Σε ισόβια καταδικάστηκε 27χρονη από τη Κάλυμνο για τη δολοφονία Αλβανού γείτονα της στην Κρήτη

0
2274

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου εκδικάστηκε η υπόθεση που αφορούσε τη δολοφονία 35χρονου Αλβανού στην Κρήτη από 27χρονη με καταγωγή από την Κάλυμνο

Στην 27χρονη επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και άλλα τέσσερα χρόνια για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Της επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ.

Η 27χρονη τη νύχτα της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου 2017, μαχαίρωσε θανάσιμα 35χρονο Αλβανό, γείτονα της στο Ηράκλειο Κρήτης, πατέρα δύο παιδιών, 7 ετών και 15 μηνών.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η 26χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη υπό όρους με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας για την κατηγορία της ληστείας σε βάρος ενός Ηρακλειώτη, τον οποίο είχε «αλιεύσει» για ερωτική συνεύρεση μέσω αγγελίας.

Παρά τον προβληματισμό που υπήρξε να προφυλακιστεί ή όχι, τελικά αποφασίστηκε να της δοθεί μια τελευταία ευκαιρία και να παρακολουθήσει πρόγραμμα αφού ήταν οροθετική (φορέας του ιού του AIDS,) και τοξικομανής.

Η 27χρονη αμέσως μόλις αφέθηκε ελεύθερη και επέστρεψε στο σπίτι που έμενε, δημιούργησε για πολλοστή φορά φασαρία ,της έκανε μία παρατήρηση, ο άτυχος γείτονας της και αυτή χωρίς δεύτερη σκέψη του «κάρφωσε» το μαχαίρι. Ο 35χρονος έσβησε μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, η οποία υπέστη σοκ.

Να σημειώσουμε ότι η 27χρονη είχε φύγει από την Κάλυμνο ,εδώ και αρκετά χρόνια και διέμενε σε Αθήνα, Ρόδο και τελευταία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Μάιο 2012 είχε εντοπιστεί και συλληφθεί στην Αθήνα, μαζί με άλλες εκδιδόμενες γυναίκες ,που διαπιστώθηκε ότι ήταν οροθετικές και μάλιστα τα στοιχεία τους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα. Πλούσιο είναι επίσης το ποινικό της παρελθόν. Σε βάρος της υπήρχε και καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 10 ετών για ένοπλη ληστεία και στη φυλακή έμεινε όμως ενάμιση χρόνο, επειδή είναι οροθετική.

Στην απολογία της η 27χρονη ζήτησε συγνώμη. «Δεν μπορώ να την κοιτάξω στα μάτια, που της πήρα τον άνδρα», είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχει κάνει κακό σε άνθρωπο.

Για τη μοιραία μέρα, είπε πως είχε πάρει πάρα πολλά χάπια και ηρωίνη και δεν ήξερε… που βρισκόταν. Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, είπε, αποδίδοντας όσα συνέβησαν… στην κακή στιγμή.

Η 27χρονη, ζήτησε να της δώσουν μία ευκαιρία προκειμένου να πάει στη Γερμανία, όπου ζει η μητέρα της, για να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή της, όπως κατηγορείται, εκτιμώντας ότι είχε επίγνωση της κατάστασης. Είπε πως δεν βρισκόταν εν βρασμώ ούτε είχε το ακαταλόγιστο και πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο.

Η καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα έδρας προκάλεσε την αντίδραση της κατηγορούμενης, που άρχισε να φωνάζει.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ισόβια και κάποια επιπλέον έτη ποινής για τα πλημμελήματα, πρόταση που έβγαλε εκτός ορίων την κατηγορούμενη, η οποία στράφηκε λεκτικά εναντίον της χήρας, βρίζοντας και απειλώντας την ότι θα της στείλει «κάποια καλά παιδάκια» να την τακτοποιήσουν!

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ