Οράματος που είχε απλήρωτο το προσωπικό του Βοήθεια Στο Σπίτι, για μεγάλα χρονικά διαστήματα ενώ το 2011 που διοικούσαν τον Δήμο, όταν παραιτήθηκαν δύο οικογενειακοί βοηθοί του Βοήθεια Στο Σπίτι και συνταξιοδοτήθηκε μία νοσηλεύτρια, ουδέποτε διεκδίκησαν την αναπλήρωση τους!

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΩΧΧΧ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΠΑΛΙ ΒΑΣΩ.
    ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΙΧΑΝ .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΟΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΙΑ.

    • η τζοβαννα ειναι ικανη να παει για ψωνια στο σουπερμαρκετ την κυριακη και την δευτερα να του κανει μηνυση γιατι το βρηκε κλειστο, μιλαμε για ευφυια ραδικιου

    • Γιάννη επί την ευκαιρία που ανέφερε ο αναγνώστης παραπάνω την παλιά ονομασία περιοχής «κούμπουρνο» (ή κουμπουρνό ; ) Μπορείς να φτιάξεις ένα άρθρο για τα τοπωνύμια του νησιού παλαιά και νέα και τι σημαίνουν , πως βγήκαν ;!!!

      Για να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι Έλληνες εκτός Κω ;!

    • ΤΩΡΑ ΕΣΥ Η ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΖΟ Η ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΠΗ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Η ΠΗ Η ΟΤΙ Η ΡΟΥΦΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΗΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΑΘΡΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΣΟΥΡΟ.

  2. Πέμπτη και Σάββατο;; Ουάου Δημοτικό Ιατρείο το οποίο πληρώνει ο Κωακός λαός έπρεπε να λειτουργεί καθημερινά. Δεν νομίζω ότι με 2 μέρες όπως λέτε που ακόμα και αυτές δεν ισχύουν να προλαβαίνει ενας γιατρός όλον αυτόν τον κόσμο. Κατέβα από το καλάμι δεν σε αντέχει άλλο

  3. Μετά από ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ συνδημοτών μας για τη μη λειτουργία του περίφημου και πολυδιαφημισμένου Δημοτικού Ιατρείου.
    Ξαναδιαβάστε το Κ» ΠΗ ο με συγχωρείτε Κ» Πρόεδρε ήθελα να πώ.Αλλά μάλλον Διαβάζετε χωρείς να ξέρετε ΤΙ όπως κάνετε τόσα χρόνια άλλωστε Ότι θέλετε εσείς και μόνο εσείς.

  4. ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΗΓΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ

    ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ…………

  5. Αλλο ωραριο λειτουργίας Ιατρείου και άλλο παρουσία του γιατρού. Ο γιατρός δεν είναι ποτέ εκεί. Και είναι πραγματικά ντροπή διότι ταλαιπωρείτε άδικα ηλικιωμένους συμπολίτες μας που πηγαίνουν και τους λένε συνέχεια ότι «ο γιατρός δεν ήρθε και σήμερα…»

  6. Κάντε το σουβλατζίδικο τότε σίγουρα θα υπάρχει κάποιος εκεί γιατί γιατρός δεν νομίζω ότι θα πατήσει το πόδι του εκεί

  7. Ψυχακια ανώνυμε καταλυπο των Τούρκων μογγολων μάλλον διακατέχεται από το σύνηθες κόμπλεξ κατωτερότητας λόγω της γονιδιακής σου καταγωγής δεν σε συγκινεί που ενας συναθρωπος σου μένει απλήρωτος και εργάζεται αλλά αν πέρασες και ειδες το ιατρειο κλειστο βέβαια δεν σε συγκινεί που δυο συνάνθρωποι σου γίνονται βορά για μικροπολιτικές σκοπιμότητες οσω για την πη και την Ρούφα νοιαστηκαν αν έμειναν απλήρωτοι κάποιοι συμπολίτες σου συνεχεισε το έργο σου φτηνε ρουφιάνε η αλλιώς ραγιά η οσφυοκαμπτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ