Σεισμός 5 ρίχτερ ταρακούνησε τη Ρόδο (10χλμ νότια της Λάρδου)

3
3825

Σεισμός στη Ρόδο

Σεισμική δόνηση 5 ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο σημειώθηκε στις 19:48 απόψε 10χλμ νότια της Λάρδου στη Ρόδο σε εστιακό βάθος 44χλμ.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Eπίσης,

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 5,2 ρίχτερ…

Σεισμός 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ νότια της Ρόδου

Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για σεισμό 5 Ρίχτερ – Το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 50χλμ. νότια του νησιού των Ιπποτών

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο νωρίς το βράδυ της Παρασκευής.

Η αρχική εκτίμηση για το σεισμό που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έκανε λόγο για δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 19:48 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 50χλμ. νότια της Ρόδου.

Κατά τα ίδια στοιχεία το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 44χλμ.

Δείτε 24 ώρες το 24ωρο, τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι και αναλυτικά όλη τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή σας. Εδώ μπορείτε να βλέπετε LIVE τι καταγράφει τώρα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για όλους τους σεισμούς.

Εδώ μπορείτε να βλέπετε τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού για τους μεγάλους σεισμούς σε όλο τον κόσμο.

Κάθε σεισμός LIVE από την αντίστοιχη υπηρεσία που καταγράφει κατά τόπους σε real time τη σεισμική δραστηριότητα. Δείτε εδώ τους πιο φονικούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ live τι καταγράφει για τον σεισμό η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS). Δείτε εδώ τι καταγράφει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας το γράφω σήμερα, είναι προσεισμός τα 5 Ρίχτερ, σε λίγο έρχεται και το εφτάρι... 7 ΡΊΧΤΕΡ και βάλε.

    Τον περιμένουν στην Ρόδο είκοσι χρόνια και όπου να να είναι θα σκάσει. Μην ξεχνάτε ότι τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής Λέκας με την ομάδα του εισέπραξαν 150.000 μόνο για συμβουλές από τον Δήμο Ροδίων, για τον αναμενόμενο μεγάλο σεισμό 7-8 ΡΙΧΤΕΡ.

    • Μια μέρα μετά τα 5,2 ΡΙΧΤΕΡ και δεν έχει γίνει κανένας μετασεισμός στην Ρόδο. Σκούρα τα πράγματα...

      Εμείς είχαμε έναν μετασεισμό κάθε δέκα λεπτά… Εύχομαι να είναι μια ανωμαλία της περιοχής και να μην κουνήσει με έναν μεγαλύτερο.

  2. Το συγκεκριμενο ρηγμα απο το οποιο ειχε η Ροδος το χθεσινο 5αρι ειναι τεραστιο και δεν εχει καμια σχεση με αυτο που προκαλεσε τον δικο μας σεισμο τον προηγουμενο μηνα , εχει δωσει στο παρελθον και 8συν rixter το ιδιο ρηγμα . Θελω να πιστευω οτι ηταν κατι παροδικο και δεν θα υπαρχει συνεχεια , ο Θεος να βαλει το χερι του και να ειμαστε σε επαγρυπνηση πιστευω ολα καλα θα πανε .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ