ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η χειροθεσία σε Αναγνώστη του Ηλία Διακαντώνη & οι βραβεύσεις στον ΙΝ Ευαγγελιστρίας Μαστιχαρίου

13
4980
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή στον Ευαγγελισμό στο  χωριό  Μαστιχάρι   29/1/2017

Χειροθεσία σε Αναγνώστη του λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού κ. Ηλία Διακαντώνη

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας της Πανάγιας, βρεθήκαμε την Κυριακή, για να παρακολουθήσουμε την πανηγυρική Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, που  τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. κ.  Ναθαναήλ, με συλλειτουργούς τους ιερείς παπά Αναστάσιο Τσουκνιά και παπά Νικόλαο Γρύλλη, που είναι και ο ακούραστος εφημέριος της ενορίας.
Στο γεμάτο σημασία, καθιερωμένο Κυριακάτικο κήρυγμα του, ο Δεσπότης αναφέρθηκε στην κακία των ανθρώπων που υπερτερεί  και πως αυτή  χαλάει τις μεταξύ τους  σχέσεις. Χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, είπε πως το να φερόμαστε άσχημα στον συνάνθρωπο μας, είναι σαν να φερόμαστε άσχημα στον ίδιο τον Δημιουργό μας, του οποίου δημιούργημα είναι ο άνθρωπος ‘κατ’ εικόνα  και καθ’ ομοίωση’.
Στην διάρκεια του Όρθρου, έγινε χειροθεσία και ρασοφορία στον αναγνώστη και αριστερό ιεροψάλτη κ. Ηλία Διακαντώνη.

Ακολούθως  η Ενοριακή Αδελφότης, πραγματοποίησε την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού. Κατά τη διάρκεια της οποίας, απενεμήθησαν τιμητικές διακρίσεις ευγνωμοσύνης, στους εξής συμπολίτες μας:

Στον για πολλά χρόνια ακούραστο εργάτη του Χριστού, ιερέα παπά Χαράλαμπο Σαράγια.

Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του, ο ιεροψάλτης Ηλίας Σαράγιας.

Στον επί χρόνια ιεροψάλτη κ. Σταύρο Παππούλη.

Στον άοκνο επίτροπο που πρόσφερε για αρκετά χρόνια ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του, κ. Δημήτριο Κρητικό.

Επίσης τιμητική διάκριση πήραν τα εξής παιδιά, που βοηθάνε τον ιερέα στα καθήκοντα και στην διακονία του στον Ιερό Ναό.

Ο Σαρρής Αντώνιος, ο Αλαφούζος Γιώργος και ο Ζερβάνος Γιάννης.

Τα τιμητικά αναμνηστικά δώρα, είναι Βυζαντινά αντίγραφα της εικόνας της Βρεφοκρατούσας Παναγίας και ένα βιβλίο της ιστορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κω- Νισύρου.

Τα βραβεία έδωσαν από κοινού, ο Μητροπολίτης κ. κ. Ναθαναήλ και ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος παρίστατο και στην Εκκλησία.  Παρόντες ήταν ακόμη η Πρόεδρος Αντιμάχειας κ. Μαρία Σκουφεζή και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΑΝΕΜ κ. Σταμάτης Λοΐζος.

Ακολούθησε και η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας, (μαζί με τα μικρά βασιλοπιττάκια) της ενορίας, από τον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο.

Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν ο μικρός Ηλίας Kωσταρέλλος, που πήρε μια εικόνα της Παναγίας.

Ξανθίππη Αγρέλλη

Από την χειροθέτηση σε Αναγνώστη του Λαμπαδάριου (αριστερού ψάλτη) του Ναού μας κ Ηλία Διακαντώνη

Φωτογραφία του χρήστη Ιερός Ναός Ευαγγελισμού Μαστιχάρι Κως.
Φωτογραφία του χρήστη Ιερός Ναός Ευαγγελισμού Μαστιχάρι Κως.
Φωτογραφία του χρήστη Ιερός Ναός Ευαγγελισμού Μαστιχάρι Κως.
Φωτογραφία του χρήστη Ιερός Ναός Ευαγγελισμού Μαστιχάρι Κως.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την Κυριακή στο Μαστιχάρι ο Δήμαρχος Κω κ. Γιωργος Κυρίτσης απαγόρεψε σε δημοσιογράφο και συνεργάτη της AGEANEWS ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ να καθίσει στο τραπέζι των ‘επισήμων’ διατάζοντας την με το χέρι προτεινόμενο μπροστά σε όλους να καθίσει με τους άλλους, επικαλούμενος πως δεν τον προβάλλουμε αρκετά σε φωτογραφικό υλικό. Και ερωτώ οι άλλοι οι πολίτες της Κω είναι δευτέρας κατηγορίας; τι σημαίνει επίσημος και ανεπίσημος; σε μια Δημοκρατική χώρα ισότητας με μηδενικές ταξικές διαφορές; αν ήμουν μεγάλο- δημοσιογράφος θα μου έδειχνε το δρόμο για τα ‘ παρακατιανά’ τραπέζια; ή θα με έβαζε δίπλα του όπως τιμητικά με καλεί ο Δεσπότης πάντα. Μήπως επειδή για 40 ολόκληρα χρόνια συνεργάζομαι ανιδιοτελώς και με μεράκι στον τομέα της δημοσιογραφίας προβάλλοντας τους πάντες και τα πάντα ισότιμα, δεν αξίζω ένα απλό ευχαριστώ; Τα συμπεράσματα δικά σας . Ξανθίππη Αγρέλλη

    • Μα κυρία μου, δεν κατάλαβα ποια ήταν η δημοσιογράφος που επέλεξε να κάτσει απροσκάλεστη στο τραπέζι των επισήμων.

      Δηλαδή έχει το δικαίωμα ο καθένας να επιλέγει που θα καθίσει ή παίρνουν τα μυαλά μας αέρα;;; Έτσι που τα λες την επόμενη φορά θα ζητήσει και κόκκινο χαλί. Εγώ ας πούμε λέω ότι είμαι αστροναύτης …..αλλά δεν με βάζουν στο τραπέζι του Δεσπότη…

      • Οίηση, μια λέξη που ο Μπαμπινιώτης της έχει αφιερώσει δύο ολόκληρες σελίδες...

        Αλλά για να λέμε την αλήθεια, με τόσες φωτογραφίες που έβγαλε έχει το δικαίωμα της επιλογής τραπεζιού.

    • Απαράδεκτο να μην καλέσουν την «δημοσιογράφο» να κάτσει μαζί με τον Δεσπότη στο τραπέζι των επισήμων.

      Ας μην ξεχνάμε είναι και συγγραφέας άρα έχει το δικαίωμα να κάθεται ακόμα και με τους υπουργούς, κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με το πρόβλημα… Πάντως εγώ είμαι μετριόφρων, κάθομαι με τους συναδέλφους και τους φίλους μου και αδιαφορώ για το τραπέζι των επισήμων…

  2. ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΔΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

  3. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑ. ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΕΛΕΙΨΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
    Ο ΥΨΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΑΠΕΙΝΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΥΨΩΘΗΣΕΤΑΙ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ Η ΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    • Άσχετος σχολιαστής,... Άρες Μάρες κουκουνάρες, με την κουτάλα και εμένα με βάφτισαν Ντόκτορα αλλά μου λείπουν τα καλάμια.

      Μια συμβουλή, όσο λιγότερα σχόλια γράφεις τόσο περισσότερο σε εκτιμούν οι αναλυτές της εξουσίας που και αυτοί πάσχουν από οίηση…

    • Να μην ακούσω για επίσημους και ανεπίσημους λέει σήμερα και εγράμματους και αγράμματους χθες...

      ….. και εσύ μας τσαμπουνάς για την ταμπακιέρα… Καλή πολιτική διαδρομή σου εύχομαι κυρία, ας σε βαφτίσουν και πολιτικό…

  4. Ή είσαι ο αρθρογράφος ή γράφεις σχόλια λένε αυτοί που σπουδάζουν δημοσιογραφία, ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς… Και λίγο μετριόφρων δεν βλάπτει.

  5. Η ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΝ; Η ΑΥΤΟΣ Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕ. ΓΙΑΥΤΟΝ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ;; ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ .ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ