Δ. Κασσιώτη: «ΌΧΙ στην επέκταση και στη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου»

29
1478

«ΌΧΙ στην επέκταση και στη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου»

 

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό  ζήτημα, προβλέπει εκτός των άλλων κατασκευή και επέκταση κλειστών δομών στα ήδη ταλαιπωρημένα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που έχουν σηκώσει το κύριο βάρος του προσφυγικού (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο).

Σύμφωνα λοιπόν με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης δημιουργούνται κέντρα κράτησης-φυλακές, συνολικής χωρητικότητας από 18 χιλιάδες θέσεις μέχρι και περισσότερες από 25.000 θέσεις, στον μικρό γεωγραφικό χώρο του ανατολικού Αιγαίου.

Ένα εφιαλτικό σχέδιο, που καταφεύγει σε μέτρα απάνθρωπα, απαράδεκτα για το διεθνές δίκαιο, αναποτελεσματικά που θα οξύνουν το πρόβλημα αντί να το λύσουν, και που μόνο φρίκη προκαλεί στους δημοκρατικούς πολίτες των νησιών μας.

Είναι αδιανόητο,  χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα να θεωρούνται χειρότεροι και από εγκληματίες, άνθρωποι κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

Όπως έχει αποδειχθεί άλλωστε το μέτρο της κράτησης ως εργαλείο αποτροπής των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, είναι απολύτως αναποτελεσματικό. Δεν υπάρχει κανένα εμπειρικό στοιχείο, ότι η κράτηση αποτρέπει την μετανάστευση ή αποτρέπει ανθρώπους από το να αναζητήσουν άσυλο.

Ήδη δημοτικά συμβούλια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον σχεδιασμό αυτό, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος λόγω του κλειστού χαρακτήρα των κέντρων να δημιουργηθούν εστίες έντασης με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

 

Με πνεύμα που θα εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη των προσφύγων, αλλά και τη διαφύλαξη του δημοκρατικού χαρακτήρα και της ιστορίας των νησιών μας και των κατοίκων τους, ζητάμε:

      Να αποσυμφορηθούν τα νησιά με μαζικές μεταφορές προς την ενδοχώρα προσφύγων και μεταναστών, σε κατάλληλες και ανθρώπινες δομές φιλοξενίας.

  • Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
  • Να εξασφαλιστεί δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση στην εκπαίδευση για τα παιδιά προσφύγων με τη λειτουργία  ΔΥΕΠ και στα νησιά.
  • Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στις υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

 

 

Κασσιώτη Διονυσία

Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μανιφέστο ΣφΥΡΙΖΑ δια των φερεφώνων του Κάπτεν Ηλία του Μνημονιοφόρου

    Το μόνο που δεν ζήτησε ακόμα η φασιστοαριστερή παράταξη της ψεφτιάς του λαϊκισμού και της κ@λοτούμπας είναι να κόψουμε στους ΛΑΘΡΟ ακόμα ένα μηνιάτικο εκτός από τα τετρακόσια ευρώ που εισπράττει κάθε ΛΑΘΡΟυουρίστας από την Ήπατη Αρμοστεία… Βρε ούσττττττττ τεμπέληδες που μια ζωή τρώτε κρατικό και Δημοτικό παραδάκι για να βγάζετε ανακοινώσεις…

  2. ανθρωπιστική τοποθέτηση, χωρίς κορώνες, μπράβο!

  3. Εσύ που ήσουν επί Καματερού και τώρα ξαφνικά ξεπετάχτηκες, άντε κοπέλα μου στο σπίτι σου, δεν αξίζετε για τίποτα.
    Χορτάσαμε από λόγια και υποσχέσεις γιατί από πράξεις!!!!!!!έχουμε λιμοκτονία

  4. Το Προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, δεν πρόκειται να λυθεί. Για να υποχωρήσει, σαν πρόβλημα, ο μόνος τρόπος είναι να αντιμετωπισθεί στις πηγές που το δημιουργούν. Αυτές είναι πολλές, και όλες μαζί, συγκλίνουν στην διόγκωσή του. Δεν χρειάζεται κόπος για να τις εντοπίσει κανείς. Βρίσκονται στην ολοένα και διογκούμενη παγκόσμια φτώχεια από την κάθε λογής καταπίεση των οικονομικά ασθενέστερων χωρών, τους πολέμους από τούς εντεινόμενους ανταγωνισμούς μεταξύ των κρατών, αλλά και την έλξη που δημιουργεί ο » πολιτισμένος δυτικός κόσμος » στα εκατομμύρια των πτωχών και καταπιεσμένων του πλανήτη. Από εκεί πρέπει να αρχίσει η προσπάθεια, μέσω της Ευρωπαικής ‘ Ενωσης, του ΟΗΕ και όλων των εμπλεκόμενων διεθνών Οργανισμών. Το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα είναι διεθνές, και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί, για όσους » επιθυμούν πράγματι » την λύση του.

  5. Ανήκεις σε ΜΚΟ;Έχεις μαγαζί η ενοικιάσεις σε λαθρομετανάστες;Αν σου περισσεύουν να πληρώσεις εσύ και να προσφέρεις ότι θε!πεις.Αρκετα με τους πονοψυχους.Δεν έρχονται από πολεμική ζώνη.Απο Τουρκία έρχονται μια πλούσια χώρα.

  6. Συριζοπουλα μου γλυκια εσυ που εχεις και θεα το χοτ σποτ, αυτο και ολα στην Ελλαδα πρεπει να γινουν κλειστα σαν ΦΥΛΑΚΕΣ…και αν δεν γινουν τοτε θα αρχισει το πανηγυρι….Φυλακες κλεισμενοι μεσα ουτε χωροι θρησκειας ουτε σχολεια ουτε χαπενινιγκ..μεσα ΛΟΥΚΕΤΟ μεχρι να ζητησουν μονοι τους να γυρισουν πισω…ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑ ΜΟΥ? ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΛΛΑΞΕ ΡΟΤΑ ΓΑΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ..

    • Φάε ξυδάκι τώρα με τον Κούλη που γίνατε ο βόθρος του αιγαίου με τον ερντογάν να σας αδείαζει αβασάνιστα πακιστανούς και λίγα λόγια δεξιέ του κ..λου..

  7. Καλά και άγια αυτά που λέει η κυρία Κασσιώτη. Μήπως έχετε σκεφτεί το κόστος όλου αυτού του σχεδίου; Ναι ξέρω η Ευρώπη δίνει λεφτά στις ΜΚΟ και κάποιοι εκεί μέσα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Και ως γνωστόν όποιος τρώει δεν μιλάει. Και αν τώρα κάνουμε κλειστές δομές δεν θα βγαίνουν έξω και θα κοπεί η μάσα. Εγώ λέω να δοκιμάσουμε να τους κλείσουμε μέσα αφού δεν υπάρχουν μελέτες που να το αποδεικνύουν για να δούμε αν θα αυξηθούν ή όχι οι ροές.

  8. Άντε σε λίγο ισλαμική δημοκρατία του μποχαλιστάν με εσάς τους δειλούς τους μπατριώτες.

  9. Είστε εκεί για να εξυπηρετείτε τις ανάγκες των Ελλήνων που σας πληρώνουν.Δεν σέβεστε τίποτα.

  10. οταν ηταν ο συριζα στην εξουσια η κυρια αυτη σφυριζε αδιαφορα
    τωρα θυμηθηκε να κανει αντιπολιτευση

  11. Στην Μακρόνησο μαζί με αυτούς που έχετε μούρη και βγαίνετε δημόσια αλλά δεν φταίτε εσείς φταίει το χαζοχαρουμενο που βγήκε τώρα που σας αφήνει να κυκλοφορείτε ελεύθεροι τελευταίοι

  12. με πνεύμα που θα εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη των προσφύγων, αλλά και τη διαφύλαξη του δημοκρατικού χαρακτήρα και της ιστορίας των νησιών μας και των κατοίκων τους. Αυτό είναι η ουσία και σε αυτό μπράβο έχω να σου πω. Όσο για τα άρρωστα μυαλά που γράφουν αηδίες δεν σώζονται με τίποτα, ούτε με 100 μετάνιες πρωί και βράδυ

  13. Συγχαρητήρια για το άρθρο!
    Απειροελάχιστο ποσοστό είναι φασίστες στην Κω. Οι περισσότεροι συμφωνούμε με όσα λες.
    Εξ άλλου είναι γνωστό πια, ότι αυτοί οι μισάνθρωποι από τη μια βρίζουν πρόσφυγες και δημοκράτες πολίτες και από την άλλη εκμεταλλεύονται το προσφυγικό και τα παίρνουν χοντρά και μαύρα με πολλούς τρόπους

  14. Μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία στην χώρα τη λαμογιας κ του προσωπικού συμφέροντος. Από τον Τσιπρα στον Μητσοτάκη κ Σε λίγο θα έχουμε Πακιστανο δήμαρχο όπως οι Λονδρεζοι

  15. Λαλήσανε οι ΜΠΟΧΑλαράδες και γράφουν ανώνυμα κράζοντας το κοριτσάκι. Τέτοιοι δειλοί μια ζωή ήτανε και θα μείνουν έτσι.

  16. πόσοι παίρνουν ποσοστά και προμήθεια απο την σιτιση? πόσοι εμπλέκονται στην βιομηχανία εκμετάλευσης στεγασης και προώθησης με πλαστά?

  17. Να αποσυμφορηθεί άμεσα το hot spot. Είναι εγκληματικό για αυτούς τους ανθρώπους να ζουν με τέτοιες συνθήκες και επίσης εγκληματικό για τους κατοίκους του νησιού να έχουν δίπλα τους αυτή την ωρολογιακή βόμβα που δεν ξέρουμε ποτέ θα εκραγεί. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα. Τι τις θέλει τις εξαγγελίες, πράξεις άμεσες χρειάζονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ