Η Κως θα βλέπει από μακριά Ρόδο & Κάλυμνο… Με ποιους θα συνεργαστεί ο κ. Νικηταράς; (Προς ανεξαρτητοποίηση 2 σύμβουλοι της μειοψηφίας)

23
9316

Την στιγμή που στα Δημοτικά συμβούλια Ρόδου και Καλύμνου έχει εξασφαλιστεί η συνεργασία όχι μόνο δύο που περιμέναμε αλλά τελικά τριών παρατάξεων συνεργασίας  στο καθένα (Ρόδος: Καμπουράκης-Καρίκης-Κρητικός – Κάλυμνος: Διακομιχάλης-Γαλουζής-Μπούκης) στην Κω, ο διάλογος των παρατάξεων του κ. Νικηταρά και της κ. Ρούφα, απέβη άκαρπος.

Γίνεται επομένως σαφές ότι στο νέο Δημ. συμβούλιο που ορκίστηκε τις προηγούμενες μέρες πανηγυρικά στο ΔΙΙΚ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην έχουμε μια απ’ τα ίδια (παρά την εξαγγελία του νέου Δημάρχου ότι θα προσπαθήσει να το αποφύγει…) με συνεχείς αντιπαραθέσεις και με εντελώς διαφορετικές απόψεις για κάθε θέμα.

Οι μόνες διαφοροποιήσεις που διαφαίνονται στον ορίζοντα μέχρι στιγμής είναι από δύο συμβούλους, δύο παρατάξεων της μειοψηφίας που οδεύουν προς ανεξαρτητοποίηση. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Για να δούμε όμως και το πόσο ψηλά έθεσε τον πήχη των εξαγγελιών του ο νέος Δήμαρχος Κω, επί του οποίου θα κρίνεται συνεχώς, στη σχέση λόγων και έργων, καθόλο το διάστημα της τετραετούς θητείας του, που μόλις ξεκινά.

Οι «προγραμματικές δηλώσεις» του Θ. Νικηταρά:

Πιο ολοκληρωμένη και πιο σφαιρική φάνηκε η στοχοθεσία της νέας Δημοτικής Αρχής μέσω των «προγραμματικών δηλώσεων» του νέου Δημάρχου Θ. Νικηταρά μετά την Ορκωμοσία του στο ΔΙΙΚ, σε σχέση με την προεκλογική έμφαση στον «Τουριστικό Δήμο» με «Τουρισμό 12 μήνες» που τόνιζε στις ομιλίες του.

Απόδημοι – «νέα μυαλά» που διαπρέπουν στο εξωτερικό και «ό τι θετικό θα το συνεχίσουμε…»

Με ενωτικό λόγο και μήνυμα (μακάρι να το τηρήσει στην πράξη)  για την Ιπποκρατική Κω , που θα είναι ο μπούσουλας της συνεργασίας αλλά και τη δημιουργία ενός παγκόσμιου διαδικτυακού φόρουμ των νέων της Κω όπου γής, που είναι εξίσου σημαντικό («Έχουμε λαμπρά μυαλά που μπορούν να παράξουν εξαιρετικές ιδέες»)

Έδωσε προτεραιότητα στα θέματα της καθημερινότητας (παρότι η αλλαγή νοοτροπίας και η συνευθύνη των πολιτών, φαντάζει αρκετά δύσκολη υπόθεση).

«Η περίοδος των άγονων, των βλαπτικών για τον τόπο μας αντιπαραθέσεων, έχει περάσει ανεπιστρεπτί» (και περιμένουμε να το δούμε στην πράξη, θυμίζοντάς μας το Αποστολικό:«Λοιδορούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν» που είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολο).

«Ένα μυαλό, δεν φτάνει, δύο χέρια είναι λίγα…» τόνισε ακόμα ο νέος Δήμαρχος Κω (δανειζόμενος χαρακτηριστική φράση από το νέο Δήμαρχο Ρόδου Α. Καμπουράκη και αυριανό Πρόεδρο της ΠΕΔ ο οποίος ήρθε από τη Ρόδο μαζί με τον Περφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο για να στείλουν το μήνυμα της συνεργασίας, τουλάχιστον,  προς το πάνω…)

Έδωσε έμφαση στις υποδομές, τον βιολογικό, το νερό στο Τρίγωνο (υποσχόμενος μείωση τελών μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα), τα πολεοδομικά-χωροταξικά και κυρίως το οδικό δίκτυο σε συνδυασμό με τα τροχαία ατυχήματα.

Μάλιστα πολεοδομικό/χωροταξικό και τροχαία ατυχήματα είναι και τα δύο πρώτα θέματα τα οποία έθεσε στην ατζέντα ευρέων συναντήσεων στις πρώτες μέρες ανάληψης καθηκόντων (διακινδυνεύοντας την πρόβλεψη ότι πολύ πιθανό, σε ένα χρόνο από σήμερα, να έχουμε μετεγγραμμένο ένα σημαντικό τμήμα της επέκτασης του σχεδίου πόλης).

Στην συνέχεια μίλησε για το νέο Νοσοκομείο, τον μώλο κρουαζιεροπλοίων, την αφιλόξενη πόλη και το κυκλοφοριακό ώστε να βγουν οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία τους (πολύ μεγάλη κουβέντα… Ωστόσο, η προσπάθεια είναι αναγκαία).

Για την αρχαιολογική σκαπάνη που θα αφορά στην αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου στην περιοχή ¨Αμπάβρης¨, δυναμικότητας 13.000 θέσεων (και αυτός ο στόχος έρχεται από παλιά και μάλλον θα πάει πολύ μακριά στο μέλλον… Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα δεν έχει γίνει κάτι για την αποκατάσταση των μνημείων από το σεισμό, ενώ πλησιάζουμε τα τρία χρόνια μετά).

Πολύ ψηλά ο πήχης λοιπόν και μακάρι να μην περάσουμε από κάτω…

Όπως και αγάντα από τα έκτακτα…

23 ΣΧΟΛΙΑ

    • Το παγκόσμιο φόρουμ σε μάρανε νικηταρα.Δες τη τύφλα σου και άσε τα μεγάλα λόγια και τα επικοινωνιακά τρικ

  1. Είναι γνωστό σε όλους ποια είναι τα συστήματα διακυβέρνησης των Δήμων. Είναι συγκεντρωτικά και μάλιστα δημαρχοκεντρικά. Ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος απέναντι του νόμου για τα πάντα και ο Δήμαρχος είναι προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών. Από εκεί και πέρα ο Δήμαρχος επιλέγει τους πέντε αντιδημάρχους και όπως αντιλαμβάνεσαι εύκολα ελέγχει από εκεί και πέρα και την εκλογή του προέδρου του Δ.Σ. και των λοιπών προέδρων. Κάθε λοιπόν σύμπραξη που μάλιστα δεν ανακαλείται στην ουσία είναι υποταγή στις θέσεις του Δημάρχου. Και τότε προς τι οι προεκλογικές παρατάξεις; Η μόνη λύση είναι η ανεξαρτικοποίηση των συμβούλων και μάλιστα χωρίς ανταποδοτικότητα εκτός και αν αναλάβουν διοικητικές ευθύνες.

  2. Μου ανέθεσαν να διερευνήσω τις πιθανότητες συνεργασίας των δύο παρατάξεων του κυρίου Νικηταρά και της κυρίας Ρούφα. Αυτά που έμαθα είναι άνω ποταμών. Η κυρία Ρούφα ζητά την καρέκλα του Δημάρχου για να συνεργαστεί. Και όχι μόνον αυτό. Θέλει να παραιτηθούν κάποιοι σύμβουλοι ώστε στη θέση τους τα έλθουν τουλάχιστον δύο του Λαφαζανικού μπλοκ. Ο κύριος Αβρίθης έξαλλος τους αισιχτήρισε αλλά επικράτησαν ψυχραιμότερες απόψεις και εν τέλει θα παραδώσουν την καρέκλα του Δημάρχου χωρίς όμως τα λιονταράκια που είχε βάλει στα πόδια της ο κύριος Κυρίτσης. Μάλιστα στις συζητήσεις το πνεύμα της ενότητας και της αγάπης για την Κω ήταν παρών.

  3. Να μαζεύαν το στόμα τους προεκλογικά για να μπορούσαν να έχουν τα μούτρα να ζητούν συνεργασίες. Όταν ξεπουλάς και αραδιάζεις λάσπες στους ανεμιστήρες τι περιμένεις να γίνει.
    Όποιος συμπράξει μετά από τέτοια συμπεριφορά σίγουρα δεν είναι μεγάλη καρδιά αλλά μεγάλη τσέπη!

  4. Πουλημένοι ..υπάρχουν παντού….Τι εισέπραξαν άραγε για την ανεξατρητοποίηση ;;; Τόση πείνα…..

  5. Κατά ταλλα τους ένοιαζε μόνο το καλό του τόπου τους. Τώρα απέδειξαν ότι κάτι άλλο τους ένοιαζε τόσο καιρό. Δεν πειράζει , ο θεοδοσης όμως έχει τους δημότες τού να τον στηρίζουν. Και μπορεί και θα πάει το νησί τον τοπο του μπροστά.

  6. ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΛΙΓΟΥΡΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ

  7. Θέλουμε και απλή αναλογικη!!!!Νικηταρά προχώρα οι πολίτες είναι μαζί σου!!!Την ΚΩ και τα μάτια σου!!!ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ -ΔΟΥΛΕΙΑ-και Μεγάλα έργα!!Το προσωπικό στην δουλειά του και μακριά από τις αντιπαραθέσεις!!!

  8. ….Μια ζωη τα ιδια μυαλα η Κως!
    Ο ενας να βγαλει τα ματια του αλλου!
    Συνεργαστειτε ρεέεέ

  9. Από όσα έχω καταλάβει ο νέος δήμαρχος δεν έχει με ποιον να συνεργαστεί. Ο Κυριτσης είναι αυτός που είναι και η Ρουφα που την περίμενα αλλιώς συνεχίζει να απογοητεύει. Καλά θα κάνει ο Νικηταράς να μην ασχοληθεί με όποιον δε θέλει και να μιλάει κατευθείαν με τους δημότες

  10. Ντόπιος !!
    Αυτό νησί πρέπει να έχει μεγάλες αμαρτίες ,από όλες της πάντες ,ένας που να αγαπά τον τόπο του δεν θα βγει να κουμαντάρει χωρίς συμφέρων μόνο για την τσέπη του !!!τους έχουμε σιχαθεί τόσο πολύ,που δεν θέλω όταν έχω δουλει στο δημαρχείο να πάω ,για να μην τους βλέπω !!!
    Όσο για το άλλο στης εκλογές νόμιζα !οτι κάποια στιγμή είχαμε συγγενική σχέση !!τωρα σε βλέπουν και δεν σε χαιρετάνε άσε αυτός που έχασε !!εχει κόψει την καλημέρα ,και αυτός που κέρδισε με το ζόρι θα σε χαιρετίσει !!κριμα !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ