Αναγνώστης: Θα είμαι εκεί…

144
1308

 

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ (στὴν Ἐκκλησία τοῦ χωριοῦ μου) γιὰ τοὺς ἑξῆς λόγους:
1. γιατί εἶμαι παπάς,
2. γιατί Ἐφημερεύω γιὰ ὅλους τους Ἐνορίτες μου,
3. γιατί εἶμαι παντὸς καιροῦ καὶ παντὸς …ἰοῦ,
4. γιατί δὲν ἔχω μάθει νὰ ἀφήνω τὴν σκοπιά μου,
5. γιατί δὲν ἔχει βρεθεῖ ἀκόμη ὁ λαϊκὸς ποὺ θὰ μοῦ βγάλει τὸ πετραχήλι,
6. γιατί δὲν ἔχει βρεθεῖ ὁ νόμος ποὺ θὰ κανονίσει πότε καὶ μὲ ποιοὺς θὰ λειτουργῶ,
7. γιατί θέλω νὰ εἶμαι εἰλικρινὴς μὲ τὸν ἑαυτό μου καὶ μὲ αὐτὰ ποὺ κηρύττω καὶ πρεσβεύω,
8. γιατί δὲν μοῦ ἀρέσει νὰ ἀπαρνοῦμαι, ἔστω καὶ προσωρινά(;), τὴν βασικὴ ποιμαντική μου εὐθύνη,
9. γιατί δὲν θέλω νὰ στραγγαλίζω, γιὰ χάρη τους, τὴν ἱερατική μου συνείδηση,
10. γιατί δὲν μοῦ ἀρέσει νὰ κρύβομαι σὲ ἕνα «δημοκρατικὸ» καὶ «ἀντιρατσιστικὸ» κράτος.
11. γιατί προτιμῶ νὰ δώσω ἀπολογία ἐδῶ, σὲ ἀνθρώπους, καὶ ὄχι στὴν ἄλλη ζωή.
12. γιατί μου ἀρέσει τὸ « ὀργίζεσθε καὶ μὴ ἁμαρτάνετε». («Καὶ ὀφείλει νὰ τὸν μεταχειρίζεται ὁ καθεὶς (τὸν θυμὸ) ἐναντίον τῶν δαιμόνων, ἀνθρώπων αἱρετικῶν, καὶ παντὸς κωλύοντος ἀπὸ τὴν ὁδὸν τοῦ Θεοῦ» Ὅσιος Ἰωσὴφ ὁ Ἡσυχαστής) .
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ (οἱ ἐναπομείναντες λίγοι χριστιανοὶ)
1. γιατί εἶμαι Ποιμένας τους,
2. γιατί εἴμαστε Ἐκκλησία (κλῆρος καὶ λαός), καὶ ὄχι προτεσταντικὴ παραφυάδα.
3. γιατί μᾶς ἀρέσει ὁ ἐνοριακὸς συγχρωτισμός, καὶ ὄχι….
ὁ ἀπομονωτισμός.
4. γιατί ἔχουμε «κολλήσει» τὸν Υἱό,
5. γιατί κοινωνοῦμε τὴν Ζωή, ἄρα δὲν φοβόμαστε τὸν θάνατο,
6. γιατί καὶ ἂν ἔρθει ὁ θάνατος, «Δόξα τῷ Θεῶ πάντων ἕνεκεν».
7. γιατί ἡ Ἀγάπη μας (ὁ Χριστὸς) εἶναι ἀσυγκρίτως τεράστια μπροστὰ στὴν ἐγωιστικὴ «ἀγάπη» τοῦ σημερινοῦ κόσμου.
8. γιατί ἡ μεγάλη Ἑβδομάδα δὲν εἶναι ἄδεια γιὰ νὰ μετατίθεται, οὔτε ἄδεια (κενὴ) γιὰ νὰ παραγκωνίζεται.
9. γιατί δὲν ἀνεχόμαστε ἄλλες «ἐπεμβάσεις» ἀπὸ τὸ Κράτος στὴν Ἐκκλησία.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ;
1. γιὰ νὰ δώσω ἕναν κόλαφο (ἀπὸ τὸν τελευταῖο παπαδάκο) στὴν κυβέρνηση, ποὺ νομίζει ὅτι μπορεῖ νὰ κανονίζει τὰ τῆς λειτουργικῆς ζωῆς τῆς Ἐνορίας μου,
2. γιατί ποτὲ ἕνας Ἱερέας δὲν φιμώνεται,
3. γιατί ποτὲ ἕνας Ἱερέας δὲν σκιάζεται, παρὰ μόνο τὸν Θεό,
4. γιατί εἶναι τιμὴ καὶ καμάρι ἕνας Ἱερέας νὰ διώκεται γιὰ τὸ ὄνομα τοῦ Χριστοῦ,
5. γιατί δημόσια σπιλώνεται καὶ συκοφαντεῖται ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ,
6. γιατί δημόσιά μου ἀρέσει νὰ ὁμολογῶ Χριστό, γιὰ νὰ μὲ ὁμολογήσει καὶ Ἐκεῖνος.
7. γιατί μπορεῖ νὰ «κολλήσω» καὶ κάναν ἄλλο παπά.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!! 
πάπα-Παῦλος Καλλίκας ἐφημέριος Ἐνορίας Ποταμοῦ Κυθήρων
υ.γ. 1. καταφέρομαι αὐστηρὰ καὶ μόνο στὰ μέτρα κατὰ τῆς Ἐκκλησίας, καὶ ὄχι στὰ γενικότερα μέτρα
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

144 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

    • Ναι ναι θα είμαστε ,όσο για αυτούς που Χ…….. Από τον φόβο τους να κάτσουν σπίτι τους .Ο αρχιεπίσκοπος δυστυχώς κάνει υπακούει στο σύστημα , δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ,εξάλλου θέλουμε ακόμα 15 μέρες μέχρι το Πάσχα έχει ο θεός να είναι καλύτερα τα πράγματα ,αλλά υπάρχει κ άλλη λύση μπορούμε να σταθούμε έξω από την εκκλησία σε απόσταση κ να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη από τα μεγάφωνα.

      • τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τους φίλους σας με εμβολιασμούς, φάρμακα, θεραπείες; Επειδή αυτό το σύστημα, όπως δυστυχώς ξέρουμε από Ιταλία και Ισπανία, δε μπορεί προς το παρόν να σώσει εσάς και τους γύρω σας όταν θα προσπαθείτε να πάρετε μία ανάσα από την πνευμονία που προκαλεί ο ιός, καλύτερα να ακούσετε για ακόμα μια φορά τις συμβουλές του, μήπως και σωθούμε όλοι μας. Προσπαθεί όμως αυτό το σύστημα να βρει και αυτό το εμβόλιο, όπως και όλα τα υπόλοιπα. Εν δυνάμει δολοφόνε του Έλληνα.

  2. ΜΑΖΕΨΟΥ . ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ? ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΠΙΑ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ .

      • Λυπάμαι αγαπητέ συμπολίτη μου, αλλά δυστυχώς είσαι κι εσύ άλλο ένα αρνί του ποιμνίου. Λες ότι σου είπαν να πεις, άποψη δική σου δεν έχεις γιατί δεν έχεις διαβάσει.Παπαγαλάκι είσαι κι εσύ τον χριστιανό δούλων, όταν το καταλάβεις θα είναι αργά φίλε μου η ζωή να έχει τελειώσει κι εσύ θα αναμένεις παράδεισους ,γιαούρτια και παρθένες..

        • Οι χριστιανοι Αισχος δεν περιμενουν παρθενες,πιλαφια,γιαουρτια,αυτα ειναι για ΣΕΝΑ και τους μουσουλμανους!!!

        • γιαυτό δε φοβούνται ιούς και αηδίες.

        • Γιαυτους που είναι μακριά νυχτωμενοι χωρίς θεό κ πίστη ναι θα είναι αργά .

        • Βρε πιστέ της αγάπης, τί εκδικητικότητα, αιμοδιψία είναι αυτές; Δηλ. ολόκληρος ο πλανήτης, εξαιρουμένων των χριστιανών, θα καταλήξει στην κόλαση; Δηλ γεννιούνται δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, μη χριστιανοί, με προδιεγραμμένη και μη αναστρέψιμη πορεία προς στην κόλαση; Είστε σίγουρος ότι ο θεός είναι τόσο σαδιστής, σκληρός και άδικος;

      • Αστο το κακόμοιρο να τρώει τον σανό του…δεν το βλέπεις πως είναι? δεν το λυπάσαι …τόσο χορτάρι γύρω μας έχει πολύ να φάει ακόμα !

        • Τον μπαφο πριν ποση ωρα τον εκανες???Μπερδεψες το σανο με το χορτο.το χορταρι με τον μπαφο.τραβα για υπνο τωρα.

        • Ο θεός έχει βάλει κανόνες για το καλό των ανθρώπων ,όπως η νηστεία για παράδειγμα γιατί ο άνθρωπος δεν ήταν φτιαγμένος να τρώει κάθε μέρα κρέας κ γαλακτοκομικά , ένα άλλο παράδειγμα να μην κλέβει να μην σκοτώνει να μην κάνει παρά φύση πράγματα ,ξ να τα βαπτίζει δικαίωμα ,πόσοι άνθρωποι δεν πέθαναν από Έιτζ κ από άλλες ασθένειες ,που είδες λοιπόν εσύ ότι ο θεός μπορεί να είναι σαδιστής κ άδικος; Δεν βλέπεις το βόθρο που κολυμπάει η ανθρωπότητα; Ποιες από τις εντολές του Θεού εμείς τηρούμε ; Κ τολμάς να τον λες άδικο; Δεν είναι θέμα για το προσωρινό κλείσιμο των εκκλησιών ,αλλά ο τρόπος που το αντιμετωπίζεται εσείς οι αδιάφοροι οι άσχετοι από γραφές που πιστεύεται μόνο ότι βλέπουν τα μάτια σας .

        • ειπώθηκε παραπάνω ότι οι ‘χωρίς θεό και πίστη’ (και φαντάζομαι εννοείτε και όλους τους υπόλοιπους αλλόθρησκους), δηλ δισ. άνθρωποι (βρέφη, παιδιά, νέοι, γέροι), μας περιμένει η κόλαση και η τιμωρία. Τί είδους δικαιοσύνη και αγάπη είναι αυτή «ή πιστεύετε σε εμένα ή κατευθείαν κόλαση»; Τί εννοείτε επίσης (και τί εννοούν οι γραφές χιλιάδων χρόνων) ‘παρά φύση’; Είναι φυσικό που φοράτε ρούχα, που παίρνετε φάρμακα, που πετάτε, που οδηγείται, που κάθεστε στον καναπέ, που μένετε σε σπίτι, που μαγειρεύετε το φαγητό σας, που μιλάτε στο τηλ, που γράφετε εδώ μέσα; Ποιές γραφές αναφέρουν ονομαστικά και σας αφήνουν ξεκάθαρα να κάνετε όλα τα παραπάνω παρά-φύση πράγματα; Η μεγαλύτερη αδικία σ’αυτή τη χώρα είναι ο μεσαίωνας στις καρδιές κάποιων.

        • Αυτό δεν θα το κρίνουμε εμείς που θα πάει ο καθένας ,που δεν είναι ορθόδοξος ,οι πατέρες της εκκλησίας μας κ οι νεώτεροι άγιοι όπως ο άγιος Παισιος Πορφύριος Ιάκωβος ,η μη λενεορθόδοξοι προς το παρόν δεν μπαίνουν στον παράδεισο ,αλλά περιμένουν οι ψυχές κάπου ας πούμε σε έναν προθάλαμο όπως κ τον ορθοδόξων ,με μια διαφορά ότι είναι σε φωτεινότερο μέρος ,γιατί ακόμα δεν κάνεις στον παράδεισο μέχρι να γίνει η δεύτερη παρουσία του Χριστού στην γη.

        • το εύχεστε όμως εδώ μέσα πολύ συχνά. Το ίδιο βέβαια λένε και οι μουσουλμάνοι, ότι τους άθεους και αλλόθρησκους θα τους κρίνει και αυτούς ο θεός τους. Το ίδιο και οι Εβραίοι. Νομίζω αντιλαμβάνεστε αυτό το πολύ βολικό τρεντ. Όλες οι θρησκείες τιμωρούν τους άθεους και αλλόθρησκους, και τους απειλούν με αιώνιες φωτιές και κολάσεις. Συγγνώμη, αλλά κάνατε να γελάσω πολύ με αυτόν τον ‘προθάλαμο’. Να ‘στε καλά. Το χρειαζόμουν.

    • Δεν είμαστε θρησκόληπτοι ! Πιστεύουμε και προσκυνούμε Χριστό τον Ναζωραίο . Τον μόνο Αληθινό Βασιλέα και Κυβερνήτη του κόσμου …..Εσύ κάτσε εκεί που κάθεσαι…δεν σου είπαμε νάρθεις μαζί μας .ούτε σε ενοχλούμε !
      Δες κι αυτό
      http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2020/04/blog-post_86.html?fbclid=IwAR25FqMZic0pg7wyf0tzeQh6mMtry8EIgcY_shRICdj1l1YdEZwDYXzXocc#more

    • Η Ζ΄ Οἰκουμ. Σύνοδος ὁρίζει· «εἴ τις πᾶσαν παράδοσιν ἐκκλησιαστική ἔγγραφον ἤ ἄγραφον ἀθετεῖ· ἀνάθεμα»…

      • Φαντάζομαι θα αναφέρεστε σε όλους αυτούς τους επικίνδυνος και αμαρτωλούς

        που αγνοούν τις αποφάσεις του Αρχιεπισκόπου και της ΙΣ, που έδωσαν εντολές να ξεχάσει ο κόσμος τις εκκλησίες προσωρινά και να μείνει στα σπίτια του, για να σωθούν ζωές.

        http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=2993

        Πείτε τα πια σε αυτά τα αναθέματα που προσπαθούν να πεθάνουν τον Έλληνα.

    • Αυτό που γίνεται με τις εκκλησίες ,μια κ μιλάς για εισαγγελέα ,είναι αντισυνταγματικό κ παράνομο .

      • και να πείτε «δε με άφηναν να ανάψω ένα κερί παρά τις προειδοποιήσεις όλων ότι θα πέθαιναν χιλιάδες πιστοί».

    • Να σε δω όταν έρθει η ώρα που θα βγαίνει η ψυχή σου ποιον θα φωνάξεις να σε βοηθήσει ,διάβασε καυμενο παιδάκι τι περιμένει τον καθένα μας κ πόσο φοβερή είναι η στιγμή που αποχωρίζεται το σώμα από την ψυχή ,δεν σε εχ ι ο θεός ανάγκη εσύ έχεις ανάγκη από αυτόν ούτε να πας με το ζόρι μόνο αν το νιώθεις ,ο θεός σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου δεν είμαστε μουσουλμάνοι είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί.

      • να σε δω όταν έρθει η ώρα που θα βγαίνει η ψυχή σου από την πνευμονία του ιού, ποιόν θα φωνάξεις να σε βοηθήσει στο κρεβάτι του πόνου, που θα σε έχουν καραντίνα. Ούτε αγαπημένα σου πρόσωπα, ούτε συγγενείς, ούτε παπάς – δεν αφήνουν κανέναν να σε πλησιάσει. Τους νεκρούς από τον ιό τους βάζουν κατευθείαν στα φέρετρα, με τα λίγα υπάρχοντά τους, και κατευθείαν στα έξι μέτρα. Κουτοπόνηρε επικίνδυνε.

        • Ποιο κουτοπονηρο κ επικίνδυνο από εσένα όχι κ ξέρεις γιατί ;γιατί έχεις άγνοια ποιος πραγματικά κοινή τα νήμα στην γη ,ο θεός αποφασηζει ποιος θα πεθάνει κ ποιος όχι ,βγήκαν κ ζωντανοί από τα νοσοκομεία κάποιοι συνάνθρωποι μας ,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε ,αλλά να έχουμε πίστη γιατί πέρα από την επιστήμη ακόμα κ από την λογική είναι ο θεός .

        • Πού ακριβώς βλέπεις την κουτοπονηριά, κουτοπόνηρε χαιρέκακε ανώνυμε;

          Είπα ότι όποιος κολλάει πεθαίνει; Αναφέρθηκα στους χιλιάδες νεκρούς Ιταλούς και Ισπανούς που πέθαναν (και πεθαίνουν) μακρυά από αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς και εκκλησία. Και που σφραγίστηκαν στα φέρετρα και θάφτηκαν ή αποτεφρώθηκαν αμέσως, λόγω των χιλιάδων περιπτώσεων, και που αυτή θα είναι και η μοίρα του καθενός που θα πεθάνει στην Ελλάδα, αν δεν προσέχουμε. Εξετάζοντας την περίπτωσή σας πάντως, πρέπει να ομολογήσω ότι ο θεός πρέπει να διασκεδάζει πολύ με εσάς, μεταξύ των διαλειμμάτων του από τις κινήσεις νημάτων, κυρίως με τις μεσαιωνικές απόψεις σας. Θα τα διαβάζει και δε θα το πιστεύει. Ίσως και να ντρέπεται λίγο.

    • Οι παπάδες αυτό, εκείνο, το άλλο……
      Εγώ δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, λέω, θα συμφωνήσω. Μόνο θα σε ρωτήσω κάτι.
      Μόνο κακοί υπάρχουν;
      Μπορείς να μου πεις γιατί ψάχνεις τους κακούς και όχι τους καλούς;
      Μήπως σε βολεύει;
      Μήπως ένας κακός παπάς σε βολεύει για να κάνεις εσύ αυτά που θες να κάνεις, ενώ ένας καλός σου βάζει φρένο;
      Εσύ πρέπει να προβληματιστης.

      • Μιλάμε για αυτούς τους ανεύθυνος πολίτες, που τυχαίνει να είναι παπάδες, που παρακινούν τον κόσμο να παρακούσει τις εντολές για την αντιμετώπιση της κρίσης, και αν και αποτελούν τη μειοψηφία, είναι αρκετοί για να βάλουν σε κίνδυνο ολόκληρο τον πληθυσμό.

        • μας να σώσουμε όσο περισσότερους Έλληνες πιστούς γίνεται, τότε μάλλον αναφέρεστε σε διαφορετικό θεό.

        • Οι ελλήνες υπήρχαν πριν την ,,,θρησκεία σας οπότε άστοχο το κείμενο σας. Και οι ινδίανοι προυπήρξαν πριν την εβραική θρησκεία σας, οπότε ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε χριστιανισμούς. Στα τσακίδια εσείς και τα λείψανα που φιλάτε.

  3. (απόσπασμα από την επίσημη ανακοίνωση)

    Ιερά Σύνοδος: «Η ΔΙΣ προτρέπει όλους να τηρούν απαρέγκλιτα τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών και των ειδικών επιστημόνων και να μην παρασύρονται από εκείνους οι οποίοι τους υποδεικνύουν την παρακοή, η οποία στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν δικαιολογείται ούτε εν ονόματι της χριστιανικής πίστης. Η πίστη στο Χριστό αποτελεί πρόξενο ζωής και όχι θανάτου». Ρεμάλια, σε εσάς αναφέρεται.

  4. Παιδια ζουμε ενα ψεμα …..Μας κανουν οτι θελουν που ειναι τα ονοματα των νεκρων που ειναι οι συγγενεις τους?Ξυπνηστε Ελληνες ,Ξυπνηστε Χριστιανοι μου…..Οτι θελουν μας κανουν πανε να ψηφισουν την πανθρησκεια…..Θα υπαρχει μια θρησκεια για ολο τον κοσμο.Μας πολεμανε σελιγω καιρω θα δειτε και θα με θυμηθειτε….Πρεπει να αντοσταθουμε και να βγουμε ολοι στους δρομους.Που ειναι οι κηδειες της Κω που πριν τον κορονοιο ειχαμε καθε μερα 10 κηδειες.που ειναι τωρα οι θανατοι απο τον καρκινο?που ειναι τα γερατια?που ειναι τα εφραγματα τα εγκεφαλικα και αλλα πολλα ..οποιος πεθαινει εχει κορονοιο ξεχασα.κατι βρομαει Ελληνες ,Πεθανε μια γυναικα σε ενα χωριο στην Ελλαδα απο εγκεφαλικο και ειπανε κορονοιο μαρτυρες οι κατοικοι του χωριου.

  5. Ρεμαλι εισαι και φαινεσαι παλιο αντιχριστε ουστ ρε ουστ εξω απο την χωρα μας……….γατακι ε γατακι

    • «Όλοι θέλουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα, πρέπει, όμως, να πειθαρχήσουμε» Αρχιεπίσκοπος.

      Η ίδια η Ιερά Σύνοδος έκανε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης για να μην κινδυνέψουν τα μέλη της, ενώ στην ίδια συνεδρίαση αποφάσισαν να πουν στους πιστούς να μείνουν όλοι στα σπίτια τους και να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα, ‘γιατί σημασία αυτή τη στιγμή έχει η ανθρώπινη ζωή’, και έχουμε εδώ τους ανεύθυνους, κοινωνιοπαθείς ανθέλληνες να θέλουν να σταυρώσουν την ίδια την Ελλάδα. Έχετε δίκιο, το ‘ρεμάλι’ ήταν άστοχος χαρακτηρισμός.

      https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/04/%CE%99%CE%A32.jpg

      http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=2993

      Τώρα που αδιαφορείτε για τις εντολές του Αρχιεπισκόπου, της ΙΣ και θα είστε υπεύθυνοι για το θάνατο αμέτρητων πιστών Ελλήνων, ετοιμαστείτε για έναν πολύ ζεστό προορισμό.

  6. Οι μέρες κυλούν μπροστά σε μια οθόνη. Έτσι μας θέλουν οι κυβερνώντες απανταχού, πειθήνιους κι αποβλακωμένους. Η οθόνη με ρωτά: «Τι σκέφτεσαι;». Δεν μπορώ ν’ αντισταθώ, θα το πω: ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕ! Αυτό το θεατρικό μονόπρακτο που παρακολουθούμε καθημερινά δεν είναι η Αλήθεια. Αυτή θ’ αποκαλυφθεί όταν πια θα μας έχουν φτάσει εκεί που μας θέλουν, στα γόνατα. Να εκλιπαρούμε για νέα δανεικά, για νέα μνημόνια κι εγώ δεν ξέρω για ποιο άλλο αρρωστημένο σενάριο που έχουν στο μυαλό τους. Κι αυτό είναι ένα, προφανώς, global project, μην βαυκαλιζόμαστε ότι αφορά μόνον την ομορφιά μας. Αν και δεν είμαι σίγουρη, πάντως, κάτι τους ενοχλεί με τις μεσογειακές χώρες, τις χώρες του αδάμαστου Νότου,αφού όλα καταλήγουν εδώ. Δεν ξέρω, επίσης, τι απέμεινε να τους ξεπουλήσουμε… Ίσως πάλι και να ξέρω. Αυτός ο τόπος έχει το ιδίωμα να γεννάει επαναστάτες, αντιδραστικούς. Έχω αυτή την αίσθηση ότι η Ιστορία γι’ άλλη μια φορά μάς χτυπάει την πόρτα. Προσεύχομαι να υπάρχουν ακόμα αδάμαστες ψυχές που θ’ αποτελέσουν τη μαγιά, το προσάναμμα…Κι εύχομαι εκείνη την ώρα να είμαστε έτοιμοι.ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΟΥ

    • Ξύπνιε διορατικέ πιστέ, να στείλετε αυτό σε γράμμα, επίσημα,

      στον Αρχιεπίσκοπο και στην ΙΣ που αποφάσισαν, «για να σωθούν ζωές», οι πιστοί να μείνουν προσωρινά μακρυά από τις εκκλησίες και να κλειστούν στα σπίτια τους.

      • Που κολλαει αυτο ρε κεφτε με τον αρχιεποσκοπο…..Εισαι αλλα και αλλα.Εντολες εχει και αυτος απο το συστημα.

        • Ξύπνιε συνωμοσιολόγε, ναι, παίρνει εντολές από το υπερπέραν.

          Με τηλεδιάσκεψη έγινε η σύνοδος με τον αρχιεπίσκοπο (για να μην κολλήσουν, αυτός και τα μέλη της) και πήραν τις παρακάτω αποφάσεις:

          https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/04/%CE%99%CE%A32.jpg

          http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=2993

          Τις οδηγίες που δίνει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, και έχουν σώσει μέχρι τώρα την Ελλάδα, αυτές υιοθέτησε και προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος και η ΙΣ «για να σωθούν ζωές». Σαν κοινωνιοπαθής που φαίνεστε να είστε, ας σας εξηγήσει κάποιος τί σημαίνουν τα «προσπάθεια να σώσεις μια ζωή» και «ατομική ευθύνη».

          Φαντάζομαι και αυτόν τα κέντρα τον συμβουλεύουν:
          https://www.youtube.com/watch?v=0JaKx7BqRzU
          (εσείς ψεκαστήκατε σήμερα;)

    • Μην ξανά πεις ταλιμπαν τους ορθόδοξους κατάλαβες ;ασχετε σε βαρέθηκα τι σχέση έχουν ρε οι ορθόδοξοι με τους Ταλιμπάν ;αν δεν σου αρέσει να είσαι πιστός δεν μας ενδιαφέρει αυτή είναι η διαφορά ασχετε με τους ταλαιπορω Μπαν δεν σε πιάνουμε με το ζόρι ούτε να πας εκκλησία ούτε να πιστέψεις γι’αυτό μην ξανά πιάσεις στο στόμα σου τους ορθόδοξους χριστιανούς .

    • Τί σημαίνει ‘ακίνδυνε αντίχριστε’; Εννοείτε ‘ακίνδυνε, αντίχριστε’; Αν υποθέσουμε ότι ισχύει το δεύτερο, γιατί είναι αντίχριστος και γιατί είναι επικίνδυνος; Που προσπαθεί (μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και την ΙΣ) να σώσει τους ευάλωτους Έλληνες χριστιανούς γονείς μας, παππούδες και γιαγιάδες; Είστε μουλάς πράκτορας κύριε;

  7. Εγω μονο την ΜΟΥΛΑΝ ξερω.Δεν ξερω περα απο αγγλικα τι ειναι μουλας.Ειναι δικια σας γλωσσα...

    Απο τι να τους σωσει ?Απο το ψεμα που μας εχουν πασαρει?Ο σωστος χριστιανος για εμενα δεν πρεπει ν φοβαται τον θανατο γιατι τον θανατο τον πολεμησε ο Χριστος και τον νικησε..Ετσι ολοι μας ακομα και η συνοδος τον σταυρωνει για ακομη μια φορα με τις αποφασεις που εχει παρει…Δεν λεω ναι να μην ερθει κοσμος αλλα γιατι να μην χτυπανε οι καμπανες?Γιατι να μην γινονται ακολουθιες με μεγαφωνα να ακουστουν παντου?Ε βεβαια πηραζει τους μουσουλμανους και τους αθεους…Δεν ειναι εται ομως.Ζουμε μεγαλωσαμε με τον χριστο μας πιστευουμε σε αυτον.Ειναι η μονη σωτηρια μας εστω και απο μακρια.Αλλα τα απαγορευουν ολλα κατι βρωμαει…

    • Προς "Εγω μονο". Εμπιστεύεστε και χρησιμοποιείτε πάρα πολύ το διαδίκτυο.

      Όπως κάνετε τις χριστιανικές σας εκστρατείες στο ίντερνετ (εδώ μέσα, και δεν είστε στους δρόμους με δαυλούς και τσουγκράνες), κάνετε έρευνα και ξεσκεπάζετε τους κρυφούς εχθρούς της εκκλησίας και της Ελλάδας, ανακαλύπτετε τα σκοτεινά κέντρα. Αφού λοιπόν εγκρίνετε το διαδίκτυο, το ίδιο μπορείτε να κάνετε για τον εκκλησιασμό για αυτό το λίγο χρονικό διάστημα (και μάλιστα για να σωθούν κυριολεκτικά ζωές). Μπορείτε να διαβάσετε, να ακούσετε και να δείτε όλα τα ιερά βιβλία και λειτουργίες. Όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος, τα μυστήρια στις εκκλησίες θα επανέλθουν κανονικά μετά την κρίση.

  8. "Εγω μονο την ΜΟΥΛΑΝ ξερω.Δεν ξερω περα απο αγγλικα τι ειναι μουλας.Ειναι δικια σας γλωσσα...":

    Μόνο ένας μουλάς πράκτορας θα έδινε μία τέτοια έτοιμη και πιστευτή απάντηση.

    Η μόνη σωτηρία όμως αυτή τη στιγμή του Έλληνα (και αποτελεσματική μέχρι τώρα – δες τους χιλιάδες νεκρούς χριστιανούς σε Ιταλία και Ισπανία που τους καίνε, μακρυά από τις οικογένειές τους, γιατί έχουν γεμίσει όλα τα νεκροτομία), είναι να μείνει στο σπίτι. Η σύνοδος είπε ότι τα μυστήρια θα τελεστούν μετά, αλλά προτεραιότητα έχει η ανθρώπινη ζωή.

    Κανείς δε σας πολεμά.

    Να δείτε βρώμα αν αρχίσουν να πεθαίνουν και εδώ χιλιάδες.

      • Ετσι ακριβως .Η θεραπεια μας ειναι ο Χριστος μας.Μην μιλατε αλλο θα φανει η αληθεια και εκει θα ερθουν γονατιστοι και ζητανε ελεος και θα ζητανε συγχωρεση γιατι για αοκομα μια φορα ο κοσμος τον βγαζει απο την ζωη τους.Καλη ανασταση να εχουμε και ας ειναι θελημα του να γινει οτι ειναι να γινει.Μετανοηστε πριν να ειναι αργα.

  9. Κάθειρξη σε κάθε χριστιανοταλιμπάν που θα πάει εκκλησία κατά την διάρκεια της καραντίνας. Αμάν με τους ψεκασμένους που πιστεύουν σε παραμύθια.

  10. Αν δεν μπορείτε να να κρατήσετε τον όρκο σιωπής σας για δέκα λεπτά (ήταν δική σας πρωτοβουλία),

    πώς υπάρχει η εκκλησιαστική και κρατική απαίτηση να μείνετε στο σπίτι εβδομάδες (άσχετα αν πρόκειται για το καλό του Ελληνα); Και αν υποστηρίζετε τους υπόλοιπους ανεύθυνους αναγνώστες και κληρικούς (τους καταδίκασε επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος και η ΙΣ), ενώ υποστηρίζετε πως το ψέκασμα αραιωμένου αγιασμού με σπρέι θα σας προστατέψει από τον ιό, έχετε δίκιο, ίσως δεν πρέπει να ασχολείται κανείς μαζί σας. Από την άλλη όμως, για την αγάπη προς την Ελλάδα και τον Έλληνα που προσπαθείτε να σταυρώσετε, πώς μπορεί κάποιος να αγνοήσει κάτι τόσο επικίνδυνο;

  11. Τλπ αστο δεν βγαζεις ακρη πιστευεται αυτο που θελετε,αλλα μην χλεβαζετε το πιστευω μας.ΥΣ….Λεω εγω τωρα οποιος αγαπαει την Ελλαδα οπως λες και ειναι Ελληνας πιστευω πως γεννιεται Χριστιανος Ορθοδοξος…Αυτα……Καλο σας βραδυ και ερχεται η Ανασταση…..

    • Ο Έλληνας που αγαπά την Ελλάδα τους χριστιανοταλιμπάν πρέπει να τους πετά από τον καιάδα. Ξεχνάτε ρε τραχανοπλαγιάδες πόσα μνημεία αρχαία ρίξατε για τις εκκλησίες ή μήπως να σου θυμίσω τα εγκλήματα του χριστιανισμού στους ειδωλολάτρες? Πάρτε τον εβραίο τον χριστό σας και δρόμο από την ελλάδα μας.

      • Εσυ να παρεις δρομο κεφτε ε κεφτε που εχεις και γλωσσα να μιλας για τον χριστο.Ντροπη σου θα πεσει η φωτια να μας καψει ……Εισαι μεγα λαθος θα σου εσερνα πολλα αλλα δεν πηραζει..καλα να εισαι…..και αν μιλας ανωνυμα δωσε ονομα και επιθετο ετσι μιλανε ολοι τρ@μπ@ ε τρ@μπ@

      • Προς Ελληναρα που λέει χριστιανοταλιμπαν.ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΛΙΟ................

        Εγώ δεν φεύγω από την Ελλάδα να φύγεις εσύ και να πας στον Δία…..ολο εκεί όπου και ανήκεις.αντε γεια σκουπίδι του …………..

      • Μην ξαναμιλησσεις έτσι για τον Χριστό κ μην ξαναπείς τέτοιες ανακρίβειες ,αθεε γιατί αυτά που λες τα έκαναν οι καθολικοί κ όχι οι ορθόδοξοι ,αν ήταν έτσι όπως το α εχειςωεσυ μέσα στο μυαλό σου δεν αφιέρωναν την ζωή τους χιλιάδες μοναχοί γιαυτη την πίστη την αγία ,που αποδεδειγμένα , είναι η ορθή πίστη ,θα μπορούσαμε εμείς οι ορθόδοξοι να σου κάνουμε μήνυση για εξύβριση ,αλλά δεν σου μοιάζουμε γι’αυτό πρόσεχε όταν μιλας για τον Θεό του σύμπαντος.

        • Στον καιάδα εσείς, ο εβραίος ο χριστός σας, οι παντόφλες και τα λείψανα που φιλάτε νεκρόφιλοι!Ουστ!

        • Δεν υπάρχει λόγος για τέτοιους χαρακτηρισμούς. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους συμμορφώσεις έτσι, το αντίθετο μάλιστα. Εδώ, με ξεκάθαρα επιχειρήματα και ακόμα αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή, τη ζωή του Έλληνα.

    • Αφού λοιπόν όλοι μας αγαπάμε την Ελλάδα, μένουμε σπίτια μας μέχρι να περάσει η κρίση και να σωθούν

      οι ζωές των γονιών μας, παππούδων και γιαγιάδων μας. Κανένας χλευασμός προς θρησκεία και τα πιστεύω, η κριτική απευθύνεται στους επικίνδυνους και ανεύθυνους ανθρώπους που βοηθούν στην εξάπλωση της επιδημίας. Όπως είπε και ο αρχιεπίσκοπος σήμερα για το Άγιο Φως «Εδώ, λοιπόν κάνουμε μία οικονομία και όχι έναν συμβιβασμό και προσπαθούμε με ότι μέτρο (να μείνουμε σπίτι) λαμβάνουμε να βοηθήσουμε, ώστε να μην εξαπλωθεί η επιδημία. Το άγιο Φως, άλλωστε, υπάρχει πάντοτε στην Εκκλησία».

  12. Δεν θα είναι όμως του 2020 της χρονιάς δηλαδή ,αλλιώς δεν θα χρειαζότανε να το βγάζει ο πατριαρχης κάθε χρόνο.Κατα την ταπεινή μου άποψη νομίζω ότι αν μια χρονιά δεν έρθει το Άγιο φως ,θα είμαστε απροστάτευτοι ,ενώ όταν έρχεται κ το υποδεχομαστε ,φέρνει ευλογία προστασία ,στην Ελλάδα μας.

    • αυτή τη φορά την ευθύνη για τη ζωή μας και τη ζωή του Έλληνα, την έχουμε μόνο εμείς. Αν οι ανεύθυνοι αγνοήσουν τις οδηγίες τις επιστημονικής κοινότητας και αρχίσουν αν πεθαίνουν χιλιάδες Έλληνες (όπως και στα υπόλοιπα κράτη), αυτοί θα είναι οι δολοφόνοι. Έχουμε ήδη γίνει το καλό παράδειγμα παγκοσμίως, για το πόσους έχουμε σώσει μέχρι τώρα λόγω των έγκαιρων μέτρων. Μία φορά στη ζωή μας, ας συνεχίσουμε να είμαστε για λίγο ακόμα υπεύθυνοι, και ας ξεφύγουμε από το σύνδρομο του κατατρεγμένου, κακομαθημένου, φυγόπονου πεντάχρονου.

    • https://www.youtube.com/watch?v=0JaKx7BqRzU
      Παρακαλούμε να το δοκιμάσετε και εσείς και θέλουμε και βίντεο. Να έχετε και το παραπάνω σπρέι κοντά, τζαστ ιν κέις.

      (δεν μας έχει διαφωτίσει κανένας γιατί η αγιογράφος της μονής κόλλησε τον κόβιντ, και γιατί την έχουν στις αθηναϊκές μασονικές εντατικές, αντί να παραμείνει στη μονή και να ψεκάζεται ανάλογα με τις παραπάνω οδηγίες)

      • Και τι σημαινει αυτο ρε εξυπνε αθεε ταλιμπαν?Επηδει ειναι χριστιανη δεν κολλαει???Και αν υπαρχει ιος βλακεντιε ολα ενα ψεμα ειναι ελα να δουμε μας τα εχεις κανει τσουρεκια με τους ψεκασμους….Αυτοι ημαστε ναι και για τον χριστο μας αν χρειαστη πεθενουμε….Αντε γεια γατακι……Να πας στο ισλαμ σου…..και αν ξαναστηλης να στηλης με ονομα και επιθετο…..Απο πισω πολυ τα λενε…….

  13. δεν είναι απλά χριστιανή, νεαρή αγιογράφος σε μονή ήταν – σε καλύτερη θέση από όλους μας. Αυτοί οι κληρικοί λοιπόν που παρακινούν τον απλό κόσμο να μην υπακούει στις εντολές, να πάει να κοινωνήσει και να πάει για το φως (τους οποίους υποστηρίζετε), καθώς και τον παρακάτω που επίσης υποστηρίζετε https://www.youtube.com/watch?v=0JaKx7BqRzU, όλοι εσείς λοιπόν οι ανεύθυνοι λέτε ότι οι πιστοί στις εκκλησίες δεν κολλάνε, οι πιστοί με την κοινωνία δεν κολλάνε, οι πιστοί που θα μαζευτούν για το φως δεν κολλάνε, οι πιστοί που θα ψεκαστούν δεν κολλάνε. Και όταν λέω «πιστοί», αναφέρομαι στους γονείς μας, στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας. Εν δυνάμει δολοφόνοι του Ελληνικού λαού (και νυν δολοφόνοι της γλώσσας μας).

    Και επανέρχομαι: «αν υπάρχει ιός»;!
    Ένα έχω να πω: οι τουρκόφιλοι Ρώσοι το κάνουν καλύτερα https://www.youtube.com/watch?v=SbkP56hbGj4

    Παράφρονες.

  14. Αντε γεια ντολμαδακι ταλιμπαν αθεε………Ασε τον χριστο μας για εμας…….αρκετα ειπατε τουρκοσποροι

    • Στην Ελλαδα ζεις τουρκοσπορε.Σεβαστου λιγο……Αχρηστε…Αντε γεια ρε…..κατσε στα αυγα σου που σας εχουμε εδω και σας βαιλιζουμε….

      • Μα τουρκόσποροοι είστε στην αιλλάδα ρε άριε-μιξ-οριεντάλ. Τα μισά επώνυμα αρχίζουν με «Χατζή» και «Καρά» και τα άλλα μισά τελειώνουν σε «γλου». Του αχμέτ και της ζεχράς απόγονος είσαι τι μας το παίζεις άρειος ρε καραγκιόζη..

        • Το »Χατζης» απο που προερχεται, ξερεις; Αν καταλαβουν οι Ελληνες μια πολη της τουρκιας κ επιβαλουν μετρα παρομοια με της οθωμανικης αυτοκρατοριας, μετα απο 4-5 αιωνες δεν θα εχει μεινει ουτε παραδοσιακο φαγητο! Τοση ειναι η περηφανια στα κατασκευασμενα εθνη! Ωσαν τους σπορους που χρειαζονται ψεκασμο!

        • Φιλε κανε DNA για να δεις τι σπορος εισαι. Αν εισαι ζουλου εισαι τυχερος.

        • Μα οι περισσότεροι στο νησί, δε χρειάζεται να κάνουμε τεστ.

          Δε βλέπετε τα μελανόχρωμα χείλη, και τα διαχρονικά σκουρόχρωμα δέρματα;

  15. Δεν έχει καμία σημασία το ντι εν έι του πιστού ανώνυμου που τα λέει από μπροστά. Το «αν υπάρχει ιός» του, τα λέει όλα. Χι χεντ μι ατ «αν υπάρχει ιός».

  16. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΟΣ ΣΚΑ…..Ε ΠΙΑ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ……ΟΥΣΤ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…..ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟ….ΟΙ….ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ…..ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ…….

      • Ε κι αν μας κλείσουν σπίτι; Κι αν απαγόρευσαν τα μεγάφωνα; Αν απαγορεύσουν τη μεταφορά του Αγίου Φωτός; Και τι έγινε; Μήπως δε θ’ αναστηθεί και φέτος ο Χριστός;

        Εκείνοι αποδεικνύονται μικροί, ολίγιστοι, καημενούληδες…

        Υπομονή και θα περάσει…
        Όχι ο κορωνοϊός, αλλά η Χριστοφοβία…

        Σύντομα οι Ναοί θα γεμίζουν όπως τα δίχτυα που κόντευαν να σχιστούν!

        Καλή Μεγάλη Εβδομάδα Χριστιανοί!

        Ας αφήσουμε σε Εκείνον να κυλήσει τον λίθο…!!!

        • Αυτό ακριβώς δε λέμε εδω μέσα τόσες μέρες, βρε άνθρωπε του θεού,

          που καμαρώνεις κιόλας λες και είχες επιφοίτηση (μα πού έχουμε μπλέξει); Κανένας δεν κάνει πόλεμο στη θρησκεία. Μένουμε προς το παρόν σπίτια μας να σώσουμε ζωές και επειδή ο θεός είναι πανταχού παρών, συνεχίζετε να προσεύχεστε, να προσκυνάτε και να γιορτάζετε, αδιάκοπα και ελεύθερα στον ιδιωτικό σας χώρο. Όταν περάσει η κρίση, πάλι όλοι έξω θα είμαστε, ζωντανοί, όπως τόνισε και ο Αρχιεπίσκοπος.

  17. Πρώτη φορά φέτος Μ. Παρασκευή τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ! Επιτάφιο δεν θα μπορούμε να πάμε αλλά στα σούπερ μπορούμε να στεκόμαστε στις ουρές!Να γεμίζουν οι κοιλιές κ να αδειάζουν οι ψυχές! Χαρείτε όσο μπορείτε εχθροί του Χριστού μας! Ο καιρός γαρ εγγύς!

    • Συμφωνω αδερφε μου…Ετσι ειναι που τα λες αλλα δεν βλεπεις εδω γεμισαμε αθεους και αντιχριστους στημ ελλαδα…..Μπορει να μας τα παρετε ολλα την πιστη μας ομως οχι….Λιγα ειναι τα ψωμια τους……..Καλη ανασταση να εχουμε

      • και η λυσσαλέα ανάγκη για την αιώνια τιμωρία του άλλου, που σας διακατέχουν, αναρωτιέμαι, γιαυτά θυσιάστηκε ο θεάνθρωπος;

        • Θυσιάστηκε για να καταλαβει ο κόσμος ότι υπάρχει κόλαση κ παράδεισος ,θάνατος κ ανάσταση ,τώρα αν εσύ το βλέπεις ως απειλή ,αυτά που λέει η θρησκεία δικαίωμα σου .

        • «Λιγα ειναι τα ψωμια τους……» παραπάνω, δεν είναι απλά απειλή, αλλά χαιρέκακα περιμένεις τα αιώνια βασανιστήρια του άλλου. Και δικαίωμά σου.

    • Υπάρχουν οδηγίες για τις ουρές στα σούπερ μάρκετ, όπου πας για να συντηρήσεις την οικογένεια,

      πηγαίνεις αραιά, κρατάς αποστάσεις και αγοράζεις γρήγορα, τα απαραίτητα. Δε συνωστίζονται εκεί εκατοντάδες ευάλωτοι άνθρωποι για να φιλήσουν όλοι την ίδια εικόνα. Η νεαρή αγιογράφος που ήταν κλεισμένη στη μονή όχι μόνο κόλλησε, αλλά την μετέφεραν στην Αθήνα. Η ψυχή σας δηλ γεμίζει μόνο στην εκκλησία και μόνο αν θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή των γονιών μας, των παππούδων και των γιαγιάδων μας; Δεν μπορείτε μία φορά σε ολόκληρη τη ζωή σας (αφού έχετε και την ευλογία της ΙΣ) να μείνετε προσωρινά σπίτι, να γιορτάσετε και να προσεύχεστε εκεί, για να μην πεθάνουν φριχτά συνάνθρωποί μας; Για ποια άδεια ψυχή μιλάτε;

      • Ειπα να μην μιλησω ρε καραγκιοζη βαριεμαι να γραφω κιολας αλλα τα θελει ο κ…..ος σου.Το αγιο φως γιατι το απαγορευουν ?Τις καμπανες γιατι?Ενα εσυ πας σουπερ πας τραπεζα και φερνεις και τον λαφε ντελιβερι….ασε μας ρε φιλε στον πονο μας και στα ψεματα που μας εχουν φορτωσει.Εχουμε και ολους εσας τους αθεους.Α ξεχασα και μεγαφωνα σας πηραζουν,βλεπεις ο ιος κολλαει και απο τα μεγαφωνα ε???εχω δικιο?Α ξεχασα θα πηραξει εσας τους αθεους και αντιχριστους.ο θεανθρωπος ειναι η σωτηρια μας αλλα που εσεις.

        • αξιαγάπητε, πονόψυχε συνάνθρωπε, και μετά από 2-3 εβδομάδες αρχίσουν να πεθαίνουν ανά χιλιάδες. Είστε πάντως μέσα στο πνεύμα των ημερών, όλο αγάπη.

      • Εσύ μάλλον έχεις άδεια ψυχή χοακη τυφλά μάτια ,κουφά αυτιά ,για να μην βλέπεις κ ακούς αυτά που επιβάλουν στους πιστούς ορθόδοξους.Δεν βλέπεις ότι κάνουν όλοι υπακοή στην μασωνια ; Οι κυβερνήσεις η αρχιεπισκοπή, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς όλο αυτό που συμβαίνει ,θα μπορούσαν με παρόμοιο τρόπο όπως στα σούπερ μάρκετ να πηγαίναμε στις εκκλησίες έστω το βράδυ της Ανάστασης για να κοινωνήσουμε με απόσταση δύο μέτρον .Αλλά δυστυχώς ούτε η καμπάνες δεν θα χτυπήσουν άραγε τι φοβούνται ;Κολλάει ο ιός εάν χτυπήσει χαρμόσυνα η καμπάνα την ώρα που θα πει ο παπάς Χριστό ανεστη;Ενώ θα είναι κλειστές η πόρτες ;

        • Οι καμπάνες, άνθρωπε του θεού, θα τραβήξουν πολύ ευάλωτο κόσμο

          να μαζευτεί στις αυλές. Αλλά τί λέω; Εσύ ζητάς να κοινωνήσετε όλοι από το ίδιο κουτάλι και θα σας σώσει η απόσταση 2 μέτρων;
          Έχετε δει καλέ μου άνθρωπε τις τελευταίες φωτογραφίες με τους μαζικούς τάφους; Είστε παράφρονες; Πρέπει να είστε παράφρονες, διαταραγμένοι άνθρωποι (η πίστη και η θρησκεία δεν έχουν σχέση), δεν εξηγείται διαφορετικά.

        • Έχετε πάει ποτέ εκκλησία κύριε/α; Λίγο μετά τις 12 το Πάσχα, αφού οι νέοι τελειώσουν με τους δυναμίτες, πάνε σπίτια τους για μαγειρίτσες, και οι εκκλησίες παραμένουν γεμάτες με παππούδες και γιαγιάδες.

      • Καθόλου χαιρεκακα , μήπως δεν σε συμφέρει να τα ακούς ; Φοβάσαι την αλήθεια ; Όλοι οι λαοί της γης οφείλουν να αναζητήσουν ,να μάθουν για την ορθή πίστη πόσο μάλλον εσύ που κατά τύχη γεννήθηκες ορθόδοξος.Κ αν στο τέλος τέλος είσαι κατά δύναμη σωστός γιατί σε πιάνει πανικός; Για την υπάρξει κόλασης κ παραδείσου;

        • θέλετε να ζήσουμε την κόλαση πριν την ώρα μας, με μαζικούς τάφους και χιλιάδες Έλληνες νεκρούς.

          Έχετε δίκιο, τα «έρχεται η ώρα μας», «οι φωτιές που θα μας κάψουν», «οι άθεοι και οι υπόλοιποι θα κριθείτε σύντομα» βγάζουν έτσι μια βελζεβουλική ζεστασιά, που τη χρειαζόμαστε αυτές τις μέρες. Αυτήν την χαιρεκακία και εκδικητικότητά σας (που χαρακτηρίζουν εσάς, σαν άνθρωπο) σχολίασα, και όχι ότι, (όπως κουτοπόνηρα και φυγόπονα αναφέρατε) με πιάνει πανικός για την κόλαση.

          Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τις οδηγίες της εκκλησίας και των επιστημόνων,
          αφού μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει παγκόσμια την επιτυχία τους σώζοντας χιλιάδες Έλληνες, ας σώσουμε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες και ας εισακουστούν οι απειλές σας να με κάψει ο θεός στην κόλαση.

          Και εσείς τυχαία γεννηθήκατε ορθόδοξος. Η κάθε θρησκεία όμως διδάσκει ότι αυτή είναι η ορθή, η μία και μοναδική, η αληθινή. Αυτό σας συμφέρει να το ακούτε ή φοβάστε αυτήν την αλήθεια;

  18. Προς Για να μην μαζευτουν οι γεροι.....ΚΟΥΝΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

    Ο εξυπνος της παρεας βρε αθεοφοβε αν ο γερος ειναι χαζος να βγει εξω και παει στην εκκλησια το βραδυ φταιει εκεινος.Τα ηχεια ειναι για να ακουει ο κοσμος ειστε αλλα και αλλα….Α και Στην τραπεζα πως παει και περιμενει εξω?Εκει δεν κολλαει?Και συγκεκριμενα εχω δει και περιμενα και εγω 1 ωρα στην τραπεζα απο εξω και ειχε γυρω στα 20 με 30 ατομα που περιμεναν με βηχα και φταρνισματα….οπως και ηλικιωμενους….Οποτε ασε τις εξυπναδες απλα δεν θελετε να ακουτε τις ακολουθιες…..Στο τζαμι γιατι δεν λετε τπτ.Αλλα ξεχασα εκει δεν κολλαμε….α ρε ξυλο που θελουμε……θα πεσει η φωτια να μας καψει…..

    • Τα ηχεία δε θα τραβήξουν κόσμο στις αυλές σαν τις μύγες (όπως και θα πέφτουν νεκροί σε 2-3 εβδομάδες, πάλι σαν τις μύγες).

      Αν εσείς μένετε κοντά και τα ακούτε από το σπίτι σας, όλοι οι υπόλοιποι που μένουν μακρυά θα βγουν από τα σπίτια τους και θα γεμίσουν τις αυλές στις εκκλησίες. Τόσο πια δύσκολο είναι να καθίσετε σπίτι σας, χωρίς να δελεάζετε τον κόσμο να συναθροίζεται έξω, και να ακούσετε τη λειτουργία από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το διαδίκτυο; Γιατί να διακινδυνέψουμε να παραβούν τις, έως τώρα αποτελεσματικές, οδηγίες; Στις τράπεζες θα έπρεπε να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των πελατών, και μόνο για έκτακτα περιστατικά, ενώ αυτοί με συμπτώματα να μη βγαίνουν καθόλου. Πολλοί πηγαίνουν ακόμα μόνο για ανανεώσεις – υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι και χαζοί, να ξέρετε. Φανταστείτε επομένως την κοσμοπλημμύρα γέρων στις αυλές. Ακόμα και οι ΗΠΑ άρχισαν τους μαζικούς τάφους, γιατί θέλετε τόσο πολύ παρόμοιες καταστάσεις και εδω; Αλλά πάλι με ξύλα και φωτιές, πάλι με τις εμμονές για αιώνια τιμωρία, επομένως απάντησα στην παραπάνω ερώτηση. Τί άνθρωποι είστε εσείς βρε παιδιά, ειλικρινά;

      • Ημαστε ανθρωποι οπως και εσεις……ωραια…πανε τα ηχεια,,,,την καμπανα γιατι δεν αφηνουν να χτυπησει?Το αγιο Φως οπως περνουμε ντελιβερι καφεδες γιατι να το απαγορευουν?Τα τζαμια γιατι να λειτουργουν κανονικα?Απαντησε μου σε αυτα και εσυ …..Αστο δεν εχεις τι να πεις…Εννοειτε να προφυλακτη ο κοσμος αλλα οχι να κηνυγανε την εκκλησια μας.τον χριστο μας……Ειναι καποια πραγματα που δεν κολλανε……Και σου ειπα ασε τα ηχεια.Τα αλλα?

  19. Γιατί όπως έχουμε στην επίσημη ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου και της ΙΣ:

    «Μένω στό σπίτι καί εἶμαι βέβαιος ὅτι θά δεχθῶ τήν Χάρη τῶν Θείων Λειτουργιῶν πού θά ἱερουργηθοῦν αὐτές τίς Ἅγιες ἡμέρες,… Μένω στό σπίτι καί εἶμαι σίγουρος ὅτι ὁ Χριστός θά ἔλθει στό σπιτικό μου καί θά τό μεταμορφώσει σέ «οἶκο Θεοῦ».»
    Ντελιβερι σουβλάκια δεν παίρνουν ταυτόχρονα 20.000-30.000 πελάτες (και επομένως 100δες ντελιβεράδες στους δρόμους, ταυτόχρονα σε χιλιάδες σπίτια). Όλοι οι θρησκευτικοί τόποι είναι κλειστοί. Αν εσείς ξέρετε εξαιρέσεις να το καταγγείλετε στην αστυνομία. Η καμπάνα λειτουργεί ακριβώς όπως τα ηχεία – υπάρχει φόβος ότι θα παρακινήσει πολλούς να μαζευτούν στις αυλές.
    Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι το Αγιο Φως θα περιμένει τους πιστούς στην εκκλησία (είναι πάντα εκεί όπως τόνισε), και είπε ότι όλα αυτά χρειάζονται ‘οικονομία’ (και υπομονή), μέχρι να περάσει η κρίση. Κανένας πόλεμος, καμία στοχευμένη επίθεση προς στην εκκλησία. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τους μαζικούς τάφους των ΗΠΑ, τους χιλιάδες θανάτους πιστών της Ιταλίας και Ισπανίας.

  20. Οκ αστο δεν βγαζει νοημα…..Να στε καλα….υπαρχουν βιντεο σε ολη τξν Ελλαδα που ψαλλουν οι χοτζαδες…τλπ….Ο θεος να μας λυπηθει και να μας ελεηση…….

    • Με κυβερνητική απόφαση έχουν κλείσει όλοι οι θρησκευτικοί τόποι συνάθροισης,

      αν ξέρετε περιπτώσεις να τις καταγγείλετε στην αστυνομία. Δεν είναι επιχείρημα, σε μία τέτοια κρίσιμη κατάσταση, το «μα υπάρχουν και άλλοι ηλίθιοι ανεύθυνοι, εν δυνάμει δολοφόνοι του ελληνικού λαού, γιατί όχι και εμείς;». Ο θεός μας καμαρώνει που μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει και σώσει και τους πιστούς και την πατρίδα.

    • και αντί να παραδεχθείτε την κρισιμότητα της κατάστασης, τη συνέχιση της υπακοής των μέτρων (που μέχρι τώρα έχουν σώσει χιλιάδες Έλληνες), και το γεγονός ότι την ευθύνη για την εξέλιξη της κατάστασης την έχουν αποκλειστικά οι πολίτες, το μόνο που έχετε να πείτε είναι ‘δε βγάζει νόημα΄ και ‘άντε γεια ρεεεε’ παραπάνω.
      Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο θεός μάς λυπάται.

  21. «Όταν η καμπάνα της Εκκλησίας σταματήσει να χτυπά, τότε θα σταματήσει να χτυπά και η καρδιά της Ελλάδας».!!!

    + Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος

    • από καρκίνο πέθανε, και μάλιστα έκανε πολλές ‘παρά φύση’ χημειοθεραπείες για να σωθεί, πηγαίνοντας κόντρα στο θέλημα του θεού (δεν το λέω εγώ, αυτός είναι ο τρόπος σκέψης του ανθρώπου εδώ μέσα που πιο πάνω είπε ότι ο ιός δεν υπάρχει, αλλά ακόμα και να υπάρχει οι πιστοί δεν κολλάνε, αλλά ακόμα και αν κολλήσουν είναι θέλημα θεού αν τελικά πεθάνουν – και επομένως δεν πρέπει να πηγαίνουμε κόντρα στα νήματα που κινεί).

      Η καρδιά της Ελλάδας θα σταματήσει να χτυπά αν σταματήσουν να χτυπούν οι καρδιές των γονιών μας, των παππούδων μας, των γιαγιάδων μας εξ αιτίας της αδιαφορίας μας και της ανευθυνότητάς μας.

  22. Μάθε λοιπόν αφού κανείς δεν σου έμαθε ,ότι η θεία κοινωνία μετά τις ευχές του ιερέα μετατρέπεται σε σώμα κ αίμα Χριστού ενός θεού που έφτιαξε το σύμπαν ,ο προ αιώνων υπάρχων Θεός ημών.Αποδεδειγμενα όλοι οι ιερείς εδώ κ 2000 χιλιάδες χρόνια κοινωνανε όλους τους ανθρώπους με την ίδια λαβιδα κ όχι κουτάλι κ ανθρώπους με μεταδοτικές ασθένειες κ δεν πέθανε κάνεις τους ,γιατί στο τέλος κατελιουν όση θεία κοινωνία μήνη.Κριμα γιατί είσαι χριστιανός μόνο στην ταυτότητα κ δεν γνωρίζεις τον Θεό σου ,ούτε τον λόγο που κατέβηκε στην γη ,μεσο της Παναγίας μας γεννήθηκε πέθανε με τον χειρότερο τρόπο γιατί αυτό ήταν το σχέδιο του Θεού Πατέρα αναστήθηκε ,για να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους ,όσοι πράττουν σωστά να σώσουν την ψυχή τους ,κ να ενωθεί ξανά με την ανάσταση κ Δευτέρα παρουσία του Χριστού το σώμα με την ψυχή .Γιατί όπως ο Χριστός έτσι θα αναστηθουν όλοι οι νεκροί ,όταν έρθει η ώρα.Τι σου λέω εγώ τώρα εεε; Αχχχ άνθρωπε μου μιλά με γέροντες του Αγίου όρους ,κ σκέψου γιατί εγκατέλειψαν τον κόσμο ,κ όλες τις χαρές αυτού του κόσμου;;

    • Μπορείτε να μας δείξετε τις έρευνες και τα στατιστικά αυτών των 2000 χρόνων, για τη μη μετάδοση

      ασθενειών μέσω κουταλιού;

      Το παρήγορο πάντως για εσάς, και αποκαρδιωτικές για τους υπόλοιπους, είναι ότι δεν είστε μόνοι. Μουσουλμάνοι στο Ιράν γλύφουν κάγκελα ναών να δείξουν ότι ο θεός τούς προστατεύει, στο Ισραήλ οι ακραίοι ορθόδοξοι Εβραίοι αρνούνται να τηρήσουν οποιοδήποτε μέτρο γιατί τους προστατεύει ο θεός τους, στην Αμερική του νότου πάνε με λεωφορεία γέρους χριστιανούς στις εκκλησίες γιατί τους προστατεύει ο θεός τους, και εδώ, μαντέψτε ποιούς έχουμε; Οι ομοιότητες είναι τρομαχτικά εκκωφαντικές.

  23. Το μονο σιγουρο είναι ότι ο παπας και εσυ δεν ειμαστε στη ιδια θρεισια.Εσεις δεν εχετε καμια διαφορα από το…..ISIS .Ζωα ακοινώνητα γεματα φανατισμο ειστε και όχι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    • Σαν φανατικοί θρησκόληπτοι όμως, που θέλουν να τιμωρηθούν οι άθεοι και οι αλλόθρησκοι, και κυρίως να ξεκάνουν χιλιάδες Έλληνες ευάλωτους πιστούς με την ανευθυνότητά τους (ενώ ξεδιάντροπα και αμαρτωλά τα κάνουν όλα στο όνομα της θρησκείας, για να καλύψουν και να δικαιολογήσουν την παραφροσύνη τους), ε ναι, κάποιες αμυδρές ομοιότητες με το IS υπάρχουν.

  24. Απλα θελω να πω στους υπευθηνους του site.Σιγουρα πρεπει να ακουγοντε ολες οι αποψεις…..αλλα ελεος ΟΧΙ στους φανατικούς.Δεν προσφερετε κατι στην ενημερωση ,στη Δημοκρατια,ακομα και στην εκκλησια μας.

    • γιατί «δεν υπάρχει ιός», γιατί «αν υπάρχει ιός οι πιστοί δεν κολλάνε», γιατί «αν κολλήσουν δε θα πεθάνουν», αλλά και «αν πεθάνουν θα είναι θέλημα θεού», και ζητάτε να συναθροιστούν όλοι σε αυλές και εκκλησίες, να κοινωνήσουνε, να φιλήσουν εικόνες – όλα αυτά δε περίοδο πανδημίας. Και ενώ το αποτέλεσμα των παραπάνω πράξεων θα οδηγήσει σε θάνατο χιλιάδων Ελλήνων, σας πειράζουν οι απόψεις και οι κριτικές που αποσκοπούν στην αποτροπή μιας τόσο μεγάλης τραγωδίας. Ναι, δυστυχώς ακούγονται όλες οι απόψεις, και αυτές των ανεύθυνων εν δυνάμει δολοφόνων του Ελληνικού λαού. Η κριτική δεν ασκείται στην σεβαστή εκκλησία (έχει πάρει σοβαρή και υπεύθυνη θέση). Η κριτική ασκείται στους (λίγους) ανεύθυνους πολίτες χωρίς αίσθημα ατομικής ευθύνης, χωρίς κατανόηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Η εκκλησία δεν είναι το πρόβλημα. Εσείς είστε.

  25. Οι μεν (θρησκόληπτοι) είναι δημοκράτες από τα δεξιά, οι δε (προοδευτικοί δήθεν άθεοι) είναι δημοκράτες από τα αριστερά. Όλα θα δημοσιεύονται. Και τα κρυπτά του σκότους… (όποιος κατάλαβε κατάλαβε)

    • Καλά, το 'δεν υπάρχει ιός' το δέχομαι. Δεν υπάρχει απολύτως καμία (μα απολύτως καμία) απόδειξη.

      Αλλά όχι και ‘δεν υπάρχουν άθεοι’.

      (παιδιά, οι περισσότεροι εδώ μέσα είστε του στεντ απ;)

  26. Έτσι κι αλλιώς τα ξέρεις όλα… Ο Σωκράτης που δήλωνε ότι δεν ήξερε τίποτα μπροστά σου είναι ηλίθιος

    • Ακριβώς επειδή δεν ξέρω τίποτα για την επιδημιολογία, ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών – οι οποίες έως τώρα αποδείχθηκαν σωτήριες για τη χώρα μας. Εσείς φαίνεται να γνωρίζετε περισσότερα από πολλούς παγκοσμίως, που όχι μόνο λέτε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει ιός, αλλά θέλετε να αγνοήσετε και τις οδηγίες των επιστημόνων. Ελπίζω να ξέρετε και τον χειρισμό μπουλντόζας να βοηθήσετε στους ομαδικούς τάφους, στη φρικιαστική περίπτωση που ανεύθυνοι κάνουν το δικό τους.

      • Πες μας το τόση ώρα… Δώσε τρομολαγνεία στον κόσμο. Αύριο μεθαύριο θα κλαίτε όλοι μαζί για το κόλπο που σας στήσανε να σας τα φάνε… κορόιδα

        • Αξιαγάπητε Μόλτνερ, μα αυτό αποτελεί τον κανόνα με εσάς τους συνωμοσιολόγους.

          Έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να σώσουν την Ελλάδα, και στο τέλος θα βγείτε και θα πείτε για το κόλπο που μας έστησαν (βέβαια, οι μαζικοί τάφοι και οι παγκόσμια χιλιάδες νεκροί μέχρι τώρα είναι λεπτομέρειες που κουτοπόνηρα παραβλέπετε). Αν αρχίσουν να πεθαίνουν και στην Ελλάδα ανά χιλιάδες (όπως συμβαίνει ήδη στον υπόλοιπο κόσμο), πάλι παράφρονες θα βγαίνατε να φωνάζετε για τα σκοτεινά κέντρα, τον πόλεμο σε Ελλάδα και εκκλησία, για την προσπάθεια εξόντωσης του Έλληνα. Καλύτερα λοιπόν να σωθεί η Ελλάδα (όπως ήδη πετυχημένα το έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα), και ας αναπτύξετε μετά ό,τι σενάρια συνωμοσίας μπορείτε να φανταστείτε. Η παραφροσύνη είναι εκεί έξω.

      • Εδώ βλέπετε καθημερινά εικόνες στις εντατικές με εξαντλημένους γιατρούς,

        ανθρώπους να πεθαίνουν ανά χιλιάδες, να υπερχειλίζουν νεκροτομεία, μαζικούς τάφους και λέτε ότι είναι όλα ψέματα, και πανέξυπνα λέτε γιατί δεν πιστεύουν άλλοι σε παραμύθια αιώνων (τα οποία τα «μελέτησε» ένας επιστήμονας μέσω φωτογραφιών;). Είναι σαν τις πολυεθνικές καπνού που πλήρωναν επιστήμονες να βγάζουν έρευνες ότι το τσιγάρο δεν προκαλεί καρκίνο.

      • Να τος ο ψεκασμένος οπαδός του Σώρρα και των ελλάνιων. Πάρτη βοθροδοξία σου και πάνε αλλού να πουλήσεις παραμύθι με fake news αγύρτη γριστιανέ!

        • Δε νομίζω οτι είναι απαραίτητοι τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί,

          αριστεύουν μια χαρά απο μόνοι τους στον αυτοχλευασμό (σαν σύγχρονοι άνθρωποι και πολίτες του 21ου αιώνα εννοώ – όχι σαν πιστοί).

      • Έτσι, πείτε τα στους χλεχλέδες τραχανάδες, με την επιφανειακή τους κατανόηση της κατάστασης!

        Και μαζί με τους στρατιώτες παπάδες που κοινωνούν από την πίσω πόρτα κρυφά παιδιά και γέρους και κάνουν λειτουργίες πηγαίνοντας κόντρα στις συμβουλές της μασονικής ΙΣ, της μασονικής κυβέρνησης, και της σούπερ-μασονικής επιστημονικής κοινότητας, δείτε και αυτό το βίντεο όπου μπουκάρουν σε εκκλησία εξαγριωμένοι πραγματικοί ορίτζιναλ πιστοί και, κυρίως, υπεύθυνοι άνθρωποι, σας και εσάς, μετά τις απαγορεύσεις:
        https://www.youtube.com/watch?v=nA3-HRF1HGs

        Συγγνώμη, μπερδεύτηκα. Είναι από Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ