Αρχική Ειδήσεις Απόδημοι Ο Εορτασμός στη Μελβούρνη της Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου (ΦΩΤΟ)

Ο Εορτασμός στη Μελβούρνη της Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου (ΦΩΤΟ)

0
223

Δυναμικό «παρών» έδωσαν και φέτος οι Δωδεκανήσιοι και άλλοι συμπάροικοι της Μελβούρνης στους εορτασμούς για την επέτειο ενσωμάτωσης με τη Μητέρα Ελλάδα.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή στο Μοναστήρι «Άξιον Εστίν» του προαστίου Northcote, υπό τη συνδιοργάνωση της Πανκωακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτώριας μαζί με άλλες ομάδες Δωδεκανήσιων.

Πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και δοξολογία, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη Δημήτριο Μιχαλόπουλο και άλλους επίσημους προσκεκλημένους, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Την ξεχωριστή ημέρα τίμησε και η νεολαία, με δεύτερης και τρίτης γεννιάς Ελληνόπουλα ντυμένα με παραδοσιακές στολές και κουβαλώντας σημαίες της Ελλάδας και της Αυστραλίας να παρουσιάζουν χορούς από τα νησιά καταγωγής τους.

Επίσης,  την Κυριακή εορτάστηκε η 72η επέτειος της Ενσωμάτωσης και στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα Dandenong με εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε ο σύλλογος Σιαννιτών της Ρόδου με την Κοινότητα. Μετά τη δοξολογία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον αντιπρόεδρο της Κοινότητας Νίκο Βρόνδου, την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Ευγενία Τζίμα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ηλικιωμένων Ιωάννη Ντόκο, την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Σιαννιτών Κατερίνα Μηλαρά και τους μαθητές του σχολείου Θεοδώρα, Νεκτάριο και Νικόλαο της οικογένειας Αντωνόπουλου.
(πηγή:neoskosmos.com)

Πηγή: rodiaki.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ