ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εντυπωσιακά στοιχεία για την ποικιλία & τα σπάνια είδη πουλιών που υπάρχουν στην Κω από τον Ν. Προμπονά της Ορνιθολογικής | «Λιμνοθάλασσα Τιγκακίου: παρόν και μέλλον, η προοπτική του οικοτουρισμού»

0
1210

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία απόψε στην Πνευματική Εστία Κω, στο Διήμερο για τη φύση και τα πουλιά της Κω που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου.

Τις δύο παρουσιάσεις έκανε  εκ μέρους της Ορνιθολογικής Εταιρείας ο Νίκος Προμπονάς με θέμα «Το φυσικό περιβάλλον και τα πουλιά της Κω, δράσεις για τη μελέτη και την προστασία τους» και η «Λιμνοθάλασσα Τιγκακίου: παρόν και μέλλον, η προοπτική του οικοτουρισμού».

Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει παρατήρηση πουλιών στην περιοχή της Αλυκής στο Τιγκάκι (χώρος παλιού αντλιοστασίου).

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Προμπονά και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης (ήταν μια ιδέα του Αντώνη Αβρίθη ο οποίος μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζηάμαλλο είναι από τους πιο δραστήριους συνεργάτες της Ορνιθολογικής Εταιρείας στην Κω, όπως τόνισε και ο Ν. Προμπονάς).

Αξιοσημείωτες οι επισημάνσεις του κ. Προμπονά για τα πολύ σπάνια είδη πτηνών που υπάρχουν στην Κω (περίπου 250 είδη) και την διοργάνωση εκδρομών από ειδικές ομάδες τουριστών προκειμένου να έρθουν να τα παρατηρήσου, καθώς και οι προτάσεις-παρατηρήσεις του για τοποθέτηση ειδικών παρατηρητηρίων (στον υδροβιότοπο Ψαλιδίου έχουν σαπίσει και είναι επικίνδυνα) καθώς και σήμανσης που να οριοθετούν τις περιοχές αυτές προς αποφυγή ενοχλήσεων στα πουλιά κλπ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Γεν. Αρχιερατικός και Ιερείς, η Περιφερειακή σύμβουλος Ε. Νάκη, ο Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κρητικός, Εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, άνθρωποι του τουρισμού και αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

ΒΙΝΤΕΟ Ολόκληρη η εκδήλωση και οι πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις του κ. Προμπονά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ