Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Πρότυπο σχολής τουριστικής εκπαίδευσης η “ANKO Academy” με πάνω από 7.000 αποφοίτους...

Πρότυπο σχολής τουριστικής εκπαίδευσης η “ANKO Academy” με πάνω από 7.000 αποφοίτους και 100% απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας

0
1084

Γράφει

Βαρβάρα Μπογδάνου

 

Η “ANKO Academy” είναι το μοναδικό I.IEK στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί από το Βρετανικό Institute of Hospitality με Accreditation διεθνούς φήμης. Για να ενταχθεί ένας εκπαιδευτικός οργανισμός στο εν λόγω πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ικανοποιεί υψηλές εκπαιδευτικές απαιτήσεις διεθνών προδιαγραφών.

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε η Διευθύντρια Σπουδών της ANKO Ρόδου, κα Στεργία Έψιμου, αναφέρει ότι στόχος της σχολής είναι η άρτια εκπαίδευση των σπουδαστών, ώστε να εισέλθουν δυναμικά στην αγορά εργασίας και να αποκτήσουν μια λαμπρή καριέρα στον κλάδο τον οποίο σπούδασαν.

Η Στεργία Έψιμου αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Κω και φοίτησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, συνέχισε τις σπουδές της στο London School of Economics στη Μικροοικονομία, ενώ ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Executive Education Organizational Leadership στο Stanford Graduate Business School.

Τα τελευταία χρόνια, η σχολή ANKO έχει εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή με προγράμματα σπουδών που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αντικειμένων. Πιστεύετε ότι έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις ανάγκες του κοινού;
Ήδη από την εποχή που λειτουργούσε μόνο στην Κω, η ANKO είχε προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των Ροδίων. Από τότε μας τηλεφωνούσαν πολλοί υποψήφιοι από τη Ρόδο, λέγοντάς μας με παράπονο: «Μια τέτοια σχολή πρέπει να υπάρχει κι εδώ, όχι μόνο στην Κω!»

Οι σπουδαστές μας, στην πλειονότητά τους, επανέρχονται στη σχολή μας και σπουδάζουν κάθε χρόνο νέα αντικείμενα εξειδίκευσης. Αυτό συμβαίνει επειδή αντιλαμβάνονται την αξία της επαγγελματικής εκπαίδευσης με άμεση ωφέλεια στην εργασία τους, αισθάνονται υπερήφανοι ως ενεργά μέλη της ANKO, αποκτούν νέες γνώσεις και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους.

Εμείς, με τη σειρά μας, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των σπουδαστών μας, τις νέες ιδέες των καθηγητών μας και τις απαιτήσεις των ξενοδόχων, ερευνούμε τις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, ανανεώνουμε διαρκώς τη θεματολογία των υπάρχοντων τμημάτων αλλά και δημιουργούμε καινοτόμα προγράμματα σπουδών κάθε χρόνο. Έχουμε δε αναπτύξει συνεργασία με τον οργανισμό Eurodhip, που συνδέει 180 τουριστικές σχολές παγκοσμίως, με τις οποίες αλληλοεπιδρούμε και ανταλλάσσουμε τεχνογνωσία.

Επίσης, έχουμε αναπτύξει μια νέα πρωτοποριακή κατηγορία εκπαίδευσης, την Executive Education. H AΝΚΟ Executive Education προσφέρει προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα, ούτως ώστε να αναδεικνύουν τις ηγετικές ικανότητες, τις εξειδικευμένες γνώσεις και τις τεχνικές των στελεχών σε θέματα Revenue management, διαπραγματεύσεων, event management, αλλά και να δικτυώνουν τα στελέχη.
Η AΝΚΟ εμπλουτίζει συνεχώς τα προγράμματα σπουδών για όλες τις βαθμίδες της τουριστικής βιομηχανίας. Εστιάζουμε στον τουρισμό, καθώς μόνο μέσω της εκπαίδευσης μπορεί να αριστεύει ποιοτικά το κορυφαίο προϊόν του τόπου μας: τη φιλοξενία!

Η σχολή σας είναι σήμερα η απάντηση στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων;
Η σχολή μας είναι η βέλτιστη απάντηση όχι μόνο στο ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων, αλλά και στο χτίσιμο της πιο ισχυρής καριέρας για τον κάθε μαθητή μας ξεχωριστά.

Χάρη στους εισηγητές μας, που είναι καταξιωμένα στελέχη στην καρδιά του τουρισμού, κάθε σπουδαστής εφοδιάζεται με εξαιρετικές γνώσεις και ικανότητες. Παράλληλα, η AΝΚΟ έχει θεσπίσει ένα πλαίσιο κανόνων ξενοδοχειακής δεοντολογίας, απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του τομέα της φιλοξενίας. Αφιερώνουμε πλήθος πόρων και ωρών, για να μεταδώσουμε στους σπουδαστές μας εκείνο τον τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς και εμφάνισης, κατά τον οποίο κάθε άνθρωπος οφείλει να είναι πρόθυμος, συνεπής, υπεύθυνος, να μεριμνά για τα αποτελέσματα των πράξεων ή των αποφάσεών του σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να ανταποδίδει το καλό στην κοινωνία και να επιδεικνύει ομαδικό πνεύμα. Από την αρχή έως το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας φροντίζουμε για την ορθή διάπλαση της επαγγελματικής συνείδησης των σπουδαστών μας.

Η AΝΚΟ διαθέτει εξαιρετικό Career Department, σύμφωνα με τα πρότυπα των ελβετικών σχολών. Υπεύθυνη είναι η κα Καλλιόπη Σταμάτη, απόφοιτος της βρετανικής σχολής CIPD για Coaching επαγγελματικής σταδιοδρομίας, σε συνεργασία με ένα επιτελείο εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο στηρίζει τη βέλτιστη επαγγελματική εμπειρία του σπουδαστή και την καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη του αποφοίτου. Στόχος δεν είναι να βρούμε απλώς μια δουλειά για τον μαθητή μας, αλλά την καλύτερη για κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, η οποία θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο σπουδαστής να ανέλθει γρήγορα και στην κατάλληλη θέση εργασιακά.

Και να θυμάστε ότι: «Το σημείο από το οποίο θα ξεκινήσει κανείς την καριέρα του επηρεάζει τον ρυθμό και την πρόοδο που θα ακολουθήσει και το πόσο ψηλά θα φτάσει.Οι σπουδαστές του IEK “AΝΚΟ Academy” επιτυγχάνουν το κορυφαίο ξεκίνημα στην καριέρα τους!»
Παρακολουθούμε και στηρίζουμε ενεργά την πορεία του σπουδαστή και του αποφοίτου. Όλοι οι απόφοιτοι εισέρχονται σε ένα διακεκριμένο Club Αποφοίτων, το οποίο έχει στόχο το ισχυρό δίκτυο γνωριμιών και θέσεων εργασίας στον ελληνικό και διεθνή χάρτη.

Να θυμίσουμε τις ειδικότητες και να μας πείτε αν σκοπεύετε να τις επεκτείνετε και σε άλλους τομείς.
Οι σπουδές στην ΑΝΚΟ αφορούν αποκλειστικά τον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων. Μελετώντας τις τάσεις και τη ζήτηση, επεκτείνουμε τις σπουδές μας σε ειδικότητες άμεσα συναφείς με την αγορά εργασίας. Στην ΑΝΚΟ λειτουργεί το Ιδιωτικό ΙΕΚ, καθώς και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 1 και 2 (ΚΔΒΜ). Στο Ι.ΙΕΚ, όπου η φοίτηση είναι 2ετής, μπορεί να φοιτήσει οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ενιαίο λύκειο, ΕΠΑΛ). Στο ΚΔΒΜ,όπου η φοίτηση διαρκεί από 1 ως 6 μήνες, μπορεί να φοιτήσει οποιοσδήποτε, έστω και χωρίς απολυτήριο.

Στην ΑΝΚΟ Κω και Ρόδου, τα τμήματα που θα λειτουργήσουν τη νέα περίοδο διαμορφώνονται ως εξής:
Προγράμματα Σπουδώντου Ι.ΙΕΚ
1) Μαγειρική Τέχνη – Αρχιμάγειρας (Chef)
2) Ζαχαροπλαστική Τέχνη – Αρτοποιία (Pastry Chef)
3) Hotel Management
4) Τμήμα Αισθητικής

Ταχύρρυθμα προγράμματα σπουδώντου ΚΔΒΜ:
1) Τομέας Εστίασης
2) Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος
3) Τομέας Τουρισμού
4) Τομέας Ομορφιάς – Spa.

Τα πτυχία και οι πιστοποιήσεις της AΝΚΟ είναι αναγνωρισμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ οι σπουδαστές του ΙΕΚ λαμβάνουν και κρατική πιστοποίηση από τον εθνικό φορέα ΕΟΠΠΕΠ, αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ. Η AΝΚΟ διαθέτει επίση ςτην πιστοποίηση του βρετανικού Institute of Hospitality, που προσδίδει στα πτυχία των αποφοίτων μας επιπλέον κύρος και διεθνή αναγνώριση.

Πανεπιστημιακές σπουδές
H AΝΚΟ παρέχει τη δυνατότητα πανεπιστημιακών σπουδών στους αποφοίτους του Ι.ΙΕΚ. Μετά το 2ο έτος σπουδών τους, οι απόφοιτοι της σχολής μας μπορούν να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και να αποκτήσουν Πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης (BSc).
Διατηρούμε συνεργασία με το University of Bournemouth, το 10ο στον κόσμο στις τουριστικές & ξενοδοχειακές σπουδές, σύμφωνα με το QS University Rankings 2019. Επίσης συνεργαζόμαστε με το ελβετικό Κολλέγιο BHMS, με τη γαλλική σχολή Vatel, το μεγαλύτερο δίκτυο ξενοδοχειακών σχολών (45 Vatel παγκοσμίως), και το The Limassol College της Κύπρου.
Ενθαρρύνουμε την εξωστρέφεια στους σπουδαστές μας. Η ολοκλήρωση των σπουδών στο εξωτερικό εφοδιάζει τον νέο επαγγελματία με πρωτότυπες ιδέες, γνώσεις και γνωριμίες, που ενισχύουν τον δυναμισμό του και την ικανότητά του να καινοτομήσει.

Πόσοι σπουδαστές φοίτησαν όλα αυτά τα χρόνια στη σχολή και τι είναι εκείνο που την έχει κάνει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις τους;
Από το 2011 έως σήμερα, στις AΝΚΟ Κω και Ρόδου έχουν φοιτήσει πάνω από 7.000 σπουδαστές.
Η πλειονότητα των σπουδαστών μας επανέρχεται για να μελετήσει νέα γνωστικά αντικείμενα, ενώ το πιο ισχυρό μέσο διαφήμισης είναι η εξαιρετική μας φήμη και το «από στόμα σε στόμα». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού; Κάποτε, είχε έρθει ένας πατέρας με τον γιο του και ενδιαφερόταν για το ΙΕΚ Μαγειρικής. Αφού τους ενημέρωσα αναλυτικά για το πρόγραμμα σπουδών, στο τέλος ο πατέρας ρώτησε: «Και γιατί, κυρία μου, να επιλέξει ο γιος μου να σπουδάσει στην AΝΚΟ;».

Τότε, με αυτοπεποίθηση και υπέρμετρη αγάπη για αυτό που παλεύω καθημερινά, του απάντησα: «Γιατί, αγαπητέ κύριε μου, είμαστε οι καλύτεροι!»
Και μου απάντησε: «Ναι, κυρία Στεργία, είστε οι καλύτεροι, γιατί προτού έρθω στην AΝΚΟ, ρώτησα πολλούς παλιούς σας σπουδαστές και γονείς. Και, ξέρετε, όταν ρωτάς πολύ κόσμο για κάτι, όσο καλό και να είναι, δεν γίνεται, όλο και κάτι κακό θα ακουστεί. Κι όμως, για τη σχολή σας όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια».

Οι περισσότεροι σπουδαστές μας μάς επιλέγουν για τους παρακάτω λόγους:
– Για τους εξαιρετικούς εκπαιδευτές μας, τους οποίους εκπαιδεύουμε διαρκώς με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης.
– Για τις διεθνών προδιαγραφών εγκαταστάσεις και την άρτια υλικοτεχνική υποδομή.
– Για την άριστη επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξη, καθώς γνωρίζουν ότι στηρίζουμε τους σπουδαστές μας διαρκώς και βρίσκουμε λύσεις για οτιδήποτε τους απασχολεί.
– Γιατί για εμάς, ο σπουδαστής δεν είναι ένας αριθμός, είναι ένας και μοναδικός.

Είστε ικανοποιημένη από την πορεία της σχολής, τις επιδόσεις και την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών;
Τον Απρίλιο του 2019 διενεργήσαμε έρευνα σε όλους τους σπουδαστές του ΙΕΚ και των ταχύρρυθμων τμημάτων της τελευταίας τριετίας στη Ρόδο. Στην έρευνα αυτή μελετήθηκαν 2 θέματα: 1) Κατά πόσον ο απόφοιτος ασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο των σπουδών του; 2) Ποια είναι η εξέλιξη του αποφοίτου στην ιεραρχία; Όπως διαπιστώθηκε, το 97% των αποφοίτων μας εργάζεται σε αντικείμενο σχετικό με τις σπουδές του, το δε 35% μέσα σε 2-3 έτη εργασίας έχει ανέλθει σε διοικητική θέση, όπως f&b manager, front office manager, maitre, spa manager, προϊσταμένη ορόφων κ.ά.

Ειδικά φέτος, στις επισκέψεις πρακτικής, συναντήσαμε ελάχιστα προβλήματα, διαπιστώσαμε πολύ μεγάλο ενθουσιασμό από πλευράς προϊσταμένων τμημάτων και σπουδαστών, ακούσαμε φράσεις του τύπου «μας στείλατε έτοιμους επαγγελματίες» για πρωτοετείς σπουδαστές μας, όλοι οι συνάδελφοι των οποίων θέλουν να δουλεύουν μαζί τους στη βάρδια.
Αυτές ακριβώς οι εγκωμιαστικές κριτικές από την αγορά εργασίας για την πρόοδο των σπουδαστών μας αποτελούν τη δική μας έμπρακτη και ηθική ανταμοιβή.

Γιατί να επιλέξει κάποιος νέος να έρθει σε εσάς;
Σε αυτό απαντούν όλοι οι απόφοιτοί μας και οι γονείς τους καθημερινά.Το απαντούν και οι πράξεις μας, που συνάδουν με μια «ολιστική» προσέγγιση της κοινωνίας. Έτσι, μέσα από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε συνδυασμό με την απόδοση κοινωνικής ευθύνης και τη συστηματική ανάπτυξη της τουριστικής παιδείας και συνείδησης, προβάλλουμε και προάγουμε σταθερές αξίες. Σε αυτή τη φιλοσοφία, η οποία αναδεικνύει το ομαδικό πνεύμα, τη λειτουργία υπό πλαίσιο και κανόνες, και την αποδοχή των προκλήσεων, καθιστούμε μετόχους και τους σπουδαστές μας.

Οι σπουδαστές της AΝΚΟ είναι ξεχωριστοί, συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, με βαθιά επιθυμία να εκπαιδευτούν και να ενταχθούν σε ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων, με σκοπό την πειθαρχία, τη μάθηση, την αλληλοκατανόηση και τη βέλτιστη νοοτροπία φιλοξενίας. Οι σπουδαστές της ΑΝΚΟ συμβάλλουν τα μέγιστα στη θετική εικόνα της λειτουργίας των επιχειρήσεων και προάγουν άμεσα την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος. Οι ξενοδόχοι, οι διευθυντές αλλά και τα στελέχη επισημαίνουν ότι η ΑΝΚΟ έφερε στη Ρόδο νέα δεδομένα.

Όλο τον χειμώνα εργαζόμαστε για έναν κοινό σκοπό: τη βέλτιστη εκπαίδευση και τη μαθησιακή εμπειρία, που θα δημιουργήσει ανθρώπους ξεχωριστούς για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις της Ρόδου.
Οι σπουδαστές μας μαθαίνουν να είναι ανοικτοί στις προκλήσεις, στη διαφορετικότητα που φέρνει την καινοτομία και στις νέες ιδέες. Κάθε χρόνο, μαθαίνω πολλά πράγματα από τους σπουδαστές και από τους καθηγητές της AΝΚΟ, ενώ πολλές από τις αλλαγές που εφαρμόζουμε στο εκπαιδευτικό μας σύστημα γίνονται εύκολα, διότι είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, την οποία μετατρέπουμε σε εποικοδομητικό feedback.
Ο νέος που θα επιλέξει την ΑΝΚΟ είναι εκείνος ο συνειδητοποιημένος νέος που θέλει πραγματικά να επηρεάσει θετικά την κοινωνία μέσα στην οποία ζει και δρα.

Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια η σχολή σας έχει σημαντικές διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
Μυστικά δεν υπάρχουν. Οι επιτυχίες αυτές είναι το αποτέλεσμα σκληρής και εποικοδομητικής δουλειάς απ’ όλους: στελέχη, σπουδαστές και εκπαιδευτές. Σίγουρα οι επιτυχίες αυτές δίνουν κουράγιο και δύναμη σε εμάς, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τροφοδοτούν τον θετικό τρόπο σκέψης, το όραμα και το πάθος των σπουδαστών μας για ό,τι κάνουν. Αυτό στοχεύουμε με όλες αυτές τις εντός και εκτός συνόρων δράσεις. Συνεχίζουμε αυτή τη σκληρή δουλειά και προγραμματίζουμε σύντομα πολύ μεγαλύτερες διακρίσεις.

Βραβεία τριετίας
• 2019 Expotrof Αθήνα
– Πανελλήνιος διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, όπου οι σπουδαστές μας κατέκτησαν 4 ασημένια μετάλλια σε 6 υποψηφιότητες!
• 2019 Detrop Θεσσαλονίκη – Διεθνής διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με διαγωνιζόμενους σπουδαστές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία, τη Σερβία, τη Λετονία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία και την Ταϊβάν.
Η ομάδα της AΝΚΟ κατέκτησε 7 μετάλλια σε σύνολο 8 υποψηφιοτήτων! 87,5% επιτυχία!!! Επιπλέον, η AΝΚΟ τιμήθηκε με το βραβείο “Best School of the Year”.
• 2018 Expotrof Αθήνα – Πανελλήνιος διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής Greek Chef, όπου κατακτήσαμε: 8 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια, δηλαδή 12 μετάλλια σε 13 συμμετοχές.
• 2018 Gastro Afyon Τουρκία – Διεθνής διαγωνισμός μαγειρικής. Η AΝΚΟ, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, κατέκτησε 2 χρυσά, 4 ασημένια και 5 χάλκινα μετάλλια!
• 2016 Διαγωνισμός The Burger Challenge by Delifrance, όπου η AΝΚΟ κέρδισε ασημένιο μετάλλιο με το burger «O Βυθός της Θάλασσας».
Επίσης, προσεχώς θα συμμετάσχουμε στον Διαγωνισμό Startup challenge in hospitality business που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2019. Πρώτη φορά ελληνική σχολή συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό Start up Challenge, με τους σπουδαστές του τμήματος Hotel Management.

Γιατί η ΑΝΚΟ, με βάση τη δυναμική που έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια και είναι γνωστή στο ευρύ κοινό για το επίπεδο σπουδών που προσφέρει, δεν έχει κάνει επενδύσεις σε αστικά κέντρα όπου θα μπορούσε να απολαμβάνει μεγαλύτερα έσοδα;
Όπως σας προανέφερα, βασικός πυλώνας μας είναι η άμεση επαφή τόσο με τους σπουδαστές όσο και με τους καθηγητές. Εμείς, τα στελέχη της σχολής, θέλουμε να παρακολουθούμε καθημερινά από κοντά την εκπαίδευση και την εξέλιξη του κάθε σπουδαστή. Αυτό, εάν επεκταθούμε σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, δεν θα είναι εφικτό. Άλλωστε, η Κως και η Ρόδος αποτελούν δύο από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Ως εκ τούτου, επιλέγουμε συνειδητά να παρέχουμε Κορυφαία Τουριστική Εκπαίδευση στα συγκεκριμένα νησιά, καθώς εδώ οφείλουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Αγαπάμε τον τόπο μας και του παρέχουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στον τομέα μας.

Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει για τους σπουδαστές μας αλλά και για τις επιχειρήσεις εδώ, τις οποίες επανδρώνουμε με στελέχη κορυφαίας επαγγελματικής γνώσης και εξειδίκευσης. Με τη σειρά μας, εισπράττουμε από τους αποφοίτους μας και τις επιχειρήσεις την εκτίμηση για το έργο που προσφέρουμε και διαρκώς βελτιώνουμε. Έτσι, για την ερχόμενη εκπαιδευτική χρονιά ήδη έχουμε προγραμματίσει ποιοτικές διαλέξεις ελεύθερης γνώσης, με προσκεκλημένους εισηγητές από άλλες περιοχές, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Η φιλοσοφία μας είναι η ελεύθερη διάδοση νέων ιδεών και σκέψεων. Η ροδιακή κοινωνία είναι ανοιχτή στις προκλήσεις και στο άκουσμα πρωτότυπων και διαφορετικών ιδεών.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πόση σημασία έχει να κατανοήσουμε όλοι μας τη δυναμική του τουρισμού, ιδίως στα Δωδεκάνησα, καθώς η Ρόδος και η Κως καταλαμβάνουν τις υψηλότερες θέσεις από πλευράς αφίξεων επισκεπτών και υποδομών. Αυτό σημαίνει ότι είναι καθήκον μας να αφιερώσουμε όλες μας τις προσπάθειες στον τουρισμό. Η δυναμική του κλάδου έρχεται μέσα από το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της σωστής εκπαίδευσης.

rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ