Καταδικάστηκε σε 5χρόνια φυλάκιση έμπορος από Κω για οφειλές προς το Δημόσιο

1
932

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρέψιμη προς 20 ευρώ ημερησίως καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας κάτοικος της Κω, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε και στη Ρόδο με χονδρικό εμπόριο κουφωμάτων και παραθύρων, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για οφειλές «μαμούθ» προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο κατηγορούμενος, που δικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο, φέρεται να οφείλει συνολικά στο Ελληνικό Δημόσιο σε φόρους και προσαυξήσεις το χρηματικό ποσό των 24.681.981,26 ευρώ!!
Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως σε Ροδίτη, πρώην φαρμακοποιό, που κρίθηκε ένοχος του ίδιου αδικήματος με ελαφρυντικά. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φαρμακείο ιδιοκτησίας του από το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις και του επιβλήθηκαν πρόστιμα τα οποία δεν κατόρθωσε να ακυρώσει με τις προσφυγές του ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων. Χθες κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για οφειλές ύψους 1,15 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στα 4,8 εκατ. ευρώ. Ο συνήγορος υπεράσπισης του, δικηγόρος κ. Φώτης Ρωμαίος, εξέθεσε στο δικαστήριο ότι για την ίδια γενεσιουργό αιτία του ελέγχου στον οποίο υποβλήθηκε από το ΣΔΟΕ και των αποτελεσμάτων αυτού έχει καταδικαστεί ακόμη δύο φορές και υπέβαλε ένσταση δεδικασμένου, η οποία απορρίφθηκε.
Στο φαρμακείο του κατηγορούμενου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις που σχετίζονται με την δραστηριότητα παρεμπορίας αναβολικών, τον  Σεπτέμβριο του 2003 από κλιμάκιο του ΣΔOE Aττικής

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ