Κάλυμνος: Ζωγράφισαν μια γιγαντιαία Ελληνική σημαία 375 τμ (ΒΙΝΤΕΟ)

8
2128

Μια γιγαντιαία Ελληνική σημαία 375 τμ (15Χ25) ,ζωγράφισαν σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, στα βόρεια υψώματα της Πόθιας Καλύμνου, στο Μαυροβούνι, ακριβώς κάτω από το Εκκλησάκι της Ανάστασης και του Σταυρού που υπάρχει.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τα υψώματα, πάνω από το μαράσι της Υπαπαντής και το σημείο στο οποίο  έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα, πριν 38 χρόνια, το Πάσχα του 1980 σε δυστύχημα, από έκρηξη μεγάλης ποσότητας δυναμίτιδας .

Στο σημείο αυτό κατά το παρελθόν είχε γίνει μία σημαία μικρών διαστάσεων,αλλά λόγω της πολυκαιρίας είχε υποστεί φθορές.

Η ιδέα για την κατασκευή της νέας σημαίας, ήταν των αδελφών Αμπελά ,ελαιοχρωματιστών στο επάγγελμα , οι οποίοι βρήκαν άμεση ανταπόκριση από τη επιχείρηση Ανατολίτη που  προσφέρθηκε να διαθέσει τα χρώματα . Άμεση ήταν και η ανταπόκριση από αρκετούς άλλους χορηγούς και Εθελοντές που συνέβαλαν στην υλοποίηση της ιδέας.

Μάλιστα υπάρχει και η σκέψη για συνέχιση του εγχειρήματος, με την εγκατάσατση προβολέων για τον φωτισμό της σημαίας τις νυκτερινές  ώρες.

Δείτε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ, από το σημερινό εγχείρημα δημιουργίας της γιγαντιαίας σημαίας,  με κάποιους από τους πρωταγωνιστές να μιλούν στην κάμερα του kalymnos-news.gr και στο δημοσιογράφο Μάμα Χαραμαντά. Επίσης πλάνα που λήφθησαν με drone από το Δημήτρη Δρόσο.

 

 

Αρκετοί οι χορηγοί, αλλά και οι εθελοντές που συνέβαλαν, ώστε να γίνει αυτή η τεράστια σημαία, η οποία είναι  ορατή απ’ ολόκληρη την Πόθια και δεσπόζει στα βόρεια υψώματα.

Παραθέτουμε πίνακα με τους χορηγούς και τους Εθελοντές, όπως μας δόθηκε από  αυτούς που είχαν την ιδέα:

Πηγή: kalymnos-news.gr

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΗ … ΑΝΑΣΤΑΣΗ … ΣΕ ΟΛΟΥΣ & ΣΕ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ & ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ & ΠΙΣΤΗ…

  2. ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ Ή ΒΑΛΤΟΙ; ΤΗ «ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ» ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΠΑΧΘΕΝΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ!

    Την ώρα που η συγκυβέρνηση των Αθηνών θα έπρεπε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση των δύο Ελληνόπουλων που απήχθησαν και κρατούνται εδώ κι έναν μήνα από τους Τουρκαλάδες, Τσίπρας και Καμμένος τους έδωσαν τη «χαριστική βολή»!Ο μεν Τσίπρας με την καταγέλαστη ανακοίνωση πως ο Ερντογάν είναι «Σουλτάνος» (του’ κανε τη μούρη κρέας!) και κάνει ότι θέλει, δεχόμενος ωστόσο την τουρκική εκδοχή, ότι τα δύο Ελληνόπουλα «δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο τουρκικό έδαφος», άρα παρανόμως εισήλθαν σε έδαφος ξένης χώρας!Ο δε Καμμένος χαρακτηρίζοντας «τρελό» τον Ερντογάν Πασά και δηλώνοντας πως μπορεί να κρατηθούν αιχμάλωτοι μέχρι και 15 χρόνια!Τώρα, ακόμα κι αν είχε την πρόθεση να τους αφήσει ο Ερντογάν Πασάς, δεν πρόκειται να το κάνει με τίποτα, γιατί θα εξευτελιστεί στην τουρκική κοινή γνώμη, ότι ικανοποιεί τις απαιτήσεις των «Γκιαούρηδων», ακόμα κι όταν τον βρίζουν!Και το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι το εξής: είναι χαζοί ή βαλτοί;

  3. Οταν η μεγαλοσύνη της ψυχής του Ελληνα αποτυπώνεται με έργα!
    Εδώ είμαστε ήσυχοι έχοντας εσάς δίπλα μας! Καλή Ανάσταση!
    Καλό Πάσχα σ’ολους!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ