Πυροσβέστες Δωδεκανήσου προς Ν. Τόσκα: Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι

2
656

«Απάντηση» στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και στις δηλώσεις που έκανε με τις οποίες  ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε την επιχειρησιακή επάρκεια των πυροσβεστών, δίνουν με ανακοίνωσή  τους τα μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι» οι συνδικαλιστές πυροσβέστες της περιοχής μας αναφέρουν τα εξής:
«Οι “ανεκπαίδευτοι” Πυροσβέστες στα Δωδεκάνησα θέλουν να απολογηθούν για την καθυστέρησή τους να ευχαριστήσουν τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα για τα καλά του λόγια και την αναγνώρισή του στο έργο που επιτελούμε.

Η καθυστέρηση αυτή από τους “ανεκπαίδευτους” πυροσβέστες στα Δωδεκάνησα οφείλετε στο ότι την ώρα που ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας έκανε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του στη Βουλή, εμείς για πολλοστή φορά την φετινή αντιπυρική περίοδο στα Δωδεκάνησα, καλούμασταν να κατασβήσουμε πυρκαγιές, από τις οποίες για ακόμη μία φορά βγήκαμε νικητές.

Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη επ’ ουδενί δεν μας ξένισαν, αντιθέτως μας δικαιώνουν για αυτό που λέμε όλο αυτό το διάστημα, ότι κάποιοι πολιτικοί λάμψανε διά της απουσίας τους, μας δικαιώνουν γιατί παραδέχεται ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τον οποίο είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν μία σκέτη αποτυχία, μας δικαιώνουν γιατί πολλούς μήνες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου φωνάζαμε και καταγγέλλαμε, ότι ελέω των πολιτικών του χειρισμών (βλέπε FRAPORT), άφηνε ακάλυπτες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια ανά την Ελλάδα.

Όσο για τα υπόλοιπα που δήλωσε αφήνουμε τον Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα στην κρίση του Ελληνικού λαού, που όλοι ξέρουμε πόσο ψηλά έχει στη συνείδησή του το Πυροσβεστικό Σώμα και τους Πυροσβέστες. Εμείς οι “ανεκπαίδευτοι” πυροσβέστες δεσμευόμαστε στον Ελληνικό λαό να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει, λόγω τις μεγάλης έλλειψης σε προσωπικό, καθώς και με ότι εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας μας έχουν απομείνει ελέω των πολιτικών χειρισμών και αποφάσεων του, για δραματική μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Άραγε ο Πρωθυπουργός της Χώρας, που πρόσφατα έδωσε συγχαρητήρια στο πυροσβεστικό προσωπικό της Χώρας για τον τρόπο που αντιμετώπισε τις πυρκαγιές κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, υιοθετεί τις δηλώσεις του Υπουργού του;

Ο  Πρόεδρος
Χατζηκυριάκος Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημητρακόπουλος  Ιωάννης”

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο σας. Πολύ καλά τα είπατε και πολύ καλή δουλειά κάνετε. Είμαστε από τα πολύ λίγα νησιά που, παρ’ όλη την δασική έκταση που έχουμε, δεν είχαμε εκτεταμένες πυρκαγιές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ