Έπαρχος Κω-Νισύρου: «Αντιμετώπιση πιθανού διασωληνωμένου κρούσματος Covid-19 που χρήζει αεροδιακομιδής όποτε και όταν προκύψει» | Να διατεθούν επιπλέον πτητικά μέσα

68
6222
Προς:

Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου ΕΟΔΥ Κο Παναγιώτη Αρκουμανέα

ΚΩΣ  21/03/2020 (ώρα16:00)

 

Κοιν:

α)Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,

β)Βουλευτές ΠΝΑ

γ)Δημάρχους ΚΩ & ΝΙΣΥΡΟΥ

Θέμα: «Αντιμετώπιση πιθανού διασωληνωμένου  κρούσματος Covid-19 που χρήζει αεροδιακομιδής όποτε και όταν προκύψει»

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να σας εκφράσω την έντονη ανησυχία κατοίκων και φορέων των νησιών Κώ και Νισύρου σε ότι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της πιθανής διακομιδής διασωληνωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μέτα από επικοινωνία με την ιατρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ ενημερωθήκαμε αρμοδίως ότι για τον ανωτέρω σκοπό ο τρέχων σχεδιασμός προβλέπει τη διάθεση ενός και μόνο πτητικού μέσου, το οποίο μάλιστα μετά από κάθε αεροδιακομιδή κρούσματος θα παραμένει ανενεργό επί 12ωρο περίπου.

Αντιλαμβάνεσθε ότι τα παραπάνω θα αποτελέσουν μείζονα λόγο ανασφάλειας και πρόκλησης πανικού για κατοίκους νησιωτικών περιοχών, πολύ δε περισσότερο όταν σε αυτές δεν λειτουργούν στελεχωμένες ΜΕΘ.

Ζητούμε επομένως να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η έγκαιρη διάθεση επιπλέον πτητικών μέσων ακόμα και με ένταξη στο σχεδιασμό σας αντίστοιχων ιδιωτικών κατάλληλα διαμορφωμένων.

Θα πρέπει επιπλέον να αποσαφηνιστεί το ταχύτερο ποια είναι η προβλεπόμενη διαδικασία διανησιωτικής διακομιδής διαγνωσμένων ασθενών που χρήζουν νοσηλείας προς την εγγύτερη νοσοκομειακή δομή.

 

Ο Έπαρχος Κω-Νισύρου

 

Καμπανής Ιωάννης

68 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ετσι…επιτέλους να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας…Μην πει κανείς μετά ότι δεν ήξερε….Ετσι Επαρχε…Μπράβο για όλες τις προσπάθειες που κάνεις τόσο εσύ όσο και ο Δήμαρχος για την αντιμετώπιση αυτης της δύσκολης περιόδου που περνάμε…Για να βγούμε νικητές…

  2. Εγώ είμαι καρδιοπαθης…
    Αν πάθω κάτι… Αν κολλήσω….
    Θα σωθω με ένα αεροπλάνο. Για όλα τα νησιά…
    Μπράβο ρε Καμπάνη που δεν μετράς πολιτικό κόστος…
    Σύνδεσε τους όλους με καιρο

  3. Τελικα δεν κινδυνευουμε απο τον κορονο-ιο,αλλα απο τον επιστολο-ιο.Αυτοι ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι μας δουλευουν!!Δημοσιοποιουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.Αν αυτο δεν ειναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ,τοτε τι ειναι????????

      • Κουμπαρε κουμαντο θα κανεις στο ευατο σου!!Προφανως δεν ξερεις απο «τυπους»μαθε λοιπον και τα λεμε….

      • Επειδή έστειλε επιστολή έκανε τη δουλειά του; Και αν πάθει κάποιος κάτι θα πει «Α με συγχωρείτε εγώ έκανα ότι μπορούσα». Οι επιστολές δεν έχουν νόημα αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Κανονικά όταν (και αν) θα είχαμε το αεροπλάνο, να έβγαινε και να έλεγε. «Αυτό έκανα για το νησί, έφερα το αεροπλάνο» και όχι αυτό που κάνω είναι να στέλνω επιστολές. Είναι λίγο σαν τις ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου που βγαίνει και ζητάει τα πάντα. Αυξήσεις, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, μεγαλύτερες συντάξεις, μείωση ωρών εργασίας και μετά τίποτα.

    • Ψιτ.. εμεινες μονος να σχολιαζεις αρνητικα την καθε προσπαθεια απο οπου και αν προερχεται.ειτε επαρχο ειτε δημαρχο ειτε καποιο φορεα. Αυτη σου η σταση δειχνει οτι σε πειραξε πολυ η ηττα του πρωην. Πολυ πονο βγαζεις. Τα λεφτα ηταν πολλα;;;;

  4. Εεεε εσύ Ψιτ…σκέφτομαι ότι εσύ μπορείς να προσφέρεις πολλά στην ανθρωπότητα και στην επιστήμη…πεθαίνοντας (και μη κακό σου) να αφήσεις τον εγκέφαλο σου στα ερευνητικά εργαστήρια να δούμε από τι σ@@τα αποτελείται. Κακομοίρη…που νομίζεις κιόλας ότι κάτι λες. Τι μοναξιά να νιώθεις… Θλίψη…

    • ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ Μ….ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΗ ΜΑς ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΣΤΕ.ΞΕΥΤΙΛΕς ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗς ΜΟΡΦΗς.ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΨΙΤ Γ….ς ΕΤΣΙ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ.

  5. Ο ΕΝΑΣ , ΕΠΑΡΧΟΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ, ΚΟΨΙΜΙΟΣ, ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ..ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΦΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΓΕΛΟΙOTHTEΣ;

  6. Πολύ σωστή η κίνηση σας Επαρχε προς την σωστή κατεύθυνση. Είμαστε και εμείς πολίτες αυτής της χώρας κύριοι Διοικητές υπουργοί και υφυπουργοί.

  7. Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να ασχολείται με τα ουσιώδη, να βλέπει μπροστά και να προλαβαινει τις εξελίξεις, πρώτου να είναι αργά. Συγχαρητήρια για το έργο σας κύριε Καμπανη

  8. αυτοί που ξέρουν, έχουν ήδη ασχοληθεί. Κοιμήσου τώρα ήσυχος…ή καλύτερα παραιτήσου.

  9. βρε κουρκουβιαλοι τωρα καταλάβατε οτι δεν έχουμε ΜΕΘ; Τόσα χρόνια σαν γιατροί του νοσοκομείου μας κ. Επαρχε τι κάνατε!!!

  10. Προς ψιτ.. Συμφωνώ αυτός που γράφει πολλές επιστολές έχει σφυριτσο-ιο..,πολυ απειλητική και επικίνδυνη αρρώστεια.

    Επίσης ο ψιτ… Έχει κολλησει τον σφυριτσο-ιο.. Με την τόση επαφή καθημερινά.. Δεν ακολούθησε την συμβουλές επιστημόνων Και έχει μεταλλαχθεί ο ιός… Σε σχόλιο – ιό…. Δηλαδή μια πάθηση να γράφεις σχόλια… Από το πρωί ως το βράδυ…

  11. Ψιτ ασχολείσου με τρίχες… άσε αυτούς γνωρίζουν καλύτερα να προσπαθούν με οποίοΔηποτε τρόπο για το καλό του νησιού. Οποίος νομίζει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο ας το κάνει.
    Συγχαρητήρια Έπαρχε !

    • Δεν περιμενα οτι θα μοιραζα τοσο πονο……..δυστυχως με αυτους που μπλεξαμε θα εχουμε ασχημα αποτελεσματα…εκτος απο ΑΝΙΚΑΝΟΙ ειναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.. για την δημοσια ασφαλεια και υγεια..ΚΩΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!

  12. Ελεος πια με τις επιστολες των αρμοδιων….καμια δουλει θα κανουν την περιγραφή την κανουμε ολοι.Δεν τους βαλαμε εκει να περιγραφουν προβλήματα.

  13. Καλά έξυπνοι μην μάς πείτε ότι το ξέρατε πώς ειπαρχη μόνο ένα ειδικό αεροπλάνο για όλοι την Ελλάδα να κάνει αεροδιακομιδες για άρρωστο που πάσχει από κορονοιο.

    • ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΜΑΘΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ;ΔΟΥΛΕΥΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ;

  14. εσύ που γνωρίζεις το Νοσοκομείο έχετε αναπνευστήρες στο Νοσοκομείο Και μονάδα αυξημένης φροντίδας???Αν δεν ξέρεις ρωτα τόν φιλο σου η την φιλενάδα σου.

  15. Συγχαρητήρια γιατρε μην ασχολησαι με τα προμαζεματα που το παίζουν και έξυπνοι … χωρίς προσπάθεια κανείς ποτέ δεν κατάφερε τίποτα

  16. τα ελικοφόρο του στρατού και τα απατσι να σηκωθούν σε περίπτωση κρούσματος. το περιφερειακό της Ροδου πρέπει να οργανωθεί σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ αναφοράς . δεν μένει χρόνος εκτός από κριτική επιβάλλετε να καταθέτουμε προτάσεις

  17. Κύριε Καμπάνη καλύτερο θα ήταν να πάτε να εργαστείτε στη θέση σας στο νοσοκομείο Και να αφήσετε τις επιστολές στους αρμόδιους του νοςοκομειου.

  18. ΙΑΤΡΟΣ ΝΑΞΟΥ. Βρισκομαι σε πανικο ,ενωπιον του
    ενδεχομενου να αντιμετωπισω ενα περιστατικο κορωνοιου , η αντιμετωπιση ενος τετοιου περιστατικου ειναι η διασωληνωση του ασθενους και η παραμονη σε ειδικη μοναδα, τετοιες μοναδες στο αρχιπελαγος των πολυ μεγαλων αποστασεων ειναι μια η δυο ,ο χρονος για τον ασθενη τρεχει χρειαζεται αεροκομιδη για μεγαλη αποσταση, γιαυτο υπαρχει μονο ενα αεροπλανο c130, που καλειται να εξυπηρετησει ολη τη νησιωτικη Ελλαδα, δεν αρκει, μονη λυση ,, επειγουσα και επιβεβλημενη ειναι η εισηγηση του γιατρου και επαρχου της κω και νισυρου για αμεση ενισχυση του στολου των μεσων αερομετακομιδης σε κεντρα αναφορας με πολυ περισσοτερες μοναδες αεροκομιδης , τωρα, θα χασουμε αδικα κοσμο που επελεξε να μενει σε ακριτικα σημεια και στα εκατονταδες αγονης γραμμης νησια της πατριδας μας, εκλιπαρω ως να συμμεριστούμε το γρηγοροτερο τις προτασεις του επαρχου της κω και νισυρου, γιατι δεν υπαρχει χρονος για χασιμο ουτε λεπτο

    Τέλος συζήτησης
    Γράψτε ένα μήνυμα…

  19. Τόσα χρόνια το νοσοκομείο είναι χωρίς ΜΕΘ τόσα χρόνια που έχει πεθάνει τόσος κόσμος γιατί δεν έχει κάνει κάποιος κάτι για αυτό;Τώρα που φτάσαμε τόσο κοντά στο θάνατο το θυμήθηκαν ολοι; εάν ενας κολλήσει και παει στο νοσοκομείο θα κολλήσει όλο το νησί …εάν πάλι κολλήσουν παρα πολύ ταυτόχρονα τι θα γίνει;θα μας αφήσουν στο έλεος;και η γιατροί με τη μέσα θα σταματησησουν την εξάπλωση του κορονοιου;με το άδειο νοσοκομείο απο γιατρούς και απο νοσηλευτικό προσωπικό;Ή απο την ΜΕΘ που δεν έχουν;Καλά κανουν και η γιατροί και την κοπανάνε!αφού τίποτα δεν αλλάζει σε αυτην την χώρα καλά κάνουν και αυτοί,αυτοί δεν ειναι θεοί γιατροί είναι το ιεμα είναι πολιτικό!Όταν μας την πέφτουν η Τούρκοι πετάνε αεροπλάνα και οταν πρόκειται για κάποιον κοινό θνητό και πόσον μάλλον για τον κορονοιο θα μας αφησουν να πεθάνουμε γιατί;;;;;;;;

  20. Γιατρέ μου σε εκτιμούμε και σε σεβόμαστε. Πονάνε και στεναχωριόνται κάποιοιμετρημένοι στα δάκτυλά του ενός χεριού. Είναι μίζεροι με πολλά αποθιμενα. Καποιοι ανούσιοι που δεν εκλέχτηκαν στις εκλογές σας. Και κάνα δυο του χώρου σας που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Ο σχολιαστής ας σχολιάζει στο καφενείο. Και πάλι συγχαρητήρια Έπαρχε μας !!!

  21. Στην τόσο κρίσιμη περίοδο που βρισκόμαστε θεωρώ ότι είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που στην θέση του Επάρχου Κω βρίσκεται ένας άνθρωπος σαν τον κ. Καμπανή που λόγω της ιδιότητας του ως ιατρός, κάνει τις λίγες άλλα ιδιαίτερα σημαντικές παρεμβάσεις όταν και όπου χρειάζεται. Οι υπόλοιποι φορείς ας ξεπεράσουν τα εγώ τους και ας συντονιστούν όλοι μαζί επιτέλους.

  22. Ρε παιδιά κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα. Δεν βλέπεται ότι το θέμα με την παρέμβαση του επάρχου παίζεται παντού, ακόμη και στα Αθηναϊκά ΜΜΕ. Απαιτείται άμεσος συντονισμός, βοήθεια από όλους και επώνυμη σοβαρότητα πριν θρηνήσουμε θύματα. Η κατάσταση είναι κρίσιμη.

  23. Κε Επαρχε Ολα ωραια και καλα.Εχετε κανει μια βολτα στα Ξενοδοχεια της Καρδαμαινας και του Μαστιχαριου να δειτε τι γινεται? Καμαριερες κανουν καθαρισμο και εργαζονται στα ξενοδοχεια και τα εργοταξια των ξενοδοχειων δουλευουν χωρις τα μετρα προστασιας. Θα εχουμε κρουσματα και θα τρεχουμε. Το νησι δουλευει απο τον Τουρισμο και εμεις και ειδικα καποιοι εργοδοτες τον πυροβολουν.
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

  24. Δεν είναι ή ώρα οι πολιτικές αντιπαραθέσεις . οι επαγγελματικοί , οι οικονομικοί ανταγωνισμοί και τυχόν απογοήτευση από πρόσφατες εκλογικές αποτυχίες να μας επηρεάζουν και να μας αποπροσανατολίζούν από τις σωστές λύσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης σε αυτήν την δύσκολη στιγμή.

  25. Αγαπητέ ψιτ, δεν γνωρίζω τι επαγγέλλεσαι, άλλα τίποτα δεν θεωρείται αυτονόητο. Όμως επειδή σε παρακολουθώ και δείχνεις ενδιαφέρον, κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο τις σκέψεις σου και τυχόν πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν από τους τοπικούς φορείς (Δήμο, Περιφέρεια, κλπ).
    Κάθε άποψη είναι χρήσιμη και υποβοηθητική.

    • ΓΙΑ ΤΗΝ-ΜΗ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ-.Ειμαι ενας απλος δημοτης,που δεν του αρεσει η προβολη,αλλα εχει αγωνια για το αυριο του νησιου του.Που ειναι ο δημοσιος διαλογος απο τους τοπικου φορεις???Δεν υπαρχει!!Υπαρχουν ομως μικρα και μεγαλα συμφεροντα,τα οποια καλυπτουν ολα τα αλλα.Μια προχειρη ματια στο σαιτ και θα διαπιστωσεις,το «ειδικο βαρος»που εχουν οι τοπικοι αρχοντες του νησιου μας.!!!(Υ.Γ.γιαυτο και εγω τρολαρω και χλευαζω τα πληρωμενα τσιρακια του»συστηματος»).

      • Βρε ψιτ περιποιηθηκες τον ////// ; οι χωριατες τσοπανηδες που καθαριζουν οπως λες τον πισινο τους με πετρες, σου προσφερουν δωρεαν περιποιηση καθημερινα

        • Ασε μωρη λουλου τα τρελα σου,τα βιτσια σου καθε μερα τα λες δεν μας ενδιαφερουν αντε ….!!!!

  26. Ρε δηλαδή, εγώ που είδα την επιστολή, είδα ότι απευθύνεται σε πολλούς αποδέκτες. Μπορεί μόνος του ένας άνθρωπος ειδικά κάτω από τέτοιες συνθήκες να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόβλημα και ειδικά χωρίς την βοήθεια από το κεντρικό κράτος; Ας ξέρεις λοιπόν ότι μετά την δημοσίευση της επιστολής ασχολούνται με το θέμα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας.

  27. ας μην εστελναν επιστολη οι δημαρχοι, κω, νισυρου, και αστυπαλαιας στα υπουργεια γιαυτο το θεμα, για τις αεροδιακομηδες ατομων με την νοσο και δεν θα ξυπνουσε ο γιατροεπαρχος που εχουμε… τοσο καιρο ΣΙΩΠΗ αυτος κ ο περιφεριαρχης!!!

  28. Ευτυχώς που σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία μας έτυχε έπαρχος του νησιού μας να είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος ένας επιστήμονας , ένας γιατρός .Ας ελπίσουμε να είναι δυνατός και να τον έχουμε στο τιμόνι της επαρχίας μας για πολλά χρόνια Ακόμη!

  29. Ψιτ έχεις δωρεά ψυχιατρική φροντίδα από ότι γνωρίζω.Μαλλο χρειάζεσαι μαία ( ξέρεις γιατί ) να μη το αναφέρω! Να βλέπεις τη λήξη των φαρμάκων….

    • Παρε τα χαπακια σου εσυ,και κοιμησου.Και να μην ξυπνησεις νωρις, αχρηστο κουφαρι εισαι.περιττο βαρος.Το μεσημερι με την γλαροσουπα τριψε και λιγο Ελαφροπετρα κανει καλο στα κυτταρα!!χαχαχα

    • Την βρισκω καλυτερα να βλεπω να μετρας την πιεση σου,να πινεις ψυχοφαρμακα,και να χανεις τον υπνο σου χαχαχαχαχ!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ