ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλος αριθμός προσκυνητών & όμορφο παραδοσιακό γλέντι στο πανηγύρι των Εν Δωδεκανήσω Αγίων στο Μονάγρι Ασφενδιού

2
2639
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κατερίνα Χατζημανώλη Γιάννης Κιάρης

Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ εψάλη απόψε στο Ιερό Κάθισμα των Εν Δωδεκανήσω Αγίων στο Μονάγρι Ασφενδιού (πάνω από τον Ασώματο).

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Λάμπρος Ναζίφης, η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Βάσω Πη, η Δημοτική Σύμβουλος Πόπη Κιακόπα, ο Τοπικός σύμβουλος Μιχάλης Γιωργαλλής, Ιερείς από την Κέρκυρα που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νησί και Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και μεγάλος αριθμός προσκυνητών (μεταξύ των οποίων και αρκετοί απόδημοι Κώοι).

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό εορτασμού των Εν Δωδεκανήσω Αγίων, των οποίων η φιλοτέχνηση της Εικόνας ήταν μια ιδέα του Μητροπολίτη Καρπάθου-Κάσου κ. Αμβροσίου για να δοθεί ως δώρο στην πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στα Δωδεκάνησα.

Στην συνέχεια μίλησε για την διαρκή λάμψη και ελπίδα των μαρτύρων της πίστης μας που με τα μαρτύρια τους έγιναν κυριολεκτικά και μεταφορικά φως και θυμίαμα, δίνοντας μας ελπίδα και καταφύγιο.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Μιχάλη Δανελλάκη (ο οποίος ξεκίνησε την ανέγερση του Ιερού καθίσματος στη μνήμη του παππού του), την οικογένειά του και τους «μαύρους λύκους» που μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά σε όαση μια βραχώδη και άγρια περιοχή με την συνεχή εργασία τους, όλους τους παριστάμενους καθώς και τον καθηγητή και πρωτοψάλτη κ. Σακέλλη για την όμορφη απόδοση των ύμνων.

Ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι με τράπεζα και παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα των: Μανώλη Κεφαλιανού (βιολί), Μανώλη Πόγια (ακορντεόν-σαντούρι-τραγούδι) και Θεοδόση Παπαϊωάννου (λαούτο), με πολύ κέφι και χορό (τραγούδησε επίσης ο Γιάννης Κούρος, με το τραγούδι που έχει αφιερώσει για το Ασφενδιού).

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον Όρθρο και εν συνεχεία την Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων.

Πρόσθετες φωτό Χαρίκλεια Χριστοφή

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΓΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΥΧΟΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΖΗ ΚΑΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΗ ΚΥΡΙΕΨΗ Η ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΖΗΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΝΟΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.

  2. Άλλη μια χρονιά μας αξίωσε ο Θεός να έρθουμε στην πατρίδα και να πάρουμε μέρος στα πανηγύρια του τόπου μας. Να είστε όλοι καλά και του χρόνου. Βοήθεια μας οι Άγιοι της Δωδεκανήσου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ