Καματερός: Το πιο σημαντικό είναι η ανάπτυξη και η συνέχιση του σχεδίου νησιωτικής πολιτικής, κάτι που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί

2
93

Καματερός: Το πιο σημαντικό είναι η ανάπτυξη και η συνέχιση του σχεδίου νησιωτικής πολιτικής, κάτι που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Κασσάρας και οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός και Άννυ Μοσχονά επισκέφτηκαν χθες (17/06) το νησί της Πάτμου.

Κατά την επίσκεψή τους συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στάικο, καθώς και με φορείς και κατοίκους του νησιού, με τους οποίους συζήτησαν τα καθημερινά προβλήματα που τους απασχολούν και γενικότερα θέματα νησιωτικής πολιτικής.

Ο Ηλίας Καματερός τόνισε ότι παρά τις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες, η κυβέρνηση επεξεργάστηκε σχέδιο νησιωτικής πολιτικής, το οποίο ήδη υλοποιείται με αποκορύφωμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο που μειώνει το κόστος μεταφοράς των νησιωτών, των εμπορευμάτων, και των καυσίμων, καλύπτοντας έτσι το μεγάλο μειονέκτημα των νησιών σε αυτό το θέμα.

Αναφέρθηκε ακόμη και σε συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν τα νησιά και πιο συγκεκριμένα το νησί της Πάτμου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

  • Αποχαρακτηρίσαμε τις φρυγανικές εκτάσεις από δασικές και με πρόσφατη εγκύκλιο καθορίζεται ο τρόπος διόρθωσης στους δασικούς χάρτες.

  • Με τροπολογία κατοχυρώσαμε την συνέχιση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου κατ΄ εξαίρεση.

  • Με τροπολογίες καταφέραμε να επεκταθούν ρυθμίσεις για μικρά νησιά όχι κάτω των 3.100 κατοίκων αλλά και παραπάνω. Ρυθμίσεις που αφορούν την Πάτμο όπως τα ανταποδοτικά των επιχειρήσεων ύδρευσης κ.α.

  • Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες με επανειλημμένες συσκέψεις και συνεννοήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα της δόμησης στον οικισμό της Χώρας.

  • Λειτουργήσαμε την αφαλάτωση.

  • Ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας και οι Υπηρεσίες.

  • Ρυθμίσαμε το άναρχο καθεστώς των κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους καθώς και της διάθεσης των παραλιών.

  • Και τώρα τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προανήγγειλε η κυβέρνηση για νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων θα το διορθώσουμε τουλάχιστον σε 3.500, όπως εξάλλου προβλέπει ο «Κλεισθένης». 

Ο Ηλίας Καματερός τέλος υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό είναι η ανάπτυξη και η συνέχιση του σχεδίου νησιωτικής πολιτικής, κάτι που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί.

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελείωσες Καματερε . Παρτο χαμπάρι .
    Ο Θεοδοσης σε τελείωσε .
    Οι κυριτσικοι θα σε στείλουν σπίτι σου και καλά θα κάνουν .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ