ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Λευτέρης Αλαβάνος από Κω (συγκέντρωση ΚΚΕ στο Χάνι): Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε ΚΚΕ |Στις 8 έχουμε αγώνες

10
1779

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με πολύ κόσμο και μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ Κω απόψε στο χώρο του λαογραφικού μουσείου (Χάνι) με κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο.

Τον Λ. Αλαβάνο προλόγισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Στέλιος Κριαράς και Κική Μακρή τονίζοντας μεταξύ άλλων και όλα τα ανοιχτά τοπικά θέματα σε υγεία, παιδεία, συνθήκες εργασίας στο τουρισμό κλπ.

Την ανάγκη να προσέλθει ο λαός στην κάλπη, έχοντας στο νου του την επόμενη μέρα, εξέφρασε στην ομιλία του ο Ευρωβουλευτής του κόμματος Λ. Αλαβάνος (τον οποίο η Κ. Μακρή καλωσόρισε με αφορμή την εκλογή του ως Ευρωβουλευτή, με την ευχή το κόμμα να έχει πάντα επιτυχίες).

«Η αντιλαϊκή πολιτική είναι προαποφασισμένη, βρίσκεται στις αξιολογήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βρίσκεται στα προγράμματα των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που ανακοίνωσαν αυτές τις μέρες», ανέφερε ο Λ. Αλαβάνος.

Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ θα καταθέσει την ψήφο του λαού στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και των αγώνων. «Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε ΚΚΕ, γιατί στις 8 έχουμε αγώνα για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στις 7 Ιούλη η όποια κυβέρνηση βγει, είτε είναι αυτοδύναμη είτε είναι συνεργασίας, θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο με τις δεσμεύσεις των τριών μνημονίων – και του τελευταίου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρότι λέει ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια – και με τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις που έχει υπογράψει, με την εποπτεία της τρόικα, της Κομισιόν, των υπολοίπων εταίρων της. Κάθε τρίμηνο έρχονται εδώ, ελέγχουν και καθορίζουν τη δημοσιονομική πολιτική έτσι ώστε να μην ξεφύγει. Θα έχουμε τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Και όλα τα άλλα κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αλλά και άλλα μικρότερα κόμματα, ορκίζονται σε αυτήν την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει προνομοθετήσει τις ράγες στις οποίες θα κινηθεί η επόμενη κυβέρνηση.

Απέναντι σε μια τέτοια αντιλαϊκή κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχει αυτή η δύναμη – αυτή η ισχυρή δύναμη – μέσα στη Βουλή, μέσα στο λαό, μέσα στους αγώνες, που θα μπορεί να αποτρέπει τα χειρότερα, να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα και να καταθέτει προτάσεις για δικαιώματα και αιτήματα των εργαζομένων και των κλάδων. Που θα μπορεί να κινητοποιεί το λαό με τους αγώνες και βεβαίως να ανοίγει αυτόν το δρόμο. Και αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ.

Γι’ αυτό μας ακούτε να λέμε ότι χρειάζεται ισχυρή εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, απέναντι σε όποια κυβέρνηση τολμά να χτυπά το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους, να παίρνει μέτρα το ένα μετά το άλλο.

Και βέβαια αυτά είναι οι αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, της συμμαχίας δηλαδή όπου συμμετέχει η Ελλάδα, τις οποίες υλοποιούν όλες αυτές οι κυβερνήσεις.

«Δεν μπορεί να δίνουμε ξανά την ψήφο μας, να ενισχύουμε κόμματα τα οποία τα έχουμε γνωρίσει, τα έχουμε δοκιμάσει, ούτε βεβαίως να σκορπάμε την ψήφο μας σε άλλους. Πρέπει να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή, να φύγει εντελώς από τη Βουλή. Να μην ενισχυθούν άλλα ακροδεξιά κόμματα, εθνικιστικά, που θέλουν να πάρουν το ρόλο μιας πιο «λάιτ» Χρυσής Αυγής, όπως είναι ο Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή: «Η ίδια πολιτική ταύτιση σε στρατηγικά ζητήματα γίνεται και με τα θέματα που άπτονται της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις αντιθέσεις και τους μεγάλους ανταγωνισμούς ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών, που το φιτίλι για επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή ανάβουν οι οργανισμοί στους οποίους συμμετέχει η χώρα, η συνεργασία δηλαδή με τους Αμερικάνους, με το ΝΑΤΟ, με την ΕΕ, οι οποίοι ευθύνονται για την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Υπάρχουν ευθύνες σε κυβερνήσεις και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως είναι η ΝΔ; Υπάρχουν. Διότι πριν από ένα μήνα βγήκε ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός και είπε ότι δεν θα γίνει και τίποτα βρε παιδιά, μια τζούφια γεώτρηση θα κάνουν στην Κύπρο, στην κυπριακή ΑΟΖ, γιατί το γεωτρύπανο δεν μπορεί να φτάσει κάτω. Και βλέπουμε να κάνει έκτακτο ΚΥΣΕΑ, βλέπουμε να λέει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Αμυνας ότι η γεώτρηση προχωράει.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με τόσον αγωνα και τόσα καλσόν σκισμένα, πάρτε και καμιά ανάσα. Για γελια είστε. Κριμα στα νεα παιδιά που τους έχετε κάνει «χυλό» το μυαλουδάκι τους.

  2. χασαμε την Μοροπουλου , στοπ. Βρηκαμε το ΚΚΕ… Ο Κουλης (με τετοιο …σπρωξιμο !!!) ΕΡΧΕΤΑΙ. ΖΗΤΩ η αντικειμενικη δημοσιογραφια και (φυσικα) το ενδοξο ΚΚΕ. ΟΛΑ στον ιερο πολεμο ¨ΝΑ ΦΥΓΕΙ.. ο ΤΣΙΠΡΑΣ…. «Δημοσιογραφοι Ενωμενοι ΠΟΤΕ νικημενοι «….και «Εμπρος στον δρομο που χαραξε ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ και η Μοροπουλου»…( ποια Μοροπουλου ;;;;;; )

  3. Τελικα «βρεθηκε» η Μοροπουλου;;; Ρε παιδια που πηγε η Μοροπουλου ;;; ;;;;; …Σιγα ρε φιλε, ποιος σου ειπε οτι υπηρξε η ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ;;;;;; Το ειδες πουθενα ;;; το διαβασες πουθενα ;;; Το εγραψε κανενα σαιτ ;;;; Ποια ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ και πρασινα αλογα..Λασπη του Συριζα ητανε….!!!! Υ.Γ. ρε εδω θαψανε ολοκληρη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλαδας, ρε εδω θαψανε αυτους που την εφεραν…Κουβεντα δεν λενε εδω και τεσσερα χρονια, και εσυ ψσχνεις την Μοροπουλου. Ρε ηλιθιε ΔΕΝ υπηρξε Μοροπουλου, ΔΕΝ υπηρξε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΔΕΝ υπαρχει ΕΛΛΑΔΑ και ΕΛΛΗΝΕΣ υπαρχουν μονο ….ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ !!!!!! και ο Τσιπρας………κακοχροναχει !!!!!!!! που λενε και οι ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ……του ΚΟΥΛΗ.

  4. ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ?ΤΡΙΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ?ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΠΑΣ Κ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ Η ΧΩΡΑ Κ ΤΣΙΜΠΗΣΕΤΕ Κ ΣΕΙΣ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑΚΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ Κ ΜΗΝ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΙΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ Κ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ 95 ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ 5

  5. Και όμως ξερετε ποσο μας στοιχιζουν αυτοι οι γραφικοι;Σε επιχωρηγισεις και μισθους των βουλευτων τους;Να κανουν τι ακριβως;Να μην ψηφιζουν τιποτα και να φερνουν τροπολογιες που κανεις δεν ψηφιζει.Πληρωστε τους.

  6. ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΕΤΕ Η ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΕΤΕ Σ ΑΥΤΗΝ

  7. Να σπρώξουμε όλοι. «ΚΚΕ το κόμμα σου Λαέ».
    Τον «πολύ τον κόσμο» δεν τον είδα. Αλλά δεν πειράζει.
    Σημασία έχει να φανεί ότι υπάρχει κι αυτή η επιλογή.
    Να κοπεί ό,τι μπορεί να κοπεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς θα μας βάλουν τα δυο ποδάρια σ’ ένα παπούτσι.
    Κι ας την πληρώσουν οι εργαζόμενοι με κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Τό χουμε ξαναδεί το έργο. Και τον Κούλη τον ξέρουμε από την προτίμησή του στις απολύσεις.
    Ψηφίστε ΚΚΕ και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, το ίδιο κάνει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ