Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω 14χρονη από τη Λέρο: Όταν η μαμά έβγαινε από το μπάνιο με...

14χρονη από τη Λέρο: Όταν η μαμά έβγαινε από το μπάνιο με την πετσέτα ο μπαμπάς τη βίαζε

2
11752

Οι γονείς ζήτησαν να μην καλυφθούν τα πρόσωπά τους κατά τη μεταφορά τους στην ανακρίτρια

Για περισσότερες από 8 ώρες κατέθεταν χθες ενώπιον της ανακρίτριας της Κω, τα τρία από τα τέσσερα παιδιά των τεράτων της Λέρου που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους. Το μεσημέρι πέρασαν και οι ίδιοι το κατώφλι της ανακρίτριας.

Μόλις ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κατάθεση στην ανακρίτρια της Κω και τα παιδιά μπαίνουν στο βανάκι και φεύγουν. Εκεί κατέθεσαν την ψυχούλα τους. Εξομολογήθηκαν όλα όσα φέρεται να έζησαν στο σπίτι του τρόμου από τη μάνα που τους γέννησε και τον πατέρα που θα έπρεπε να είναι ο φύλακας – άγγελος τους.

«Όταν έκλαιγα μόνο τότε σταματούσαν. Όταν έβγαινε από το μπάνιο και ήταν τυλιγμένη μόνο με την πετσέτα ο μπαμπάς τη βίαζε» εξομολογήθηκε το 14χρονο κορίτσι.

Η 14χρονη κόρη τους μίλησε πριν από έναν χρόνο αλλά δεν την άκουσε κανείς. Φώναξε με όση φωνή της είχε απομείνει για τους ανελέητους ξυλοδαρμούς και βιασμούς τόσο της ίδιας όσο και των αδερφών της, αλλά την ανάγκασαν να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι της φρίκης. Ο μεγάλος γιος της οικογένειας μίλησε στην εκπομπή «ΤΑΤΙΑΝΑ LIVE» για τους βιασμούς και τους ξυλοδαρμούς στην οικογένεια, ενώ τόνισε ότι ο πατέρας ανάγκαζε τη μητέρα του να κάνει ό,τι έκανε.

Ο 27χρονος αδελφός σπάει τη σιωπή του για τους βιασμούς και τους ξυλοδαρμούς

«Μερικοί μου είπανε στα 9 της και εκείνη μου λέει τον τελευταίο καιρό. Δεν ήξερε που να μιλήσει το παιδί γιατί λέει ντρεπόταν. Εκείνο το βράδυ λέει ο πατέρας μου «θα πάω την αδερφή σου στη γιαγιά σου» και μετά από δύο- τρεις μέρες μου λέει η θεία μου, την Κυριακή μου το είπε αυτό, ότι το παιδί ήρθε σε άθλια κατάσταση. Δεν ξέραμε αν την πήγε στη γιαγιά μου. Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα»

Οι γονείς – τέρατα, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν δείξει ίχνος μεταμέλειας, κατηγορούνται ότι σάπιζαν τα 4 παιδιά τους στο ξύλο και τα ανάγκαζαν να υποκύπτουν στις αρρωστημένες τους ορέξεις.

«Χάιδευαν τα γεννητικά μου όργανα και με χτυπούσαν καθημερινά» είπε ο 10χρονος.

«Ζούσαν σαν τα ζώα αυτά τα παιδιά»

«Αυτά τα παιδιά δεν είχαν στήριξη από πουθενά. Τι να πω για τη βία στο σπίτι, το πώς ζούσαν, άστο! Τα ζώα έμεναν πολύ καλύτερα» είπε ξάδελφος της μάνας.

Χθες στην 8ωρη κατάθεση τους στην ανακρίτρια ήταν και ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ο οποίος έφυγε από το σπίτι τα τελευταία χρόνια για να γλιτώσει από τους δυνάστες γονείς του, όπως φέρεται να λέει.

«Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου έχει πετάξει σίδερο. Μου έχει ανοίξει το κεφάλι. Είχαμε λογοφέρει (με την αδερφή μου) και την είχα χτυπήσει. Ήμουνα πολύ πιεσμένος από τη δουλειά και από όλα αυτά τα πράγματα που έβλεπα μέσα στο σπίτι και λογοφέραμε και ξέσπασα επάνω της. Την πήγανε στο νοσοκομείο της Λέρου και μετά στην Αθήνα και την κρατήσανε μέσα  η κοινωνική λειτουργός».

Ο 24χρονος γιος ο οποίος πάσχει από νοητική υστέρηση θα καταθέσει αύριο στην ανακρίτρια.

Οι γονείς ζήτησαν να μην καλυφθούν τα πρόσωπά τους κατά τη μεταφορά τους στην ανακρίτρια

Το μεσημέρι οδηγήθηκαν οι γονείς στην ανακρίτρια της Κω. Τόσο ο 52χρονος πατέρας όσο και η 47χρονη μητέρα ζήτησαν κατά τη μεταφορά τους από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω στην ανακρίτρια, να μην καλυφθούν τα πρόσωπά τους.

Με απόφαση της εισαγγελίας της Κω ορίστηκε ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει το μέγεθος της κακοποίησης των 4 παιδιών.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: star.gr

Τα λάθη και οι παραλείψεις στην υπόθεση της Λέρου – Τι λέει στο STAR o Κώστας Γιαννόπουλος

«Κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους» υποστηρίζει ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού»

Έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις στην υπόθεση της Λέρου καταγγέλλει στο STAR ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.Τα παιδιά έζησαν τον εφιάλτη από τους γονείς τους γιατί κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, δηλώνει στην Τασούλα Παπανικολάου.

«Πρόκειται για προσωπικά δεδομένα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα». «Έκανες την καταγγελία, από κει κι έπειτα δε σε ενημερώνουμε». Αυτές είναι οι απαντήσεις που έδιναν οι αρχές στο «Χαμόγελο του Παιδιού» όταν οι υπεύθυνοι ζητούσαν να μάθουν για την υπόθεση της Λέρου. Ένα χρόνο πριν είχαν στείλει στον εισαγγελέα της Κω την καταγγελία ότι τα παιδιά κακοποιούνται ακόμη και σεξουαλικά.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν  όταν η 14χρονη κόρη μεταφέρθηκε χτυπημένη στο νοσοκομείο της Λέρου. Ο εισαγγελέας δίνει εντολή στο Παίδων «Αγία Σοφία» να διερευνήσει αν υπάρχει παραμέληση ανηλίκων. Παιδίατροι και παιδοψυχίατροι εξετάζουν επί ενάμιση μήνα, όχι μόνο το 14χρονο κορίτσι αλλά και το μικρότερο αδερφάκι. Υπάρχει ενδοοικογενειακή βία καταλήγουν αλλά καμία υπόνοια για σεξουαλική κακοποίηση.

Κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Υπήρξε η εποπτεία που πρότειναν οι παιδοψυχίατροι του Παίδων από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι την αποκάλυψη της φρίκης;

Αν ναι, ποιοι ειδικοί και με τι επαγγελματική εμπειρία  παρακολουθούσαν την οικογένεια και κυρίως το 14χρονο κορίτσι; Τι έλεγχος γινόταν και πόσο συχνά; Τι κατέθεσε η ψυχολόγος της Λέρου που παρακολουθούσε τα παιδιά τους τελευταίους μήνες;

Η 14χρονη και ο 8χορνος αυτή τη στιγμή ζουν έναν εφιάλτη. Έχουν ήδη σταματήσει να τρώνε. Κλιμάκιο ειδικών από το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα μεταβεί στη Λέρο προκειμένου τα παιδιά να μεταφερθούν σε ασφαλές περιβάλλον στην Αθήνα.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://www.star.gr/ellada/424576/ta-lathh-kai-oi-paraleipseis-sthn-ypothesh-ths-leroy-ndash-ti-leei-sto-star-o-kwstas-giannopoylos

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ