Δράσεις ύψους 35 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για τους Ρομά -540.000 ευρώ σε Ρόδο και Κω

0
192

Συνολικά 35 εκατ. ευρώ πρόκειται να μοιράσει μέσω του ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις των Ρομά η κυβέρνηση. Αυτό προανήγγειλε μέσω των social media ο υφυπουργός Οικονομίας, κ. Στάθης Γιαννακίδης.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας δράσης θα ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Γιαννακίδης, «και θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών. Οι επιχειρήσεις των Ρομά που θα συμμετάσχουν στη δράση θα ενισχυθούν σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού».

Σε ίδιο post ο κ. Γιαννακίδης αναφέρει επίσης: «Πρόσφατα είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ρομά ‘Ελλάν Πασσέ’, Βασίλη Πάντζο με αντικείμενο τη διαμόρφωση στοχευμένης δράσης χρηματοδότησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των ρομά, δράση που έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην περιοχή της Ξάνθης.”

Εν τω μεταξύ νέα δράση του ΕΣΠΑ που ανοίγει στις 3 Ιουνίου μοιράζει 540.000 ευρώ για τη δαπάνη ενοικίου και δαπάνες νοικοκυριού για πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας των Ρομά που κατοικούν σε Ρόδο και Κω.

Η δράση αφορά στην εξασφάλιση του «κατοικείν» στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στεγαστικής υποστήριξης για αξιοπρεπή διαβίωση-μετεγκατάσταση πληθυσμού περιθωριοποιημένων ειδικών κοινωνικών ομάδων, όπως οι Ρομά, σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, και παράλληλα η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και γενικότερα την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωσή τους στον αστικό ιστό.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης είναι επιλέξιμες οι ακόλουθες κατηγορίες άμεσων δαπανών (τήρηση παραστατικών):

-Δαπάνη ενοικίου: Μηνιαίο ποσό μίσθωσης ακινήτου ανάλογο με το μέγεθος της οικογένειας (αριθμός μελών) με ανώτατη τιμή τα 5,5 € ανά τμ.

-Δαπάνες ΟΚΩ: Μηνιαία δαπάνη νοικοκυριού για πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας (ύδρευση, ενέργεια, δημοτικά τέλη και φόροι) και κοινόχρηστων δαπανών πολυκατοικίας ανάλογη με το μέγεθος της οικογένειας (αριθμός μελών): μέχρι 2 άτομα έως 120 € το μήνα και για 2+ άτομα έως 160 € το μήνα.

πηγή capital.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ