Γ. Κασιώτης για σχόλιο του Γ. Καρπαθάκη στην AegeaNews: Ο Κρεμαστινός εισήλθε στην πολιτική με τιμή και θα αποχωρήσει με δόξα

28
1231

Προς την ιστοσελίδα AegeaNews

Στις 10 Ιουνίου 2019 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας σχόλιο του Γιάννη Καρπαθάκη, μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο κατακρίνεται το κόμμα στο οποίο ανήκει, για έλλειψη αυτογνωσίας (ΟΙΔΑ= γνωρίζω), για έλλειψη καλής λειτουργίας, για αποδυναμωμένο ψηφοδέλτιο στα Δωδεκάνησα, «γεγονός που βολεύει μόνο τον Κρεμαστινό», ενώ προαναγγέλλει ότι το βράδυ των εκλογών «κάποιος θα Κρεμαστ(εινός)εί!!!» (πιστή αντιγραφή επιλόγου).

Μετά τη διακρίβωση της αυθεντικότητας και της πιστότητας του άνω σχολίου, νιώθω επιτακτική την ανάγκη να ψέξω συμπεριφορές, να κατακρίνω θέσεις και να υπερασπισθώ αλήθειες και τιμές.

1.Το να είσαι εκλεγμένο και ενεργό μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ενός κόμματος και να κατακρίνεις με αυτό τον τρόπο το κόμμα σου για αναξιοκρατία, για έλλειψη αγώνων και αλληλεγγύης, αποτελεί ασυναρτησία «υψηλής τάσης», διότι αν έχεις τέτοιας εκτάσεως διαφωνίες με το κόμμα σου, είτε τις υποβάλλεις στην άνω από εσένα αρμόδια κεντρική επιτροπή, όπως επιτάσσει κάθε κανόνας οργανωμένης θεσμικά ομάδας, είτε αποχωρείς και λες ό,τι σαχλαμάρα σου έρθει στη γλώσσα.

Το να καταγγέλλεις ως μέλος της νομαρχιακής το κόμμα στο οποίο ανήκεις ενώ παραμένεις ενεργό μέλος αποτελεί μοναδική περίπτωση επιζήμιου λόγου, για ό,τι υποτίθεται επιδιώκεις να διορθώσεις.

2.Το να θίγεις την τιμή, αξιοπρέπεια, ήθος και ιστορία ενός πολιτικού και επιστημονικού κεφαλαίου όπως αυτό του καθηγητή Δημήτριου Κρεμαστινού, αποτελεί όχι μόνο απρέπεια όχι μόνο αγένεια, όχι μόνο χυδαιότητα, αλλά και ύβρη με την απόλυτη σημασία και έννοια της αρχαιοελληνικής γλώσσας.

Θα ήταν αστείο να αποτολμήσω εγώ να υπερασπισθώ ένα μέγεθος όπως αυτό του Δημήτρη Κρεμαστινού. Το υπερασπίζεται η επιστημοσύνη του, το ήθος του, η σοβαρότητά του, η συνέπειά του και η σταθερή και αταλάντευτη προσήλωσή του στις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.

3.Μην ξεχνάς αγαπητέ σχολιαστή πως ο Δημήτριος Κρεμαστινός δεν επεδίωξε ποτέ θέση, καρέκλα, υπουργείο ή δημοσιότητα. Τον απέσπασε από την επιστήμη και το έργο του ο αείμνηστος Ανδρέας και τον έφερε στον πολιτικό στίβο, στον οποίο πέτυχε και πολιτικά, με τρόπο απόλυτο. Ξέρεις γιατί; Γιατί το ήθος, η ακεραιότητα και η ευπρέπεια, με τις οποίες είναι προικισμένος, δεν του άφηναν χώρο ν’ αποτύχει.

Αν ήξερες ή αν ζητούσες να μάθεις καλύτερα και να μην αφουγκράζεσαι τις «αυριανικές ειδήσεις», θα είχες πληροφορηθεί ότι ήδη από καιρό ζήτησε να μην είναι υποψήφιος ξανά, οποτεδήποτε γίνουν οι εκλογές, αλλά η Πρόεδρος του κόμματος στο οποίο ανήκεις, τον απέτρεψε με το επιχείρημα ότι, μιαν έδρα έχει το ΠΑΣΟΚ σ’ όλη τη νησιωτική Ελλάδα και πρέπει να τη διατηρήσει.

4.Αντιλαμβάνομαι όλες τις κενές περιεχομένου πολιτικολογίες που αναφέρεις στο σχόλιό σου. Αδυνατώ όμως να εννοήσω πώς και γιατί θα κρεμαστεί ο Κρεμαστινός. Τι προαναγγέλεις; Γουδή, αγχόνες, καρατομήσεις; Ποιος θα είναι ο δήμιος;

Ο Κρεμαστινός εισήλθε στην πολιτική με τιμή και θα αποχωρήσει με δόξα.

Λυπάμαι που με ανάγκασες να σχολιάσω το σχόλιό σου, όμως τιμώ τη συγγένεια αλλά υπερασπίζομαι με πάθος την αλήθεια, όπως πολλάκις «ΟΙΔΑΣ».

Κως, 14-6-2019

Γιάννης Κασιώτης

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτος ο ανδρεας ποσες …. εχει καμει… τι σχεση εχει ο γιατρος κ το ηθος με την διαθεση για δουλεια; που ειναι οι γιατροι στο νοσοκομειο; που ειναι η ιατρικη σχολη του ιπποκρατη; μιας κ κυβερνουσατε 30 χρονια; ή μενουμε μονο στις ταμπελες; ας φυγει να παει ενας που εχει δισθεση για δουλεια… οι μεγαλοι αντρες κ Κασιωτη ξερουν ποτε πρεπει να αποχωρουν… εσεις το ξερετε;

    • Χαρά το ΚΡΈΜΑΣΜΑ .. Έριξε ο Αμερικάνος μερικά κοκαλάκια στους υποτακτικούς του και γαβγίζουν...

      Μερικοί ξεγάνωτοι ντενεκέδες που με κούφιες σαν χαλασμένο φωνόγραφος προσπαθούν να σταθούν σούζα σε αυτούς που τους ταΐζουν, αμολάνε κοτσάνες που τους κάνουν ρεζίλι των σκυλιών… Όμως μικρή κοινωνία είμαστε και δόξα τον Θεό ξέρουμε ανθρώπους που προσφέρουν και ανθρωπάκια… #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

    • Προς τον ανώνυμο σχολιαστή της 14ης Ιουνίου 2019, ώρα 18:11:58:
      Καλέ μου συμπατριώτη με ρωτάς αν γνωρίζω πότε πρέπει «να αποχωρούν οι μεγάλοι άνδρες…». Δεν έχω καμιά αντίρρηση να συζητήσω μαζί σου, όσο, όπως και όπου θέλεις. Με μια μόνο «ανδρική προϋπόθεση». Να τοποθετείς κάτω από τη γραφή σου το όνομά σου και όχι την οργή ή την αντιπάθειά σου…

      • Πρωτον δεν εβρισα κ σου ειπα οτι λεγεται στο χωριο που γεννηθηκα μεγαλωσα κ θα τελειωσω… σε ξαναρωτω, γιατι εγω πρεπει να φαω στην μαπα τον γιατρο του ανδρεα που σε ενα μεγαλο βαθμο με εστειλε στο δντ; γιατι πρεπει μεχρι το τελος να τον ταιζω; πειτε μου για ολα τα θεματα που αφορουν τον χωρο του, τι εχει κανει για την κω; το νησι του ιπποκρατη; απο ποτε η αληθεια μεταφραζεται σε οργη κ αντιπαθεια; το θεμα δεν ειναι ενα μονο ονομα αλλα το 48 τις εκατο του πασοκ με το 7 που ειναι τωρα… ακομα δεν καταλαβατε την απωλεια των 40 μοναδων… κ εσεις μου μιλατε για δοξα… ποια δοξα;;; θα σας το πω, οταν περασετε στα δυτικα του νησιου, μετα τα βορκανια…

  2. ο κ. Κασιώτης είναι Κεφαλιανός, ο κ. Καρπαθάκης είναι Κώος (;) κι ο κ. Κρεμαστινός είναι Αρχαγγελίτης

  3. Για όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων δωδεκανησα ήταν ανέκαθεν η Ρόδος. Τα υπόλοιπα νησιά ήταν παραμελειμενα στη μοίρα τους.

  4. Είνα 80 χρονών. Και έβαλε σκοπό της ζωής του μόλις γίνει 100 να ιδρύσει την Ιατρική σχολή, αλλά στη Ρόδο. χι χι χι

  5. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνώ ή αν διαφωνώ με το κίνημα σας, ένα μόνο είναι σίγουρο! Ο κύριος Κρεμαστινός έπρεπε με κάθε τρόπο να μείνει εκτός της εκλογικής διαδικασίας. Καιρός να μπει κάποιος νεότερος στη Βουλή από αυτόν ακόμα και αν κινδυνέψει η έδρα. Το ψηφοδέλτιο στα δωδεκανησα δεν είναι ισάξιο της δύναμης του κιναλ στην περιοχή δυστυχώς. Όμως υπάρχει ένας νέος που δεν δίνει πρώτη φορά και είναι ικανός να μπει στη Βουλή!

  6. Τὸ ῥῆμα οἶδα είναι παρακείμενος β’ τοῦ ἄχρηστου εἴδω που πῆρε σημασία ἐνεστῶτα

    οἶδα – οἶσθα – οἶδε(ν)

    ἴσμεν – ἴστε – ἴσασι(ν)

  7. Ίσως ο τρόπος που εκδηλώθηκατε θέλοντας να πείτε πως είναι καιρός να αποχωρήσει ο Κρεμαστινός από την πολιτική να ήταν λάθος. Ακούστηκε λάθος! Σας συγχαίρω όμως που μιλάτε επώνυμα και όχι πίσω από παρατσούκλια και ψευδώνυμα. Αυτό πολλές φορές πονάει κάποιους. Είμαι πασοκ όμως έχω ψηφίσει δυο φορές ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν θεωρώ το ψηφοδέλτιο των Δωδεκανησίων μας δυνατό. Για να δούμε..

  8. πριν περάσω τα πενήντα προέτρεπα τους φίλους μου να βγούμε από την ενεργό πολιτική

    χαρά στο κουράγιο σας συμπολίτη – παιδονόμε

  9. κ.Κασιώτη επειδή όχι πάντα,όμως τελευταίως (νομίζετε)ότι κάνετε πολιτική από
    το τηλέφωνο η από τον καναπέ σας,είσθε απολύτως κατακριτέος για την
    συμπεριφορά σας όχι μόνο γιατί ο Γιάννης Καρπαθάκης είναι και συγγενής σας
    αλλά ως σοσιαλιστής έδειξε μέσα στην οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήθος ευπρέ-
    πεια και πολτική καθαρότητα.Για τον κ. Κρεμαστινό:ακόμη και οι αμόρφωτοι
    ποδοσφαιριστές γύρω στα 34 χρόνια τους κρεμούν τα παπούτσια τους.Ο τε-
    λευταίος πότε θα τα κρεμάσει?

  10. Διάβασα το βιβλίο του Καίσαρλη για την συκαμιά του Κασιώτη και το θυμήθηκα. Τότε ήταν η συκαμηνιά τώρα είναι ο Κρεμαστινός.

  11. Ο Βασίλης ο χανζηγιακουμης ηταν τυχαίο που παραιτήθηκε, και δεν μπήκε στην μάχη της εκλογικής διαδικασίας!!!Κατι ηξερε!!!Ποτ ησασταν ολοι εσεις κύριοι που γίνοταν το not spot στο πυλι;;;Που ειναι κύριοι το νοσοκομείο;;;;Τριτος προορισμός ειναι αυτο το νησί!!!!20 Χρόνια εκλεγεστε πολλοί κωοι βουλευτες αλλα και Δωδεκανήσιοι, τι κανατε για αυτο το νησί;;;;;Την γενέτειρα του ΙΠΠΟΚΡΆΤΗ!!!!

  12. Το μόνο που θέλω να εκφράσω είναι ένα μπράβο στον Γιάννη Καρπαθάκη. Ειχε το θάρρος να μιλήσει και μάλιστα με πολύ ευγένεια και πολιτική διακριτικότητα. Μηπως η κυρία του κυρίου έχει θέμα κύριε Κασιώτη και το κρύβουμε όλοι μας. Μήπως πρέπει να σταματήσει ο εκβιασμός στο ΚΙΝΑΛ. Μηπως το βουλευτιλίκι είναι η θέση που μπορεί να κρατά αλώβητη μέχρις στιγμής την κατάσταση. Μήπως ο κύριος αυτός προκειμένου να λύσει το πρόβλημα του εκβιαζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ κοντεψε να βρεθεί εκεί. Τυχαία ο κ. Νικητιάδης κόβεται. Αρα κύριε Κασιώτη ας πούμε την πραγματική αλήθεια στον λαό να ξέρει αν θα πρέπει να τον ψηφίσει ή να τον μαυρίσει. Γιά μένα μαύρο. Μπράβο κύριε Καρπαθάκη.

  13. Γιάννη Κασιωτη… Εισαι φάουλ πολυ φάουλ.. Κατι τέτοιοι σαν εσένα διώχνουν και τους τελευταίους ρομαντικούς από τι Κιναλ. ( ΠΑΣΟΚ)… Μπράβο Γιάννη Καρπαθακη για το θάρρος σου!!!!!!

  14. Τα άτομα που μένουν σε πολιτικές θέσεις χωρίς να αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι ανάλογα με την μόδα και τους καιρούς μπορούν να ομιλούν… Αν ειδικά μιλούν και επώνυμα ένας λόγος παραπάνω.

  15. Κύριε Κασσιώτη: το άρθρο σας με το ύφος και την φρασεολογία που χειριστή-
    κατε, προσφέρατε πολύ κακές υπηρεσίες στον κ. Κρεμαστινό και στο ΚΙΝ.ΑΛ!
    Είσθε άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας &στης νομικής επιστήμης.Όμως
    κλωτσήσατε άτσαλα την καρδάρα με το γάλα!!!Στο πάθος σας,χυδαίοι χαρα-
    κτρηρισμοί κ.λ.π.συμπλέουν με την συγκέντρωση του συνδιασμού με 2.000
    άτομα εκ των οποίων 1.999 ήταν καρδιοπαθείς!!! Ηχηρή απάντηση στις
    7-7-2019 για να δούμε που θα κρυφτείτε!!!

  16. Ωραίες οι προτάσεις τ Κ.Κρεμαστινου βολικες ενόψει των εκλογών!!Αναρωτήθηκε άραγε τι περνά ένας Ακρίτας ασθενής με καρκινο από κω κ την αγωνία ταν θα έρθουν έγκαιρα τα φάρμακα της χημειοθεραπείας το ευτυχώς που υπάρχει μια υπάλληλος π κάνει τα αδύνατα δυνατά να έρθουν έγκαιρα!Ευτυχώς που υπάρχει κ ο κ.Μαυροηδεις κ λειτουργεί τμήμα ογκολογικου στο νοσοκομείο!Αναρωτήθηκε αν μπορούν να ελέγχουν έγκαιρα τα μεταφορικά απ τον 1 μοναδικό υπάλληλο π ασχολείται με αυτό Για όλα τα Δωδεκάνησα;κανουν κ 6 μηνες νσ μπουν..
    ντροπή να θίγονται τέτοια θέματα προεκλογικά π δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ποτέ όπως κ.υγειας της αντιμαχειας ακόμα να στελεχωθεί!!Από λόγια χορτάσαμε οι καθένας νοιάζεται για την καρέκλα κ για τον απλό πολίτη κανεις!!

  17. βρε Γιάννη Κασσιώτη δεν καταλαβαίνεις ότι με το άρθρο σου με τους λίβελους
    έβγαλες εκτός νικηφόρας πορείας τον κ. Κρεμαστινό? Βρήκες,για τον θεό που
    πιστεύεις,έστω ένα μα..ένα σχόλιο υπερασπιστικό των απόψεών σου? Και
    δυστυχώς είναι πολύ αργά να επανορθώσεις το πολλαπλό σου ατόπημα!!!!
    Κρίμα ο κ. Κρεμαστινός είναι αξιόλογος πολιτικός και επιστήμονας!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ