ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κοσμοσυρροή στην Υπαπαντή στο Παλιό Πυλί | κ. Ναθαναήλ: Η παρουσία του Θεού παραμένει ζωντανή εδώ…

11
3338

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσε και φέτος στην εορτή της Υπαπαντής στο παλιό Πυλί. Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, πλαισιωμένου από πολλούς ιερείς.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Δ. Χούπης, ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω Ι.Γ. Καρδαράς,  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρης, ο Υπ. Πολιτικής Προστασίας Σεβ. Μαραγκός, η Δημοτική σύμβουλος Π. Κιαπόκα, ο Τοπ. Σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής, ο Τοπ. σύμβουλος Γ. Κυπραίος και πολύς κόσμος (με συνεχή προσέλευση έως αργά, ενώ παρέες από το Πυλί κυρίως, τηρώντας το έθιμο άναψαν φωτιές και έψησαν μένοντας έως αργά στην περιοχή).

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε ότι οι γιορτές όπως και η σημερινή της Υπαπαντής του Κυρίου περικλείουν μια ευθύνη απέναντι στον Θεό και στον συνάνθρωπο. Θα σας παρακαλέσω όταν έρχεται στο στόμα σας, όπως έρχεται και σε μένα η σκέψη να καταλογίσουμε ευθύνη στους άλλους να μην το κάνουμε και να λέμε πάντα ότι είναι  δική μας. Να την αναλαμβάνουμε εμείς ώστε να μπορέσουμε να καλυτερέψουμε τον κόσμο μας και να τον κάνουμε πιο χαρούμενο και πλούσιο γιατί αυτό θέλει ο Θεός. Όπου υπάρχει η ελπίδα του Θεούν υπάρχει πάντα η δυνατότητα για την ανακαίνιση. Όπως ο χώρος που είμαστε εμείς ήταν ένδοξος με πλούτη και ασφάλεια πάνω στο κάστρο. Πέρασαν τα χρόνια έφυγαν οι ανθρωποι αλλά οι η παρουσία του Θεού έχει μείνει εδώ… Δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε απέλπιδες και να αφήνουμε την ελπίδα να ζήσει αλλά και να μεταδίδουμε το λόγο του Ευαγγελίου και στους άλλους συνανθρώπους μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τους άρχοντες του τόπου καθώς και τους ευλαβείς προσκυνητές που κατέκλυσαν και φέτος το ιερό προσκύνημα.

Ο ιστορικός τόπος αυτός μπορεί να ερήμωσε όχι όμως και ο χώρος λατρείας που παραμένει ζωντανός, χάρη στη βοήθεια όλων. Ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους συμπρεσβυτέρους του, τις τοπικές αρχές και τον Πρόεδρο Πυλίου για την πολύτιμη βοήθειά του (αισθητές και οι επεμβάσεις στο δρόμο με το προστατευτικό στηθαίο και την διαπλάτυνση όπου ήταν εφικτό), τους «μαύρους λύκους» που στον ελεύθερο χρόνο τους μεταμόρφωσαν όλα τα παλιά κτίσματα (δείτε το παρακείμενο παλιό σπίτι που αναστηλώθηκε κι έγινε η προσφορά των κερασμάτων, αλλά και το διπλανό κελλί στο οποίο θα διανυκτερεύσει απόψε ο Σεβασμιώτατος για να λειτουργήσει το πρωί).

Οι φωτό της περιοχής από ψηλά είναι από τον φίλο και συνάδελφο Μιχάλη Χατζηθέμελη και οι πρόσθετες φωτο από την Χαρίκλεια Χριστοφή.

Το 1ο ΒΙΝΤΕΟ είναι κάμερα-μοντάζ Μιχάλη Χατζηθέμελη:

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. … αλλά μακριά από παπάδες και θεούσες. Την επόμενη φορά κεράκι σε άδεια εκκλησία για να μην βλέπουμε ,ακούμε και αμαρτάνει η ψυχή μας

  2. …..Τι θα πεί : μπουκάρατε πάλι και πιάσατε όλες τις θέσεις και δώστου γκρίνια ! Έλεος κουράζετε πολύ όμως

  3. … αλλά μέχρι εκεί. Οι υπόλιποι είστε για να απομακρίνετε τον κόσμο από τις εκκλησίες. Τέλος οι χοριγοί με τέτοιες συμπεριφορές.

  4. Τα πρώτα χρόνια ήταν ομορφα με πολύ ζεστασιά από όλους με πίστη και ευλάβεια περιμέναμε την χάρη της Παναγία μας να ανέβουμε να ανάψουμε το κερί μας να μας βοηθήσει με το μεγα έλεος της ο κόσμος περίμενε την γιορτή της για να γλεντήσει να χαρεί ο χορός οι φωτιές τα εδέσματα τα φαγητά η αγάπη τα χαμόγελα τώρα πια στο πέρασμα του χρόνου σβήνουν άλλοι φεύγουν άλλοι έρχονται άλλοι πάλι κάνουν τα δικά τους ποσό νοσταλγώ τα παλιά όλα άλλαξαν γιατί εμείς τα αλλάζουμε γιατί εμείς φταίμε !!! Ας μας ελεήσει η Παναγία μας και ας συγχωρέσει τις αμαρτίες μας ! Βοήθεια να την έχουμε όλοι μας !!! Και του χρόνου !!!

  5. Συγχαρητηρια στους διοργανωτες της μεγαλης αυτης βραδιας, που σε εμας τους ζωντας σε αλλες μακρυνες χωρες μας γεμιζει χαρα, υπερηφανια αλλα και νοσταλγια. Η παραδοση λοιπον ηταν και ειναι το θεμελιο ολων των Κωων, και χαιρομαι που οι νεοι ανθρωποι εργαζονται για την διατηρηση της. Μπραβο στον Σεβασμιωτατον που παντα λαμπρυνει με την παρουσια του αυτες τις εκδηλωσεις. Το ιδιο και για τους τοπικους αρχοντες που συμμετεχουν στο πλαι του λαου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ