Διπλώματα: Τέλος στην ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους οδηγούς!

1
402

Τέλος στην ταλαιπωρία των ηλικιωμένων οδηγών που θέλουν να ανανεώσουν τα διπλώματά τους αναμένεται να βάλει άμεσα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με ειδική εγκύκλιο που αναμένεται να έχει κατατεθεί το αργότερο έως τις 15 Αυγούστου.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» οι ηλικιωμένοι οδηγοί με ηλικίες άνω των 74 ετών δεν θα εξετάζονται σε δοκιμασίες οδήγησης αλλά οι γιατροί θα αποφασίζουν αν είναι να θέση να οδηγούν ή όχι.

Μάλιστα οι γιατροί θα χορηγούν κάποιο πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας που θα επιτρέπει ή όχι την ανανέωση του διπλώματος.

Το υπουργείο Μεταφορών αρχικά με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 15 Αυγούστου σε κάποιο νομοσχέδιο θα αναστείλει για τουλάχιστον 6 μήνες τον περιβόητο νόμο Σπίρτζη ώστε να αποσυμφορηθούν οι Διευθύνσεις Μεταφορών στις Περιφέρειες καθώς στη λίστα αναμονής βρίσκονται πάνω από 100.000 υποψήφιοι οδηγοί!

Για το χρονικό διάστημα όπου καταργείται ο νόμος Σπίρτζη θα επανέλθει σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς και παράλληλα θα ετοιμαστούν οι αλλαγές που θέλει να πραγματοποιήσει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Πέραν όμως των διπλωμάτων ο νόμος Σπίρτζη θα επανεξεταστεί στο σύνολό του και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν στην ασφάλιση των υποψήφιων οδηγών αλλά και στη διαδικασία καταγραφής των πρακτικών εξετάσεων με κάμερες και μικρόφωνα.

Το μεγάλο στοίχημα πάντως της ηγεσία του ΥΜΕ έχει να κάνει με την διαφθορά που υπάρχει στον συγκεκριμένο κλάδο και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr πρωταρχικός στόχος του κ. Καραμανλή αλλά και του κ. Κεφαλογιάννη είναι το «μπλοκάρισμα» των κρουσμάτων διαφθοράς με πολλούς ελέγχους αλλά και αυστηρές ποινές σε όσους «δίνουν» διπλώματα έναντι… αμοιβής!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πως θα δούλευε αξιόπιστα ένα σύστημα με κάμερες (μεταφορά εικόνας σε πραγματικό χρόνο μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας). Εδώ ένα βίντεο στο youtube θέλεις να δεις και κολλάει όχι να στέλνουν 5-6 κάμερες εικόνα υψηλής ανάλυσης. Μου φαίνεται αδιανόητο το υπουργείο να παραδέχεται ότι οι υπάλληλοι του χρηματίζονται και να μην μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ