Ατύχημα σε λυματοφόρο όχημα του δήμου Νισύρου | Ανατράπηκε στο χώρο όπου αδειάζονται τα λύματα

3
1950
Ατύχημα σε λυματοφόρο όχημα του δήμου
Τις αιτίες που βρίσκονται πίσω από το σοβαρό και επικίνδυνο ατύχημα αναδεικνύει το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου
Τις αιτίες που βρίσκονται πίσω από το σοβαρό και επικίνδυνο ατύχημα αναδεικνύει το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου Νισύρου, με την κατάσταση των δημοτικών οχημάτων, έφερε στην επιφάνεια το ατύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή 19/7, όταν λυματοφόρο του δήμου ανατράπηκε στο χώρο όπου αδειάζονται τα λύματα, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες.Οπως σημειώνει στην καταγγελία του ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμου Νισύρου, τα συχνά προβλήματα στα οχήματα του δήμου δεν οφείλονται στη «σύμπτωση» ή στην «κακιά στιγμή», αλλά «στο γεγονός ότι τα οχήματα είναι παλιά, κακοσυντηρημένα, με φθαρμένα ελαστικά, χωρίς χειρόφρενα, χωρίς ενδείξεις θερμοκρασίας και με άλλα προβλήματα», ενώ καταγγέλλει και «την ύπαρξη οχημάτων χωρίς αριθμό κυκλοφορίας και ασφαλιστική κάλυψη». Επιπλέον σημειώνει την «απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου στη συγκεκριμένη περιοχή» και αναδεικνύει τις ευθύνες της τοπικής διοίκησης, η οποία «απαξιώνει παραπέρα τις υπηρεσίες για να τις παραχωρήσει μελλοντικά σε ιδιώτες».

Καταλήγοντας, τονίζει πως «δεν επιτρέπουμε σε κανέναν και για κανένα λόγο να παίζει με ανθρώπινες ζωές. Δεν επιτρέπουμε να μετριέται σε «κόστος» η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων» και καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της όσον αφορά τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, απαιτώντας: Αμεσα να γίνουν έλεγχοι στο αμαξοστάσιο για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Αμεσα να γίνουν έλεγχοι των μηχανικών μέσων. Αμεσα προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Για όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νισύρου καλεί σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 26/7, στις 12 μ. στο Ζωσιμοπούλειο.

Με αφορμή το ατύχημα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ασε μας κυριιε.. θες να κανεις αντιπολιτευση και βρηκες ευκαιρια!!! αντε απο δω κοιφηνες εργαζομενοι του δημου που δεν δουλευεται πανω απο τρεις ωρες καθημερινα!! δικη σαας ευθυνη ειναι τα οχηματα που τα μεταχειριζεσται, να φροντισεται να τα προσεχεται…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ