ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο Αλέξης Χαρίτσης στον Δήμαρχο Κω: Θετικές εξελίξεις για επέκταση βιολογικού – παραχώρηση ακινήτων Λινοπότι | Το φλέγον θέμα της συμφωνίας με Αρχιεπισκοπή έθεσε ο κ. Ναθαναήλ στον ΥΠΕΣ

31
1610
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε πολύ θετικό κλίμα ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης (με γραβάτα) πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του στο Δήμο, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος συνοδευόταν από υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, τους Βουλευτές Η. Καματερό και Δ. Γάκη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κω.

Τα θέματα που τέθηκαν στην ατζέντα ήταν όπως ήταν αναμενόμενο

-Η εφαρμογή του Κλεισθένη με όλα τα παρεπόμενα,

-Η αλλαγή στο χωροταξικό του «Καλλικράτη» (σε νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος, η Ρόδος, η Κέρκυρα και Κεφαλλονιά) αλλά μετά τις εκλογές όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης «Θα προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του χωροταξικού του Καλλικράτη μετά τις εκλογές ώστε αυτές οι αλλαγές να υπακούουν σε κάποια λογική που θα απαντάει στις νέες συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν τα όρια σε όλους τους δήμους»

Ενώ θετικές είναι οι εξελίξεις -όπως τονίστηκε- σε ότι αφορά την επέκταση του Βιολογικού στο Δήμο Κω που επείγει, αλλά και για την παραχώρηση των ακινήτων που διεκδικεί ο δήμος, όπως των κτιρίων του Λινοπότι.

Τέλος, ο Υπ. Εσωτερικών τόνισε ότι υπάρχει μια πολύ καλή πρόοδος από το δήμο Κω σε ότι αφορά την απορρόφηση κονδυλίων από προγράμματα του ΥΠΕΣ όπως το «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Ακολούθως ο Υπ. Εσωτερικών είχε συνάντηση με τον Έπαρχο Κω Γ. Χαλκιδιό στο Επαρχείο και τέλος συνάντησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ ο οποίος του έθεσε και το «φλέγον» θέμα του διαλόγου με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για θέματα που αφορούν και τους ιερείς της Δωδ/σου παρότι αυτοί δεν υπάγονται στην δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδας αλλά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Περισσότερες ανακοινώσεις στην αποψινή ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κω με τον Υπ. Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση στο Χάνι.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω:

 

ΔΗΜΟΣ ΚΩ (Δελτίο τύπου): “Σε κλίμα συνεργασίας η συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Εσωτερικών- Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του έργου επέκτασης του βιολογικού στην πόλη της Κω και για τα κτίρια στο Λινοπότι.”

Σε κλίμα ειλικρίνειας και συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση στο Δημαρχείο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του Δημάρχου για την ένταξη του έργου επέκτασης του βιολογικού στην πόλη της Κω στο πρόγραμμα Φιλόδημος.

Παράλληλα τέθηκε και το ζήτημα της αξιοποίησης των κτιρίων στο Λινοπότι προκειμένου να δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος, χώρος πολιτισμού και υποδομές αγροτουρισμού. Ο κ. Χαρίτσης, με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι εκτός σχεδίου, εμφανίστηκε πρόθυμος να περάσει νομοθετική διάταξη για τις δυνατότητες χρηματοδότησης αξιοποίησης εγκαταστάσεων που βρίσκονται εκτός σχεδίου.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών συγκεκριμένες προτάσεις για να ενταχθούν σε μια νομοθετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης. Προτάσεις που χαρακτηρίστηκαν ενδιαφέρουσες αλλά και χρήσιμες από τον κ. Χαρίτση που δεσμεύτηκε να τις μελετήσει ενόψει της κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κω πρότεινε, συγκεκριμένες ρυθμίσεις που μπορεί να αποτελέσουν τομή για την αυτοδιοίκηση, όπως:

-Πιλοτική εφαρμογή της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και πιστοποιητικών στους νησιωτικούς δήμους για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

-Νέα κατανομή αρμοδιοτήτων στο τρίγωνο Δήμος-Περιφέρεια-Κράτος στα πεδία που υπάρχουν επικαλύψεις και εμποδίζουν τους Δήμους να ασκήσουν πολιτικές σε τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, η χωροταξία, η ενδοδημοτική συγκοινωνία στα νησιά.

-Εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων για να έχουν τη δυνατότητα προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων για έργα υποδομής, για τη στήριξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και να λειτουργούν με ευελιξία.

-Εκχώρηση ποσοστού από τις εισπράξεις των αρχαιολογικών χώρων στους δήμους, που βρίσκονται εντός των ορίων τους αλλά και ποσοστού της τάξης του 10% από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου στους Δήμους.

-Όλες οι δομές πρόνοιας, τα επιδόματα, οι δομές του ΟΑΕΔ, και τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης να περάσουν στην αρμοδιότητα των Δήμων, μαζί με τους αντίστοιχους πόρους.

-Εκχώρηση στους Δήμους της αποκλειστικής αρμοδιότητας παραχώρησης και χρήσης αιγιαλού και παραλίας, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Κυρίτσης γλύφει τους Συριζαιους τώρα μπας και τη γλιτώσει. Το 2015 έλεγε τον Τσίπρα ψεύτη και τώρα που βλέπει ότι δε βγαίνει ο Μητσοτάκης άρχισε τους τεμεναδες

      • Βρε ΧΑΡΙΤΣΗ, στην ΝΊΣΥΡΟ, στο ΓΙΑΛΙ, στην ΨΕΡΙΜΟ, στην ΚΑΛΎΜΝΟ, στους ΛΕΙΨΌΥΣ, στην ΣΥΜΗ, γιατί έχουμε ΦΠΑ 24 %;;;;

        Γιατί βρε γιαλατζί αριστεροί με τις ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ τα νησιά της παραμεθορίου και της άγονης γραμμής να τα θεωρείτε ΜΎΚΟΝΟ και ΣΑΝΤΟΡΊΝΗ ;;; ΓΙΑΤΊ Πουλάτε τα ΨΊΧΟΥΛΑ του μεταφορικού ισοδύναμου για μεταξωτές κορδέλες;;; Μέχρι πότε νομίζετε ότι οι νησιώτες θα τρώνε ψέματα και λαϊκισμό;;; ΟΥΞΩΩΩΩΩΩΩΩ, να πάτε στον αγύριστο ΨΕΎΤΕΣ-ΛΑΪΚΙΣΤΈΣ-ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ της κωλοτούμπας…

    • ΦΆΤΕ ΖΩΝΤΑΝΆ θα, θα, θα, θα και κουτόχορτο από τα Ποσειδώνια λιβάδια, γέφυρα μέχρι την Κάλυμνο, όλα για μετά τις εκλογές...

      Που θα πάει, θα τα ξεφουρνίσει όλα, θα υποσχεθεί ότι τάζουν παραδοσιακά όλοι οι ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ που παραμονές των εκλογών… Και ΦΠΑ, Πανεπιστήμιο, και νέο Νοσοκομείο, και αποπεράτωση των έργων του λιμανιού, και αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό στις εκκλησιές και τους αρχαιολογικούς χώρους και μεταφορά του hot spot στην ΨΕΡΙΜΟ… ΜΟΝΟ που τα έργα, μερικά, ένα δυο, θα αρχίσουν λίγο πριν τις εκλογές και θα τα πληρώσει η επόμενη κυβέρνηση… Ούξωωωωω ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψηφίσατε μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα. ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ που ΟΎΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.

      • Πόσα ψέματα, πόσες κολοτούμπες, πόσος λαϊκισμός από έναν ανίκανο πολιτικάντη, ψεύτη, λαϊκιστή, τον γιαλατζί αριστερό ΤΣΙΠρΑ;;;

        ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣφΥΡΙΖΑ κατέβει σε μονοψήφιο νούμερο 7-9% μόλις ο κόσμος καταλάβει ότι τον ΦΠΑ 24% τον ψήφισαν στα τέσσερα οι βουλευτές ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις αντιρρήσεις της Κομισιόν. Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ θα έχει την τύχη του Γιωργάκη… Πάντως έχει φροντίσει για το μέλλον ταξιδεύοντας με τον ιδικό Κύπριο δικηγόρο για offshore στο Παρίσι ο Αλέξης…. και στην Βενεζουέλα Του Νικολό Μαδούρο για παραδάκι ο εξ απορρήτων Παπάς, έκαναν την μπάζα τους, υπάρχουν και τα «μυστικά κονδύλια»….

      • ΠΑΝΗΓΥΡΊΖΟΥΝ τα ζωντανά του ΣφΥΡΙΖΑ για το «κατόρθωμα» ΤΣΙΠρΑ να διατηρήσει για λίγο ακόμα μειωμένο ΦΠΑ σε 4 νησιά....

        Όμως δέχτηκε να επιστραφούν χιλιάδες επικίνδυνους Τσιχανζιστές και ανεπιθύμητοι στην Μέρκελ Αφρικανοί … ¨Έχει αρχίσει ήδη η επέκταση του ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ…. ΟΜΩΣ, ο ΦΠΑ 24 % ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ. Η ΨΕΡΙΜΟΣ, το ΓΥΑΛΙ, ΤΗΛΟΣ, ΛΕΙΨΌΙ, ΑΓΑΘΟΝΗΔΙ, ΑΡΚΟΙ, ΚΑΛΎΜΝΟΣ, ΛΈΡΟΣ, ΠΑΤΜΟΣ, ΣΎΜΗ, ΚΑΣΟΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ, και ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ απολαμβάνουν την επιτυχία της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας χώσει αύξηση του ΦΠΑ στο 24 %παρά τις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων… Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ ξεπουλά για τριάκοντα αργύρια ότι προλάβει, ιστορία, γλώσσα, έθνος και την κοινωνική ασφάλεια των πολιτών φτάνει να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας έστω και για λίγες μέρες ακόμα πριν τον στείλουν στην απαξίωση του 3%, πριν οι Έλληνες με την ψήφο τους, πριν τον στείλουν στον αγύριστο…

    • Γέμισαν τις 48 καρέκλες στο ΧΑΝΙ, ΌΛΑ τα ζωντανά του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΣφΥΡΙΖΑ παρόντα και μερικοί γραφικοί των φορέων της πλάκας….

      Τα είπαν και τα άκουσαν μεταξύ τους οι κυβερνητικοί στην προεκλογική φιέστα… Μετά τις εκλογές θα κάνουν όπως επί συνασπισμού συγκεντρώσεις στο υπόγειο των είκοσι καρεκλών του Μαριτίνα ή σε περίπτερο….

    • Μόνο στο ΧΑΝΙ θα μπορούσαν να μαζευτούν τα ζωντανά του ΣφΥΡΙΖΑ, να φάνε κουτόχορτο από τον εκπρόσωπο της ψευτιάς, του λαϊκισμού..

      Βάφτισαν το ΌΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ανάποδη κωλοτούμπα ΝΑΙ, την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά της παραμεθορίου και της άγονης γραμμής «μεταφορικό ισοδύναμο… » και ήθελαν να απολύσουν τους παπάδες για να προσλάβουν με φωτογραφικές προσλήψεις στο δημόσιο χιλιάδες ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ… Όμως οι παπάδες είπαν όχι στην συμφωνία και τώρα που θα βολέψουν τους αναρχικούς και τους Ρουβίκωνες ;;;;

  2. τελευταιες δουλειες! τελειωσατε!σας πηρε ειδηση ολο το νησι!

  3. ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος για την κατεδαφιση της αβικω?

    ποιος ειναι ο πολιτικος μηχανικος που θα κτισει την αβικω? ποιος ειναι ο αφανης ιδιοκτητης της εταιρειας που αγορασε την αβικω?ποια εταιρεια θα αγορασει τα 70 στρεμματα του ναυτικου ομιλου?

  4. ο Κυρίτσης ζητά λεφτά, αρμοδιότητες και ακίνητα να του δώσει η κυβέρνηση όχι για να βοηθήσει το λαό της Κω αλλά για να τα ιδιωτικοποιήσει με το αζημιωτο

  5. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ .ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 100% !!!

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 4.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 100%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΑΜΙΑΝΤΟΣ ,LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  6. οι απερχομενοι ειναι οι αρχιερεις της διαπλοκης της αρπαγης, των εργολαβων ,των κλιματιστικων ,των λεωφορειων ,των τρενων,

    της αβικω του ΑΜΙΑΝΤΟΥ των 70 στρεματων του ναυτικου ομιλου μεγαλα αρπακτικα

  7. ΚΥΡΙΤΣΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ. Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΗΘΟΥΣ,ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΝΕΟ ΜΥΑΛΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ……….

  8. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΚΛΑΜΜΕΝΩΝ ΓΑΤΙΩΝ ΡΕ ΤΙ ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΡΑΠΗΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

  9. Εντάξει οκ ωραία όλα αυτά για της πρόσληψης της3Κ θα μας πείτε κάτι και επησης για τους 60και συμβασιούχους του Δήμου μασ θα γίνει κάτι γιατί χωρίς αυτούς τους συμβασιούχους θα βρούμε σου με

  10. Μήπως ακούστηκε κάτι για τα εκατομμύρια που χρωστάνε στη ΔΕΥΑΚ και είναι έτοιμη να τα τινάξει. Μήπως είπανε τ’ιποτα και για τα δεκάδες χιλιάρικα που δώσανε στους χασοδίκες Δικηγόρους εξ Αθηνών παρ΄αρείω πάγκο.

  11. I have lived on Kos for 5 years (sorry my Greek is not good enough for writing yet) and I am so surprised over the fact that there is so many INCOMPETENT ministers and mayors. Where do you find them? I meet so many smart and intelligent people on this island, but no one works in politics. This lovely island of Kos , should be runned by smart and non-corrupted persons. Thanks

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ