ΙΜΙΑ: Σαν σήμερα πριν 22 χρόνια ο δήμαρχος Καλυμνίων Δ. Διακομιχάλης ύψωσε την Ελληνική σημαία

3
1381

Σαν σήμερα πριν 22 χρόνια στις 25 Ιανουαρίου 1996, ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης μεταβαίνει στις νησίδες Ίμια( Λιμνιά) που βρίσκονται εντός των Διοικητικών Ορίων του Δήμου Καλυμνίων και υψώνει την Ελληνική σημαία, ως απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις, εκείνη την εποχή, Τούρκων αξιωματούχων, που αμφισβητούσαν την Ελληνικότητα των νησίδων, με αφορμή την προσάραξη τουρκικού φορτηγού πλοίου.

Το Δήμαρχο συνοδεύουν, ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων Γ. Ριόλας και οι Μιχάλης Αρβίθης και ο αείμνηστος Θεόφιλος Μιλάτος ,χειριστές του ταχυπλόου σκάφους με το οποίο μετέβησαν στα Ίμια.

Δύο ημέρες μετά στις 27 Ιανουαρίου 1996  δύο δημοσιογράφοι από την  εφημερίδα Χουριέτ μετέβησαν με ελικόπτερο στη Μικρή Ίμια και υπέστειλαν την ελληνική σημαία υψώνοντας την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στη Χουριέτ.

Το πρωί της Κυριακής στις 28 Ιανουαρίου 1996, το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατεβάζει την τουρκική σημαία και υψώνει την Ελληνική σημαία.

Ακολουθεί  κλιμάκωση της κρίσης που κορυφώνεται το βράδυ της 30/31 Ιανουαρίου1996.

Πηγή: kalymnos-news.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mπροστά σε νέα Ιμια και ολέθρια εθνική ταπείνωση με την υπογραφή Μέρκελ;

    Η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από μεγάλες εθνικές οδύνες εξαιτίας ενός άσκεφτου, σχεδόν ανόητου λαού, ο οποίος αρέσκεται στην δημαγωγία και το ψεύδος. Τα χειρότερα έρχονται.http://kourdistoportocali.com/news-desk/erntogan-nea-imia-ke-pistotes-schediazoun-olethria-ethniki-tapinosi/

  2. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ MADE IN USA ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    Οι ηλίθιοι των Αθηνών προσπαθούνε με κάθε τρόπο να αποφύγουν το Συλλαλητήριο της Αθήνας, χρησιμοποιώντας προς τούτου, τους Αναρχικούς και Αντιεξουσιαστές Κουκουλοφόρους των Εξαρχείων, ξένους πράκτορες του ΣΟΡΟΣ, και τα Χημικά της ΕΛ.ΑΣ.Τόσο μυαλό έχουν………..Ο ΤΣΙΠΡΑΣ-ΖΑΕΦ θα συμφωνήσουν στο Σύνθετη Ονομασία με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπως προστάζουν οι Κοσμοκράτορες.
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι ότι συμφέρει τους Σλάβους & Αλβανούς των Σκοπίων, και τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.
    Χαρακτηριστική είναι η συνάντηση ΜΠΟΥΤΑΡΗ-PYATT (Αμερικανού Πρέσβη).Κυκλοφορούν φήμες & ψίθυροι ότι η Σιωνιστές Κοσμοκράτορες (Ν.Τ.Π.) προορίζουν τον ΜΠΟΥΤΑΡΗ για Πρόεδρο του νέου Κράτους, της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.http://arxaiaithomi.gr/2018/01/25/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83/

  3. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! ΟΛΑ ΕΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΛΥΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ! ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ! ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ