Ξανθιές καλλονές «γιορτάζουν» τη διαφορετικότητά τους με σέξι φωτογραφίες στο Instagram

0
838

Πριν λίγο καιρό μια φωτογραφία τους προσέλκυσε πλήθος αρνητικών σχολίων, και έτσι θέλησαν να στείλουν ένα θετικό μήνυμα

Πριν από λίγους μήνες η Georgia Gibbs, ένα μοντέλο από την Αυστραλία έγινε στόχος κακεντρεχών σχολίων στο Instagram εξαιτίας της φωτογραφίας που πόσταρε με μια αγαπημένη φίλη και συνάδελφό της.

Αρκετοί χρήστες κατηγόρησαν την Αυστραλή καλλονή ότι έκανε… photoshop στη φίλη της ώστε να δείχνει πιο παχιά, προκειμένου να αναδεικνύεται δίπλα της η δική της καλλίγραμμη φιγούρα.

Τόσο η ίδια όσο και η φίλη της, Kate Wasley, η οποία ακολουθεί μια πολύ επιτυχημένη καριέρα ως μοντέλο plus size, αισθάνθηκαν βαθιά θιγμένες από τα σχόλια των χρηστών, που προσέβαλαν και τις δυο για διαφορετικούς λόγους.

Έτσι στους μήνες που ακολούθησαν οι δύο φίλες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα για να δημιουργήσουν κάτι όμορφο: μια εκστρατεία που γιορτάζει τη διαφορετικότητα και την ομορφιά όλων των τύπων γυναικείου σώματος.

Η εκστρατεία AnyBODY καταπολεμά το κοινωνικό στίγμα που αφορά στις γυναίκες με υποτιθέμενες «σωματικές ατέλειες» (με βάση τα εξωφρενικά πρότυπα της βιομηχανίας της μόδας).

«Η εκστρατεία AnyBODY δημιουργήθηκε επειδή μας ανησυχούσε ο τρόπος που η κοινωνία βλέπει τις γυναίκες, αλλά και οι αδιάκοπες συγκρίσεις που κάνουν οι ίδιες οι γυναίκες στο μυαλό τους, με βάση τα ερεθίσματα που λαμβάνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος της εκστρατείας είναι να φέρει λίγη «αλήθεια» στον ψεύτικο κόσμο των social media», αναφέρουν οι δύο γυναίκες στην κοινή τους σελίδα στο Instagram, που μέσα σε λίγους μήνες έχει προσελκύσει πάνω από 200.000 ακόλουθους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομάδα του κινήματος AnyBODY έχουν προστεθεί πλέον και άλλα μοντέλα, τα οποία συνεργάζονται μόνο με εταιρείες που προάγουν την αποδοχή και δημιουργούν ρούχα για περισσότερους από έναν σωματότυπους.

\

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ