Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του Γιώργου Ζαπάντη από αστυνομική βία – Έρανος για τη μάνα και την αδερφή του | Συγκλονίζει η μητέρα του | Τους κάλεσε ο γείτονας και τους χειροκροτούσε!

1
687

«Κύμα» αγάπης για τον αδικοχαμένο ομογενή – Η ξαδέρφη του Γιώργου Ζαπάντη συγκέντρωσε μέχρι στιγμής 40.000 δολάρια, τα οποία θα δοθούν στη μητέρα και την αδερφή του, ώστε να βοηθηθούν αυτές τις δύσκολες ώρες

Οι φίλοι του δεν μπορούν ακόμη να το πιστέψουν, η μητέρα του θρηνεί και στη γειτονιά του Γιώργου Ζαπάντη στο Κουίνς, όλοι έχουν στο στόμα τους πολλά «γιατί;».

– Γιατί ο νεαρός έπρεπε να πεθάνει σε έναν τυπικό έλεγχο για οπλοκατοχή, που κατέληξε σε συνεχείς δόσεις ηλεκτρικών κενώσεων από παραλυτικό όπλο;

– Γιατί οι αστυνομικοί συνέχισαν να του ρίχνουν με το taser, την ώρα που γείτονες τους φώναζαν ότι ο Ζαπάντης είναι άτομο με ψυχική ασθένεια;

– Γιατί δεν υπήρχε ένας ψυχίατρος ή ένας κοινωνικός λειτουργός στον έλεγχο, με δεδομένη την ψυχική νόσο του ομογενή, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση;

Κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα δοθούν απαντήσεις γι’ αυτόν τον μοιραίο, όπως κατέληξε, έλεγχο, που ξεκίνησε από την καταγγελία ενός γείτονα για οπλοκατοχή και τερματίστηκε βίαια, με τον θάνατο του νεαρού ομογενή έπειτα από εκτεταμένη χρήση taser από αστυνομικούς, ο οποίος ανακοινώθηκε από το Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Κουίνς.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες ώρες, η ξαδέρφη του Γιώργου, Μαρίνα Ζαπάντη, ξεκίνησε μια προσπάθεια για να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα βοηθήσει την μητέρα και την αδερφή του αδικοχαμένου ομογενή. Η ενέργειά της έγινε γνωστή μέσω της ιστοσελίδας gofundme και η ανταπόκριση από συγγενείς, φίλους και ανώνυμους ήταν άμεση, αφού μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό που ξεπέρασε τα 40.450 δολάρια.

 

 

zapantis_donation

«Ο Γιώργος ήταν ξάδερφός μου και κάτι σαν μικρός μου αδερφός» έγραψε η Μαρίνα Ζαπάντη. «Συγκεντρώνω δωρεές για την τελετή, την κηδεία και άλλα έξοδα που σχετίζονται με τον θάνατό του, προκειμένου να βοηθήσω την μητέρα του Σία και την αδερφή του Ελευθερία αυτές τις δύσκολες ώρες» συμπλήρωσε η νεαρή συγγενής του Γιώργου.

Πάρα πολλά ήταν τα σχόλια των ανθρώπων που προχώρησαν σε δωρεές χρηματικών ποσών για το πόσο καλό παιδί ήταν ο Ζαπάντης, που έσβησε πιθανότατα από καρδιακή ανακοπή ή προσβολή. Τα αποτελέσματα της ανεξάρτητης ιατροδικαστικής έρευνας που ζήτησε η οικογένεια θα γίνουν γνωστά σε λίγες εβδομάδες, όμως στην γειτονιά του νεαρού στο Κουίνς όλοι είναι συγκλονισμένοι από τον θάνατό του.

Το ίδιο συναίσθημα κατακλύζει και τις αναρτήσεις στην σελίδα της δωρεάς από ανθρώπους που τον γνώρισαν, όπως ο Ανδρέας Αποστολόπουλος, που έγραψε: «Αχ ρε Γιώργο… μας άφησες τόσο νωρίς ρε παλικάρι! Σε πήρε ο χάρος! Να σε φυλάει αιώνια ο Άγιος Γεώργιος που τον είχες στην ψυχή σου πάντα. Ο φίλος ο πρώτος, που με συμπάθησε και με έκανε παρέα! Δεν πρόκειται να σε ξεχάσω ποτέ, ούτε την μεγάλη καρδιά σου, ούτε τον ευγνώμων χαρακτήρα σου. Αιώνια η μνήμη, φίλε… Καλό Παράδεισο».

zapantis_mother
zapantis_family

Συγκλονίζει η μητέρα του ομογενή που σκότωσαν αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη: «Πέθανε με φρικτό τρόπο και χωρίς λόγο»

zapantis-omogenis34

Ο 29χρονος Γιώργος Ζαπάντης  χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με taser από τέσσερις αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη, διότι είχε… ντυθεί… σαμουράι και έπαιζε

«Ήταν τα πάντα και πέθανε χωρίς λόγο».

Συγκλονίζουν τα λόγια της τραγικής μητέρας του Γιώργου Ζαπάντη του Έλληνα διπολικού που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με taser από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη, διότι είχε… ντυθεί… σαμουράι και έπαιζε!

«Ο γιος μου έπρεπε να πάει στη δουλειά αύριο και εγώ πρέπει να πάρω τηλέφωνο και να πω… Ξέρετε, δεν πρόκειται να επιστρέψει. Κλαίω, γιατί δεν ήμουν εδώ για τον γιο μου τις τελευταίες στιγμές του και πέθανε με τόσο φρικτό τρόπο», είναι να τραγικά λόγια της μητέρας του 29χονου Γιώργου.

Συγκλονισμένη η μητέρα του Γιώργου εξέφρασε την θλίψη της για την υπερβολική χρήση βίας, που στέρησε τελικά την ζωή του γιου της και δήλωσε απογοητευμένη που η Αστυνομία δεν φώναξε έναν ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό. «Δεν νομίζω ότι ο γιος μου έκανε λάθος. Είχε τόσο καλή καρδιά και ήταν ευγενικός με όλους» συμπλήρωσε η Αθανασία Ζαπάντη, που πλέον θα πρέπει να φροντίζει μόνη της την 33χρονη κόρη της. «Υπήρχαν στιγμές που ο Τζορτζ έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει στους αστυνομικούς, όταν τραβούσαν το πουκάμισό του» είπε η Σακίρα, όμως αυτοί του φώναξαν: «Μην παίζεις αυτό το χαρτί, κανένας δεν σε πνίγει».

Τους κάλεσε ο γείτονας και τους χειροκροτούσε!

Όλα ξεκίνησαν από το τηλεφώνημα ενός γείτονα για άνδρα που οπλοφορούσε. Ο υπερβολικός ζήλος τεσσάρων αστυνομικών εναντίον ενός 29χρονου ομογενή και η συνεχή χρήση taser συνθέτουν το παζλ ενός ακόμη θανάτου από υπερβολική αστυνομική βία. Ο Γιώργος Ζαπάντης, σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, ήταν ένα ήσυχο παιδί, που έπασχε από χρόνια διπολική διαταραχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν, ο γείτονας που κάλεσε την αστυνομία και από τον οποίο ξεκίνησαν όλα, φέρεται να παρενοχλούσε συστηματικά τον Γιώργο Ζαπάντη, κάτι που γνώριζαν η μητέρα και οι δικοί του άνθρωποι. Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονο Έλληνα διπολικού, ο γείτονας χειροκροτούσε και φώναζε «μπράβο».

Πηγή: protothema.gr/

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μεγάλο το πρόβλημα σε αυτή την χώρα το εξήντα τις εκατό του πληθυσμού έχει σοβαρές ψυχολογικές ασθένειες έχουν τρελαθεί τελείως οι μπάτσοι καθαρίζουν Τον κόσμο για πλάκα .Παρτε χαμπάρι ποιος τους κυβερνά o tramp and Melania φιλαράκια του Epstein.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ