Άννα Σαρρή: «Το 2019, ας μάθουμε να αγαπάμε αληθινά»

0
884

ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
«Το 2019, ας μάθουμε να αγαπάμε αληθινά»

«Την 1η Ιανουαρίου, ο Ύψιστος, μας δίδει μία δεύτερη ευκαιρία. Μας δωρίζει, γενναιόδωρα και ανιδιοτελώς, την πολυπόθητη πίστωση χρόνου που αιτούμαστε, ώστε να βαδίσουμε στο ιερό μονοπάτι του.

Της Άννας Μ. Σαρρή
Δημοσιογράφου
Ο εορτασμός της πρωτοχρονιάς, δεν αποτελεί απλώς μία ημέρα αργίας ή χαράς, αποτελεί εκείνη την πίστωση χρόνου που απαιτείται, ώστε να μετανοήσουμε και να λάβουμε τη δυνατότητα της διάσωσης πριν την τελική κρίση. Αποτελεί μία νέα ευκαιρία ζωής, εκείνη που θα μας γεμίσει αγάπη, πληρότητα και αλήθεια. Εκείνη που θα μας φέρει κοντύτερα στα διδάγματα Του Σωτήρος μας.
Είναι η νέα αρχή, η ελπιδοφόρα, η αγνή. Αυτή που γεννάται μέσα από την προσευχή, τη βαθιά πίστη και δεσμεύεται για αναγέννηση, για ανασυγκρότηση, για ίαση.
Ο Θεός, μεριμνώντας για όλα, μας δωρίζει ευσπλαχνικά τη δυνατότητα της νέας αφετηρίας, μακριά από τα δεινά των δικών μας λαθών. Μας καλεί να κοιτάξουμε στο μέλλον, θετικά, ελπιδοφόρα.
Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Να θανατώσουμε το οδυνηρό παρελθόν και να διαμορφώσουμε ένα υγιές παρόν, ένα έντιμο μέλλον.
Όχι, δε(ν) λησμονούμε από πού ερχόμαστε, δεν ξεχνάμε. Μετανοούμε, αλλά δράττουμε της ευκαιρίας να χτίσουμε ένα εκτυφλωτικά φωτεινό μονοπάτι (!)
Διδασκόμενοι από τα λάθη μας. Τις λάθος επιλογές μας και τις λαθεμένες πράξεις μας, κοιτάζουμε στο μέλλον με ελπίδα. Αυτό είναι το βαθύτερο συναίσθημα που γεννάται, η ελπίδα (!)
Και όπως θα έλεγα εάν ήμουν ακόμη μικρή «πάει ο παλιός ο χρόνος…» και ελπίζω να πάρει μαζί του και όλες τις πίκρες που εισπράξαμε, αλλά και εκείνες που εμείς χαρίσαμε, ίσως άθελά μας.
Εύχομαι και ελπίζω με βαθιά πίστη, ο Σωτήρας μας και ο Μέγας Βασίλειος που τιμά την πρωτοχρονιά η εκκλησία μας, να είναι οδηγοί, συμπαραστάτες και προστάτες μας. Να μας δείχνουν το σωστό και φωτεινό δρόμο στη ζωή.
Το νέο έτος 2019, ας αποτινάξουμε την κακία, την αδιαφορία, τις πληγές της εγκατάλειψης.
Ας μάθουμε να αγαπάμε αληθινά και ας στολίσουμε τους εαυτούς μας με πανανθρώπινες αρετές.
Ας ζήσουμε ευαγγελικά, ειρηνικά, δίκαια.
Ας καθαρίσουμε τις ψυχές μας και ας τις γεμίσουμε με θεία ευλογία.
Ας απολαύσουμε τα δώρα του Μεγάλου Βασιλείου, δώρα φιλανθρωπίας και ευσπλαχνίας που μπορούν να εντοπιστούν μόνο μέσα μας και όχι κάτω από το χριστουγεννιάτικο μας δέντρο.
Επιτέλους οι άνθρωποι ας μάθουμε να αγαπάμε αληθινά (!) Γιατί η αγάπη η αληθινή είναι αμοιβαία. Αμοιβαία και αιώνια. Δεν έχει ημερομηνία λήξης. Δεν φθείρεται.
Καλή χρονιά. Καλή, αλλά κυρίως σωτήρια … (!)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ