Γιατί να κάνει πίσω ο κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση για το κλειστό(-ανοιχτό) στην Κω;

12
1124

Γιατί να κάνει πίσω ο κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση για το κλειστό(-ανοιχτό) στην Κω;

«Να περιμένουμε τι θα πει και ο κ. Μηταράκης…»

Μα τι περισσότερο, από αυτά που είπε στη Σάμο και τη Λέσβο:

«Ήρθαμε εδώ σήμερα για να συζητήσουμε με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Μια κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την πολυπλοκότητα της κατάστασης. Αντιλαμβάνομαι ότι οι πολίτες είναι δύσπιστοι καθώς βλέπουν τις ροές να είναι ιδιαίτερα υψηλές Πρωταρχικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι ο περιορισμός των ροών. Αυτό χρειάζεται αφενός την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αλλά κυρίως με την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και των επιστροφών προς την Τουρκία. Ξεκινάμε επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Για μας αυτό αποτελεί βασικό σημείο του σχεδίου. Μαζί με τα νέα κλειστά κέντρα τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή εφαρμογή της νέας διαδικασίας ασύλου που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεσμοθέτησε και ήδη ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Σέβομαι το δικαίωμα των πολιτών να αντιδρούν. Πράγματι είναι δύσκολη η κατάσταση, είμαι νησιώτης βουλευτής ο ίδιος. Γνωρίζω και στη Χίο την αγωνία του κόσμου για το γεγονός ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αυτή τη στιγμή δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών ροών. Χρειάζεται φυσικά να γίνει αποσυμφόρηση και θα γίνει οργανωμένα, αλλά το κρίσιμο είναι να περιοριστούν οι ροές. Γιατί αν δεν περιορίσουμε τις ροές και δεν κάνουμε συστηματικά επιστροφές και στην Τουρκία και προς τις χώρες προέλευσης η αποσυμφόρηση θα λύσει το πρόβλημα μόνο προσωρινά.

Απαραίτητο γι’ αυτό είναι τα νέα κέντρα τα οποία θα αποσυμφορήσουν τον αστικό ιστό των νησιών. Σήμερα λειτουργούμε με ανοιχτές δομές μέσα στις πόλεις, σχεδιάζουμε ελεγχόμενες δομές εκτός αστικού ιστού και αυτό θα αποσυμφορήσει τα νησιά μας. Είναι ένα δύσκολο έργο. Χρειαζόμαστε την ενότητα, τη συνεργασία όλων και στόχος αυτού του ταξιδιού είναι συνομιλώντας να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις. Θα κινηθούμε ταχύτατα, δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε».

Υπάρχει κάποιος λόγος ανωτέρας (ή κατωτέρας) βίας, μήπως, να κάνει πίσω;

Όχι φυσικά.

-Ασφαλώς και ενημερώθηκε άμεσα για τη λαϊκή συνέλευση (στην Κω περιόδευε την ίδια μέρα, ο συνάδελφός του Μ. Κόνσολας) σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα στο Πυλί, την περιοχή που φιλοξενεί το hot spot και θα φιλοξενήσει στη συνέχεια το υπερτριπλάσιο σε μέγεθος και χωρητικότητα κλειστό-ανοιχτό κέντρο.

-Ασφαλώς και γνωρίζει ότι η Περιφέρεια, όπως και πολλοί πρώην πολέμιοι του hot spot θεωρούν την κλειστή δομή ως «ασφαλέστερη» λύση (άσχετα με το τι θα συμβεί στο μέλλον…)

-Ασφαλώς και ενημερώθηκε για την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Κω και την έλλειψη σύμπνοιας και ομοθυμίας.

-Ασφαλώς και βλέπει ότι στην Κω τα πράγματα είναι χαλαρά, αφού δεν υπάρχει βούληση για δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως σε άλλες περιοχές.

Τότε, ποιος ο λόγος να κάνει πίσω; Επειδή θα παραιτηθεί το Τοπικό συμβούλιο Πυλίου ή επειδή έκλεισε μια μέρα ο δήμος Κω και οι υπηρεσίες του;

Εδώ με τόσες αντιδράσεις, τότε, για να μην γίνει το hot spot και με λίγο ζόρισμα έγινε, τώρα που δεν υπάρχουν αντιδράσεις υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω καμία κυβέρνηση; Μην τρελαθούμε…

Απλούστατα θα δώσει τις ίδιες διαβεβαιώσεις. Για αποσυμφόρηση δεν θέλατε να ακούσετε; Ε, για αποσυμφόρηση σας λέει  (τα θυμόμαστε και από τους προηγούμενους… Τσάμπα είναι…)

Και στο ερώτημα αν θα είναι πραγματικά κλειστή η δομή,  θα απαντήσει «διπλωματικά» όπως πιο πάνω, ότι «θα είναι ελεγχόμενη…» Που σημαίνει ότι θα υπάρχει δικαίωμα εξόδου-εισόδου… ώστε να μην προκύπτει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ΕΕ).

Όσο για τις υπόλοιπες διεκδικήσεις (για ενίσχυση δομών υγεία, καλύτερη αστυνόμευση, αντισταθμιστικά κλπ), απλές υποσχέσεις είναι.

Υπάρχει περίπτωση να πει όχι σε κάτι;

Τα ξαναλέμε όταν θα αρχίσει να φρακάρει και η νέα υπερ-δομή…

 

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φέρτε πράμα εδώ οι συγχωριανοί μου θέλουν να φαααανε ευρώ και πάλι ευρώ που να τρέχουν τώρα? Όλοι βολεύτηκαν όλοι όμως, όλοι όσοι έχουν μάρκετ, καφετέριες κτλ….Ανάξιοι γονείς το μόνο που δίνουν στα παιδιά τους είναι το ευρώ. Αν όμως γίνει κάτι πολύ σοβαρό ούτε τα δισεκατομμύρια δε θα τους σώσει…Ντροπή σας…

    • Πες το ξεκάθαρα βρε Γιάννη, όλοι τους θέλουν ένα μικρό κλειστό όπως συμφώνησε και ο Τριώφλορος...

      Και οι Μουμιωποιημένοι Καραγιοζοπεχτες Καΐσερλης-Καματερός το θέλουν, και ο Τριώφλορος ΤΕΟ, και ο δικολάβος Παναγιώτης, και η Ρουφίτσα, και τα τδόλια του ΕΒΕΔ, και η πανέμορφη ψηλή ξενοδόχα, θέλουν ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ ΜΌΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΉΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΎ… ΜΟΝΟ ο Κυρίτσης αναπολεί την μυρωδιά και την μπόχα να του γαργαλά την μύτη… ΕΜΕΊΣ όμως ελπίζουμε στον αγαπητό μας Περιφερειάρχη που τον ψηφίσαμε με 60% να καταφέρει να γίνει ένα στρατόπεδο μεγαλύτερο από αυτό της Μόριας για να τα οικονομά όλο το Πυλί….

  2. Πες το ξεκάθαρα βρε Γιάννη, όλοι τους θέλουν ένα μικρό κλειστό όπως συμφώνησε και ο Τριώφλορος...

    Ας μην ξεχνάμε ότι το ψήφισαν και στο δημοτικό συμβούλιο Με οι πρόταση ΝΔ-ΣφΥΡΙΖΑ…. Τώρα θα τα χαλάσουμε εάν είναι κλειστό ή ανοιχτό, 1.000 ατόμων που θέλει ο Θεοδόσης όταν είναι στην ΚΩ ή 2.800 ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΉΓΟΡΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ 10.000 όπως συμφώνησε στα κρυφά με τους υπουργούς του Κούλη ΠΆΛΙ Ο ΘΕΟΔΌΣΗΣ;;;;

    • 10.000 ειχε συμφωνησει ο κυριτσης. Γιαυτο τους μοστραρε στο λιμανι. Για να αγανακτησει ο κοσμος και να πει. Βρειτε ενα στρατοπεδο επιτελους. Αυτοι που γνωριζουν ο κυριτσης ζητησε στρατοπεδο για 10000__12000. Ολα τα αλλα ητανε μουσια. Οπως μουσια ηταν ολη η πενταετια του.

  3. συριζα νδ κιναλ υπεγραψαν την λειτουργια των χοτ σποτ απο το 2015 μεχρι το 2025

    με δυνατοτητα παρατασης μεχρι το 2035 και μετα μεχρι 2045……….ολοι μας δουλευουν μας κοροιδευουν.

  4. Τις συνηθειες της εφηβειας αν τις συνεχιζεις ως την ωριμη ηλικια τα αποτελεσματα ειναι αναμενομενα……..

  5. Γιατι κ.Κιαρη υπηρξε καποια οργανωση,απο την Δημοτικη Αρχη-ή-απο τους εμπλεκομενους φορεις;Ο κ.Επαρχος;Ο κ.Περιφερειαρχης;Καποιος απ τους βουλευτες Δωδ/σου;ΟΛΟΙ αυτοι που προανεφερα ηταν και ειναι ΑΠΩΝ.Εκλεισαν τα ματια και εστειλαν μια βομβα στο Πυλι ΜΑΚΡΥΑ τους να ειναι και οπου θελει.Ο κοσμος στο Πυλι κουραστηκε απο μεγαλες κουβεντες.Μην ξεχναμε οτι εφαγε και ξυλο και χημικα,οταν αλλοι ηταν ΑΠΩΝ και τωρα δηθεν πονουν.Ναι υπηρχε ΑΠΟΧΗ λαθος κατα την αποψη μου,προχτες στην λαικη συνελευση,ΠΟΙΟΣ ομως ρωτησε αυτους τους ανθρωπους πως νιωθουν;Νιωθουν αραγε αγανακτηση,θυμο,λυπη για την καταντια του χωριου τους;Ο κ.Δημαρχος ειπε αρκετες φορες στην συνελευση,στους λιγους Πυλιωτες που ηταν στην αιθουσα να ειναι ηρεμοι,χωρις εντασεις!!!!ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΑΓΕ;;

  6. έχω μια ιδέα!!!! κατά παράδοση οι αραβικές φυλές που μετοίκισαν στην Κω ανά τους αιώνες , κατοίκισαν στο ορεινό Ασφενδιού και παλιό Πυλί. το Κονιαριο, ήταν μουσουλμανικό χωριό κι έχει και ερείπια Τζαμιού. Δέν του βγάζουνε άδεια λειτουργίας και να επεκτείνουν το ΚΥΤ μέχρι εκεί να αναστηλώσουν και τα ερείπια? Καλό είναι να κάνουν το ίδιο και στις Χαιχούτες. φτάνει βέβαια μετά και τις μισθώσεις ξενοδοχείων για την στέγαση των μεταναστών ,να τα διαχειριστούμε ως RBB , εκεί να δεις φράγγα!!!!αντισταθμιστικά.

  7. Πω πω αυτο το 65% …..τι μας αναγκαζει να ζησουμε……Και δεν θελετε να γινει κλειστο και δεν θελετε να φυγει…Μαλλον τοτε να λειτουργει το πρωτο εξαμηνο και να μην λειτουργει το δευτερο.
    Η ακομα καλυτερα Airb n b με χρονομισθωση…..Ζωη σε μας!!

  8. Η ίδια ακριβώς φρασεολογία, η ίδια πολιτική, από την Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, σαν Κυβέρνηση, ‘οπως παλιά, σαν αντιπολίτευση, για το προσφυγικό-μετανασταυτικό, συν μια ουσιώδη διαφορά΄τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Ξεχνούν βέβαια οι κύριοι της νέας Δημοκρατίας, πως πέρασε αρκετός χρόνος από τότε που το πρόβλημα παρουσιάσθηκε με σχετική ένταση. Ο όγκος των εγκλωβισμένων στα νησιά του Αιγαίου, εξαιτίας της δικής τους εξάμηνης όχι μόνο μηδενικής, αλλά αρνητικής παρέμβασης παρέμβασης, στο θέμα, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. ΄Ετσι, σήμερα πια που δεν υπάρχει ο κακός ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση που κάνει νόημα στους πρόσφυγες και μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα, έχει γίνει συνείδηση σε όλο τον Ελληνικό λαό, ο λαικισμός, και η αδιέξοδη, και αναποτελεσματική πολιτική της Ν.Δημοκρατίας. να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς αυτό το πρόβλημα. Δεν πείθει πια, ούτε τα δικά της γαλάζια πρωτοκλασάτα στελέχη.

  9. Για να το ξεκαθαρίσουμε αδέλφια. Πρόσφυγες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, τέρμα. Λαθρομετανάστες παντός τύπου και είδους, άρα ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Κλειστά κέντρα με συρματόπλεγμα και επιστροφή από εκεί που ήρθαν. Φίλε Γιάννη βάζετα όλα, μην τα κόβεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ