«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση της επισκευής του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στην Κω από την Περιφέρεια

2
910

Το έργο είναι προϋπολογισμού 0,48 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στην έγκριση των όρων δημοπράτησης του έργου “Επισκευή – αποκατάσταση σεισμόπληκτου Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στη νήσο Κω”, συνολικού προϋπολογισμού 483.210,00 ευρώ, προέβη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία εξουσιοδοτεί την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου για την διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην επισκευή του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, του παλαιότερου από τους τρεις ενοριακούς ναούς της πόλης της Κω, που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017. Μεταξύ άλλων, στην μελέτη περιλαμβάνονται εργασίες καθαίρεσης και αποκατάστασης πλακοστρώσεων δαπέδων και βοτσαλωτών, καθαίρεση επιχρισμάτων, αποξήλωση, αποκατάσταση – συντήρηση ξύλινων ή σιδηρών κουφωμάτων, διάνοιξη αντισεισμικού αρμού, χρωματισμοί επιφανειών κλπ.

Τη μελέτη του έργου εκπόνησε η Ιερά Μητρόπολη Κω και αδειοδοτήθηκε από την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ελέγχθηκε συνολικά και θεωρήθηκε από το Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Δωδεκανήσου, οικ. Έτους 2019, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Εσύ Πιστέ, πόσα ρίχνεις στο παγκάρι για να ανάψεις ένα κερί? Διότι εγώ που ζω μέσα στην Εκκλησία γνωρίζω ότι τα χρήματα που ρίχνει ο κόσμος στο παγκάρι δεν αρκούν να πληρωθεί καλά-καλά ούτε ο Ψάλτης. αλλά πολλές φορές ούτε και νεωκόρος σε αρκετές εκκλησίες. Μάλιστα υπάρχουν εκκλησίες στο νησί , που την καθαριότητα του Ναού την έχουν αναλάβει εθελόντριες και εθελοντές. Και μιλάω για εδώ στο νησί. Όλοι μπορούμε να ανοίξουμε το στοματάκι μας και να πούμε ‘ότι νάναι. Αλλά αυτό που φαντάζεσαι αγαπητέ πιστέ , αποδεικνύει ότι δεν είσαι μόνο εκτός εκκλησίας, αλλά και εκτός πραγματικότητας! Καλή φώτιση !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ