Αρχική Ειδήσεις Απόδημοι Το προσωπικό ατύχημα ενός Ροδίτη που τον έκανε πηγή έμπνευσης προς τον...

Το προσωπικό ατύχημα ενός Ροδίτη που τον έκανε πηγή έμπνευσης προς τον εθελοντισμό στην Αυστραλία

0
118

Ένα ατύχημα και μια κακιά στιγμή στη ζωή του, έδωσε την ευκαιρία στον Θεόφιλο Γιαλαμά, επικεφαλής σήμερα στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στο St John Ambulance, στο Casuarina της Βόρειας Επικράτειας, να κατανοήσει την αξία του εθελοντισμού.

Μερικά χρόνια αργότερα έχοντας τιμηθεί με το βραβείο του «Εθελοντή της χρονιάς», προσπαθεί να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους να προσφέρουν εθελοντικά.

«Προσφέρω ό,τι προσφέρω σαν εθελοντής στο St John Ambulance, σαν επικεφαλής του τμήματος εδώ της Casuarina, με το να προσφέρω πρώτες βοήθειες και όχι μόνο και εκπαίδευση και παρουσιάσεις πρώτων βοηθειών. Σε γενικές γραμμές αυτό είναι το κομμάτι που επικρατεί εδώ στην Αυστραλία.
Στο κομμάτι αυτό βέβαια συμπεριλαμβάνεται και το κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς, όσο μπορούμε, με διάφορους άλλους τρόπους», ανέφερε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS, ο κ. Γιαλαμάς.

«Είχα πάντα την καλή βούληση»
Με αφορμή την εβδομάδα εθελοντισμού που διανύουμε στην Αυστραλία, ο Γιαλαμάς αναφέρεται στην προσπάθειά του να εμπνεύσει νέους ανθρώπους, να προσφέρουν εθελοντική εργασία. «Είχα πάντα την θέληση να βοηθάω τον συνάνθρωπο. Υπήρχε πάντα αυτή η καλή βούληση από μέρους μου, αλλά ένα προσωπικό ατύχημα που είχα στη Ρόδο, είδα από κοντά ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το κομμάτι των πρώτων βοηθειών πώς μπορούσαν να σε στηρίξουν ψυχολογικά, να σου προσφέρουν έστω και την παραμικρή γνώση πρώτων βοηθειών για να σε κρατήσουν ήρεμο», αναφέρει, υπογραμμίζοντας την ευχάριστη έκπληξη που του προκάλεσε η ανακήρυξή του πριν τέσσερα χρόνια ως εθελοντή της χρονιάς στη  Βόρεια Επικράτεια:

«Αυτό ήταν για εμένα μια πάρα πολύ μεγάλη έκπληξη. Μέσα σε ένα διάστημα ούτε δύο χρόνων προσφοράς μου, βλέποντας το έντονο ελληνικό στοιχείο στο Ντάργουϊν, θέλησα να φέρω την κοινότητα, τα δικά μας παιδιά και τους συμπατριώτες μας σε αυτό το κομμάτι, να εμπνεύσω όσο περισσότερους μπορούσα προς τον εθελοντισμό».
(Πηγή: sbs.com.au)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ