ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εντυπωσιακός αριθμός προσκυνητών στη Νίσυρο για την εορτή της Σπηλιανής | κ. Ναθαναήλ: Η Παναγία μας σκεπάζει με το ωμοφόριο της και μας λέει: Συνεχίστε χωρίς να φοβάστε»

7
5693
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Κ. Χατζημανώλη – Γ. Κιάρης 

Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός προσκυνητών από  την Κω και τα γύρω νησιά συνέρρευσε και φέτος στη Νίσυρο για την μεγάλη εορτή του Δεκαπενταύγουστου με επίκεντρο την Παναγία Σπηλιανή.

Ιδιαίτερα από την Καρδάμαινα το πέρασμα στη Νίσυρο με τα ημερόπλοια συνεχιζόταν με πολύ κόσμο ως τα ξημερώματα (υπήρξαν και τα γνωστά παρατράγουδα με κάποιους που ήθελαν να φύγουν την ώρα που έφτασαν στο λιμάνι, αλλά το πλοίο είχε ήδη γεμίσει… βίντεο)

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Κρεμαστινός, ο Δήμαρχος Νισύρου Χ. Κορωναίος, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ  Ταξίαρχος Λ. Ναζίφης, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Κω Α. Κρητικός, ο Πρόεδρος της Μαρίνας Σεβ. Μαραγκός, πολιτευτής και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Β. Καλοπήτας, ο Στρατιωτικός Διοικητής Νισύρου, ο Λιμενάρχης Κω,  και πολύς κόσμος  που κατακλύζει το νησί αυτές τις μέρες.

Με δάκρυα στα μάτια ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την μεγάλη εορτή της Παναγίας. Αναφερόμενος στη στιγμή που κάτω από τον Σταυρό του Κυρίου ευρισκόμενη η Παναγία με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη ο οποίος ήταν ο μόνος από τους μαθητές που έφτασε ως εκεί, ο Χριστός είπε στην Παναγία: «Μήτηρ ιδού ο υιός σου» βλέποντας στα μάτια του μικρού μαθητή Του όλο τον κόσμο και προς τον μαθητή «Ιδού η μήτηρ σου». Από τότε η Παναγία μας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος είναι μητέρα όλων μας.

«Η Παναγία βρίσκεται από τότε μαζί μας για να μας φροντίζει σαν μητέρα. Αυτό εννοούσε όταν της έλεγε «μητέρα αυτός είναι ο γιος σου’ κι έτσι η Παναγία έγινε από τότε μητέρα όλου του κόσμου. Όλων των ανθρώπων. Των βαπτισμένων και των αβάπτιστων. Των Χριστιανών και αγνοούν τον Χριστό. Ακόμα και αυτών που Τον εχθρεύονται και Τον κυνηγούν και Τον πολεμούν. Ο Χριστός είναι ο Θεός όλου του κόσμου και η Παναγία είναι η μητέρα του γένους των ανθρώπων. Αυτή λοιπόν τη μητέρα ήρθαμε σήμερα εδώ, όχι να κλάψουμε για τη μετάστασή της στον ουρανό, αφού η γη δεν καταδέχτηκε να πάρει μέσα της αυτό το σώμα. Το τράβηξαν πάνω οι Άγγελοι. Είμαστε εδώ όχι για να κλάψουμε την Παναγία, αλλά να κλάψουμε τις κακίες μας και να την παρακαλέσουμε να τις πάρει και να τις εξαφανίσει όπως κάνει τόσα χρόνια. Να της πούμε ότι αυτός ο κόσμος έχει κουραστεί από το μίσος. Χρειάζεται περισσότερη φροντίδα από Αυτήν. Ας την παρακαλέσουμε λοιπόν να βγάλει από μέσα και από γύρω μας αυτή την κακία και να την εξαφανίσει. Αλλά ας κάνουμε κι εμείς μια προσπάθεια για αυτό. Ας δούμε τα πράγματα με τα μάτια τα ίδια τα δικά της. Ας την παρακαλέσουμε να μην μας αφήσει πια τυφλούς, αλλά να μπορέσουμε  να δούμε. Να δούμε τις χάριτες που ο Θεός μας δίνει. Η δυνατότητα της σχέσης μας με το Θεό είναι η σχέση μας με τους άλλους.

Να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Πως να σταματήσουμε το κακό που ενεδρεύει εντός μας. Μην πανικοβάλλεστε και μην απελπίζεστε. Μας σκέπει με το ωμοφόριό της και μας λέει: Συνεχίστε χωρίς να φοβάστε. Συνεχίστε για τον καλό αγώνα. Συνεχίστε για να μπορεί ο άνθρωπος να ζει ελεύθερος και χαρούμενος. Αυτό σας εύχομαι κι εγώ».

Ακολούθησε η παράθεση της μεγάλης τράπεζας της Παναγίας με την παραδοσιακή ρεβυθάδα προσφορά των πολυάριθμων εθελοντών της Νισύρου καθώς και μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στο Ζωσιμοπούλειο έως αργά τη νύχτα με την παραδοσιακή ορχήστρα των Δημήτρη Κεφαλιανού βιολί, Νίκου Μάμμη λαούτο (από Κω), Ευγένιου Καζάντη και άλλων Νισύριων οργανοπαικτών.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Παναγιά μαζί σου Γιάννη, μας πήγες στην Σπηλιανή, ανάψαμε το καντήλι αλλά ρεβιθάδα δεν έφτιαξε η κυρά.

    Κανόνισε να μας ταξιδέψεις και στους Λειψούς στην Παναγιά του Χάρου αρχές του Σεπτέμβρη.

  2. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ …ΑΥΤΟ ΕΜΑΘΑ….. ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ 2€ … ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ..ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ…
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΟΠΗ..

  3. ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ…!!!
    ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΩ ΑΓΑΠΗΣΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΗΣ ΛΑΒΑΣ ΤΗΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΝΙΣΥΡΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ …!!!
    ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΘΡΟΝΟ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟ ΟΡΟΣ ΙΘΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ….!!!!!
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ..!!!
    ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΙΘΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ …!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ….!!!!!

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ & ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ….!!!

  4. Οπως σκέπασε με το ωμοφόριο της και τους ανθρωπους που κάηκαν στο Μάτι.Κουτόχορτο μπόλικο δέσποτα.

  5. ΑΥτΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ …. (φυσικά άρθρο το 2018 διαβάζεις, ξύπνα και διόρθωσε το μυαλό σου)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ