Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου: Η ΣΟΦΙΑ, η ΠΙΣΤΗ, η ΕΛΠΙΔΑ, η ΑΓΑΠΗ | Ποια; Που; Πως; Πόσο; Προς τι; Προς ποιους;

0
879

17 Σεπτεμβρίου 2019
η ΣΟΦΙΑ, η ΠΙΣΤΗ, η ΕΛΠΙΔΑ, η ΑΓΑΠΗ
ΠΟΙΑ; ΠΟΥ; ΠΩΣ; ΠΟΣΟ; ΠΡΟΣ ΤΙ; ΠΡΟΣ ΠΟΙΟΥΣ;
Φτάνουν αυτές οι αρετές; Ποιες άλλες έχουμε ανάγκη;
Μια προγραμματισμένη αφορμή για επικαιροποίηση των:
ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ. «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»
Δράσεις Επικοινωνίας-Παιδείας-Πολιτισμού

Για πολλά χρόνια τώρα θεωρώ ότι στις 17 Σεπτεμβρίου είναι μια μέρα που συμβολικά αλλά και πρακτικά σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο είναι μπορετό και απαραίτητο να κάνουμε ένα αναδραστικό νέο ξεκίνημα για τα παρόντα και τα μελλούμενα!

Ήθελα συμβολικά οι δράσεις ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ. «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» να εορτάζουν μια τέτοια μέρα, που η εκκλησία εορτάζει τη μνήμη των μαρτύρων, της μητέρας Σοφίας και των κορών της : Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης.
Γιατί το όνομα Φαιναρέτη ( η φανερώνουσα την αρετή) είχαν οι μητέρες του Ιπποκράτη και του Σωκράτη)

Στην πράξη επίσης βρισκόμαστε στην περίοδο που τα σχολεία αρχίζουν να οργανώνονται (με το πρόγραμμα, τους εκπ/κούς, τους μαθητές, -τριες, τους γονείς) και μαζί τους θεωρώ πως οργανώνεται και όλη η τοπική κοινωνία, μετά την πολύπλευρη καλοκαιρινή επαγγελματική ένταση, αλλά και την ταυτόχρονη χαλάρωση των διακοπών.

Ειδικά φέτος βρισκόμαστε στην 3η εβδομάδα της θητείας των νέων Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών και συμβουλίων, έχουν ορισθεί ή εκλεγεί ( άνδρες και γυναίκες) αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, έπαρχοι, πρόεδροι και εντεταλμένοι σύμβουλοι σε όλους σχεδόν τους τομείς και έχουν αρχίσει να δείχνουν τα πρώτα σημεία γραφής.

Τώρα είναι η ώρα της ενεργοποίησης μας ως πολιτών ( ανεξαρτήτως πολιτικής ή οικονομικής θέσης, θρησκείας, ή καταγωγής), της συνεργασίας και της καλοπροαίρετης παρέμβασης μας με γνώση, επίγνωση και θετική σκέψη, παίρνοντας υπόψη μας και αντιμετωπίζοντας ολιστικά τα νέα δεδομένα μετά τις Ευρωπαϊκές και Εθνικές εκλογές και βεβαίως σε σχέση με τα εθνικά και διεθνή έκρυθμα ζητήματα!

Είναι τραγικό λάθος να περιμένουμε να ασκήσουμε πάλι το δημοκρατικό μας δικαίωμα στις επόμενες εκλογές! Είναι χρέος μας, αν όχι υποχρέωση μας, να συμμετέχουμε ενεργά και υπεύθυνα σε όλη την διάρκεια της τετραετίας.

Αυτό το μήνυμα-πρόκληση προσπάθησα να δώσω τρεις μήνες πριν τις εκλογές με τη δημιουργία της «ΠΑΝΔΗΜΑ-ΚΩΣ2040»,στη διαδικασία των εκλογών, τους τρεις μεταβατικούς μήνες μετά τις εκλογές και τρεις εβδομάδες μέχρι τώρα, περιμένοντας και μελετώντας τις κινήσεις, τις προθέσεις και τις ενέργειες τόσο των αρμοδίων αρχών, όσο και των συλλογικοτήτων της περιοχής μας.

Η «ΠΑΝΔΗΜΑ-ΚΩΣ2040», ( Παγκωακή Νέα Δημιουργική Αυτοδιοίκηση) ήταν μια πρόταση-πρόκληση το 2014 προς όλους μας ( ως πολιτική σχολή) και όπως ήταν αναμενόμενο, πέρα από την αδιαφορία και τη σκοπιμότητα, δεν έγινε κατανοητή από τους συμπολίτες μας.
Στις εκλογές του 2019 ήταν μια πρόταση (ως παράταξη) με δεδομένες αρχές και στόχους και δεδομένο τον γράφοντα ως υποψήφιο δήμαρχο. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, παρορμητικό ή καιροσκοπικό!

Όλα τα εξηγήσαμε σε πολλά δημοσιευμένα κείμενα και μάλιστα σε σημείο που νομίζω, πως μια μερίδα συμπολιτών μας, απ΄ όσους και όσες ασχολήθηκαν και τα διάβασαν (ακόμα και από περιέργεια) μπορεί να εκνευρίστηκαν.

Το προκλητικό (ανα)ζητούμενο βρίσκεται στις έννοιες ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ και όχι μόνο.

Τώρα όλες οι προτάσεις και παρεμβάσεις μας εκφράζονται και γίνονται μόνο από την μη κερδοσκοπική εταιρεία ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ. «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ», που ήλθε η ώρα μετά από 16 χρόνια να γίνουν κατανοητές οι αρχές και οι σκοποί της !

Το κείμενο αυτό αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει από τη μια μεριά τις μέχρι τώρα και για 40 συναπτά χρόνια κινήσεις και προσπάθειες μου, ( ευνόητες ή δυσνόητες, σωστές ή λάθος, επίκαιρες ή άκαιρες σε σχέση βεβαίως με την τρέχουσα αντίληψη και κατάσταση της περιοχής μας) και από την άλλη τις άμεσες, απτές και αποτελεσματικές δράσεις από εδώ και μπρος.

Ας σκεφτούμε μαζί πόσες φορές προσπάθησα κι επέμενα να κάνουμε μια τέτοια αρχή!
Όλοι μαζί και όχι μόνοι μας ή μόνο με μια μικρή ομάδα!
Πόσες φορές προκάλεσα και προσκάλεσα γραπτώς, αλλά και στην πράξη!
Κι όμως ποτέ δεν προχωρήσαμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά!

Χάσαμε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας, όσο κι αν προσπαθήσουμε τώρα!

Δράση λοιπόν!
Action!! Που λέμε στον κινηματογράφο….

Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου
Υπεύθυνος ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ. «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»
Δράσεις Επικοινωνίας-Παιδείας-Πολιτισμού

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.