Δήμος Νισυρίων: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νισύριου Δικαστή Νικολάου Τσουκαλά | Ψήφισμα για το «Παναγία Σπηλιανή» & Χρηματοδότηση από Υπ. Εσ.

0
195

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΣΥΡΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Ο Δήμαρχος Νισυρίων Χριστοφής Ι. Κορωναίος και ολόκληρος ο λαός της Νισύρου, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νισύριου Δικαστή της Νέας Υόρκης κ. Νικολάου Τσουκαλά που απεβίωσε στην Βοστώνη σε ηλικία 91 ετών. Ο κ. Τσουκαλάς ήταν ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων της Νέας Υόρκης και συνάμα μέντορας δύο τουλάχιστον γενεών ομογενών δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων.

Ο αείμνηστος ανέλαβε καθήκοντα Ομοσπονδιακού Δικαστή Διεθνούς Εμπορίου το 1986, κατόπιν πρότασης του τότε προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν, η οποία και εγκρίθηκε από τη Γερουσία. Είχε ενεργό παρουσία στα της Δικαιοσύνης, αλλά και της ελληνικής κοινότητας. Ο Νικόλαος Τσουκαλάς υπήρξε εξαίρετο μέλος της Νισύρικης Ομογένειας στην Αμερική. Τον δρόμο που έχει χαράξει ο Νικόλαος τσουκαλάς συνεχίζει ο Νισύριος δικαστής Μιχάλης Χαρτοφύλης.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Μετά την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, την 20η Μαρτίου 2018, για την κατανομή ποσού 20.597.000,00 € σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του έτους 2018, ο Δήμος Νισύρου ενισχύθηκε με το το ποσό των 179.000,00€.

Επίσης, από το Πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ι: Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού, στον Δήμο Νισύρου καταβάλλεται το ποσό των 105.000,00€.

Από το Πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ /ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΙ: Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις, καταβάλλεται στο Δήμο Νισύρου το ποσό των 5.200,00€.

Από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ /ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΙΙ: Προμήθεια-Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της χώρας, καταβάλλεται στο Δήμο Νισύρου το ποσό των 130.000,00€

Το συνολικό ποσό που αναλογεί στο Δήμο από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι 419.200,00€

Η χρηματοδότηση των μικρών Δήμων σε αυτές τις δύσκολες περιόδους αποτελεί μια μεγάλη ανάσα. Τα χρόνια της έλλειψης πόρων που μας οδήγησαν οι πολιτικές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νισύρου την 27η Μαρτίου υπήρξε θέμα για την διασφάλιση των όρων των επιδοτούμενων από το ελληνικό κράτος δρομολογίων του πλοίου «Παναγία Σπηλιανή». Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υπάρχει απρόσκοπτη καθημερινή συγκοινωνία με την Κώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Νισύριων πολιτών, των επιχειρήσεων και των επισκεπτών του νησιού. Ο Δήμαρχος πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα του ΔΣ για την διασφάλιση των όρων της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής σύνδεσης Νισύρου με την Κώ. Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ 27/03/2018

Γνωρίζοντας ότι υπεγράφη Νέα Σύμβαση του πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ» για την εκτέλεση δρομολογίων από Νίσυρο προς Κω με επιστροφή και Νίσυρο – Καρδάμαινα – (Κω) με επιστροφή ζητάμε:

4ωρη παραμονή στον λιμένα Κω τουλάχιστον κατά τις ημέρες προσέγγισης (4 φορές εβδομαδιαίως) για εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων.

Για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη, να αντικατασταθεί το πλοίο με κάποιο άλλο το οποίο να έχει ελάχιστο μήκος 30 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 100 επιβατών και 3 Ι.Χ. επιβατικά το ελάχιστο.

Σε περίπτωση αντικατάστασης του πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ» σε περιόδους ακινησίας για οποιονδήποτε λόγο αυτό το οποίο θα το αντικαταστήσει να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα παραπάνω.

Ζητούμε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να αυξηθεί η επιδότηση των δρομολογίων Νισύρου Κώ και Καρδαμαίνης

Το ψήφισμα αυτό που διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απρόσκοπτη σύνδεση της Νισύρου με την Κώ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από όλα τα μέλη της ΠΕΚΑΝ, ήτοι: Μιχάλης Ανδριώτης, Ειρήνη Καρούτσου, Ιάκωβος Χατζηνικολάου, Αδαμάντιος Χαρτοφύλης, Βαγγέλης Μελαχροινάκης, Αχιλλέας Σφακιανός, Αντώνης Νικολίτσης.

Το κατεψήφισαν οι:

Παναγιώτης Μάρτιν, Νικόλαος Καρακωσταντίνος, Ευθύμιος Ασημακόπουλος, Στάθης Κυπραίος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ