Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω «Έφυγε» ο ιδιοκτήτης της DODEKANISOS SEAWAYS Γιώργος Σπανός | Το παιδί με...

«Έφυγε» ο ιδιοκτήτης της DODEKANISOS SEAWAYS Γιώργος Σπανός | Το παιδί με το κασελάκι που έγινε πλοιοκτήτης! Συλλυπητήρια μηνύματα

2
2398

Έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη με θέματα υγείας

Σε ηλικία 69 ετών απεβίωσε πριν από λίγο στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλευόνταν, δίνοντας σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο γνωστός επιχειρηματίας της Δωδεκανήσου Γιώργος Σπανός.

Ο Γιώργος Σπανός, ήταν γνωστός ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, με έντονη κοινωνική δράση στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους των νησιών μας.

Ήταν ιδιοκτήτης της εταιρίας DODEKANISOS SEAWAYS η οποία συνέβαλε τα μέγιστα  τις τελευταίες δεκαετίες στις ενδοδωδεκανησιακές θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο  Πέμπτη στις 3μμ από τον ιερό ναό Ταξιαρχών (κοιμητήριο Ρόδου)

Ο Αρχικαπετάνιος της Ζωής

Ο Γιώργος Σπανός, ήταν ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας.  Μαχητής, δίκαιος, πεισματάρης, δυναμικός, ευφάνταστος και πρωτοπόρος.

Είχε καταξιωθεί εδώ και χρόνια στην τοπική κοινωνία της Δωδεκανήσου και όχι μόνο. Η πορεία του – από το ξεκίνημά του μέχρι τις μέρες μας- αντιστοιχεί σε έναν ταπεινό και απλό άνθρωπο, που κατάφερε με πολύ κόπο, στερήσεις, επιμονή και εργατικότητα, να κατακτήσει την κορυφή.

Άριστος οικογενειάρχης, υπέροχος άνθρωπος, σπουδαίος επιχειρηματίας. Με ότι κι αν ασχολήθηκε ο Γιώργος Σπανός, κατάφερε να διαπρέψει.

Ο Γιώργος Σπανός, το παιδί που ξεκίνησε φτωχά και ταπεινά στα 10 του χρόνια, με το κασελάκι περασμένο στον ώμο του,  πουλώντας πασατέμπο και τσίχλες στο λιμάνι, στα σινεμά και στα γήπεδα, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή, χωρίς ούτε μια στιγμή να ξεχάσει, από πού ξεκίνησε. Θα ήταν άλλωστε ασέβεια, για τον ίδιο, τον αδελφό του, τον αείμνηστο πατέρα του και βέβαια τα παιδιά του.

«Πάτησε γερά στα πόδια του» με εκείνο το ξεκίνημα! Σπούδασε από πολύ νωρίς τη ζωή. Πήρε το μεγαλύτερο πτυχίο που μπορεί να αποκτήσει κάποιος, με τίμιο ιδρώτα, επιμονή και μεράκι: Το πτυχίο ανθρωπιάς, το οποίο απονέμει μονάχα η κοινωνία και κανείς άλλος.

Πώς «χτίστηκε» η εταιρία
Η εταιρία  «DODEKANISOS SEA WAYS»  ιδρύθηκε το 1999, με αρχικό στόχο να καλύψει τις ενδοδωδεκανησιακές θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων μετά το «ναυάγιο» της ΔΑΝΕ.
Τον Απρίλιο του 2000 δρομολογήθηκε το νεότευκτο ταχύπλοο καταμαράν Dodekanissos Express ένα πλοίο 40 μέτρων με δυνατότητα μεταφοράς 337 επιβατών, 6 ι.χ. αυτοκινήτων, εμπορευμάτων, τροφίμων, αλιευμάτων (στους ψυκτικούς θαλάμους που διαθέτει) και σε συνδυασμό με την ασφάλεια που παρέχει, κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού.

Τον Ιούνιο του 2005 αποκτήθηκε το νεότευκτο επίσης αδελφό πλοίο Dodekanissos Pride με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητα μεταφοράς 280 επιβατών και 9 ι.χ. αυτοκινήτων.
Τον Νοέμβριο του 2011 η εταιρία απέκτησε το συμβατικό φέρι μποτ Παναγία Σκιαδενή, το οποίο μέχρι σήμερα, εξυπηρετεί αποκλειστικά τη γραμμή της Σύμης, συμβάλλοντας εντυπωσιακά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Το Παναγία Σκιαδενή, έχει μήκος 83,7 μέτρα αναπτύσσει ταχύτητα 17 κόμβων και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 700 επιβατών και 115 οχημάτων.

Ο Γιώργος Σπανός, σε ηλικία 10 ετών. Κανείς – εκτός από τον ίδιο ίσως- δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το παιδί με το κασελάκι που μοίραζε πασατέμπο και γλυκά στα λιμάνια και στους κινηματογράφους, θα γίνονταν μια μέρα πλοιοκτήτης
Πηγή: rodiaki.gr
Συλλυπητήριο μήνυμα Μάνου Κόνσολα

Ο Γιώργος Σπανός ήταν άριστος οικογενειάρχης, άνθρωπος της εργασίας και της δημιουργίας.

Αυτοδημιούργητος, εργατικός και εμπνευσμένος επιχειρηματίας.

Τα νησιά μας του οφείλουν πολλά.

Διασφάλισε με τα πλοία του την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Δωδεκανήσου και συνέβαλε τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας.

Άνθρωπος με ευαισθησίες και αγάπη για τα ακριτικά νησιά μας, δικαίωσε το πέρασμα του από αυτή τη ζωή, αφήνοντας τη δική του σφραγίδα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Συλλυπητήριο μήνυμα Βασίλη Υψηλάντη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης στο άγγελμα του θανάτου του Γιώργου Σπανού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του προσφιλούς μου Γιώργου Σπανού. Ενός από τους σημαντικότερους Δωδεκανήσιους επιχειρηματίες και πρωτοπόρους στο Ροδιακό εμπόριο και τη ναυτιλία. Του ανθρώπου που ένωσε τα Δωδεκάνησα. Η επιχειρηματική και κοινωνική του προσφορά θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει.»

Συλλυπητήριο μήνυμα της Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Γιώργου Σπανού

Ο Γιώργος Σπανός αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην οικονομική, επιχειρηματική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Η οξυδέρκεια, η εργατικότητα, η απλότητα και η αγάπη του για τα Δωδεκάνησα τον κατέστησαν πρωτοπόρο, πολυδιάστατο και επιτυχημένο επιχειρηματία με σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Με το δημιούργημα του, τη Dodekanisos Seaways, άνοιξε νέους θαλάσσιους δρόμους και έκανε πράξη το όραμα του για την ανάπτυξη και την καθημερινή σύνδεση των νησιών μας μεταξύ τους.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ιωάννη Παππά

Η είδηση της απώλειας του Γεωργίου Σπανού, προέδρου της Dodekanissos Seaways , μας γεμίζει όλους θλίψη. Ο Γιώργος Σπανός αποτέλεσε υπόδειγμα οικογενειάρχη και αυτοδημιούργητου επιχειρηματία .

Η επιμονή και η εργατικότητα που τον διακατείχαν σαν άνθρωπο τον κατέστησαν ως έναν από τους πιο καταξιωμένους και εργατικότερους επιχειρηματίες τόσο της Ρόδου αλλά και της Δωδεκανήσου .

Ο Γιώργος Σπανός κοιτούσε μπροστά από την εποχή του και βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των νησιών μας. Το κενό που αφήνει πίσω σε συγγενείς και φίλους είναι δυσαναπλήρωτο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Σπανού, θα τον θυμόμαστε πάντα όλοι με αγάπη και νοσταλγία.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου

Ιωάννης Παππάς

Ν. Σαντορινιός: «Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Γιώργου Σπανού»

Με συγκίνηση η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Σπανό. Η αναγγελία του θανάτου, για όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του και τον γνωρίζαμε, προκάλεσε θλίψη. Ο Γιώργος ήταν ένας επιχειρηματίας με αγάπη για τα νησιά, με όραμα και στόχο να ενώσει τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας. Με υπομονή, περισσή δημιουργικότητα και θάρρος κατάφερε, εκτός των άλλων επιτυχημένων δραστηριοτήτων του, να δημιουργήσει μια μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία, που για χρόνια πρόσφερε στα νησιά, πρωτοπορούσε και μας έκανε περήφανους. Η Dodekanisos Seaways με το κύρος της και την εμβέλειά της ήταν το καμάρι του Γιώργου και τώρα πια είναι η πλούσια παρακαταθήκη του για τα νησιά μας.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη για την απώλεια του Γιώργου Σπανού

Η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Γιώργου Σπανού, μας βρίσκει ενωμένους στην θλίψη και στην συμπαράσταση προς τους δικούς του ανθρώπους, για την απώλειά τους.

Η αγάπη του για τον τόπο του, τον παρακίνησε να δημιουργήσει την “Dodekanisos Seaways”, στην προσπάθειά του να φέρει τα νησιά και τους κατοίκους τους, πιο κοντά.

Είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

Τα νησιά μας καταγράφουν μια μεγάλη απώλεια με τον θάνατο του Γιώργου Σπανού.

Ο Γιώργος Σπανός, άξιο τέκνο της Δωδεκανήσου, οραματιστής και δημιουργικός άνθρωπος, ένωσε τις κοινωνίες των νησιών μας με αποτελεσματικό τρόπο.

Με αγάπη για τα νησιά μας, στήριξε την τουριστική και οικονομική ανάπτυξή τους.

Όλοι οι Δωδεκανήσιοι του οφείλουμε πολλά.

Στην οικογένεια, στους φίλους και στους συνεργάτες του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημήτρη Γάκη

Τα Δωδεκάνησα έχασαν σήμερα έναν δικό τους, απο τα σπλάχνα τους, οραματιστή. Ο Γιώργος Σπανός με το σπινθηροβόλο βλέμμα του και την καυστική γλώσσα του ήταν ένας άνθρωπος που υλοποιούσε με πάθος αυτό που του καρφωνόταν στο κεφάλι του.
Υπήρξε ένας ισχυρογνώμων άνθρωπος, ισχυρογνώμων όχι στην άποψή του αλλά κυρίως στα όνειρά του. Δίκαιος και έντιμος όμως χωρίς συμβιβασμούς και περικοκλάδες, όπως του άρεσε να λέει.
Ήθελε να εκμηδένισει τις αποστάσεις μεταξύ των νησιών μας, ήθελε να δημιουργήσει μια «τεράστια γέφυρα» από το Καστελόριζο μέχρι τη Σάμο. Και τα κατάφερε με τα καράβια του και έδωσε μια διαφορετική διάσταση στην νησιωτικότητα, μια διαφορετική διάσταση στην απομόνωση των νησιών. Του οφείλουμε πολλά.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους συνεργάτες του.

Δημήτρης Γάκης
πρώην Βουλευτής Δωδ/σου
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Με το άγγελμα του θανάτου του επιχειρηματία Γιώργου Σπανού το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε τα ακόλουθα:

1ον Να εκφραστούν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και τους συγγενείς του εκλιπόντος.

2ον Να παραστεί μέλος το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

3ον Αντί στεφάνου να κατατεθεί ποσό 50€ στο σύλλογο βοήθειας παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Save an Angel» εις μνήμη του.

4ον Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στις τοπικές εφημερίδες της Ρόδου.

Ο Γιώργος Σπανός υπήρξε από τα παιδικά του χρόνια ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής, αργότερα ένας καλός οικογενειάρχης, ένας θαρραλέος και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, ένας σύγχρονος οραματιστής της Δωδεκανήσου στο κλάδο της ναυτιλίας και γενικά των επιχειρήσεων.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία και η πορεία της ζωής του παράδειγμα προς μίμηση. Αιωνία σου η μνήμη, άξιο τέκνο της Δωδεκανήσου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,
τμήμα Δωδεκανήσου

Κωστής Γ. Ζωγραφίδης.

Συλλυπητήρια από Δήμαρχο & Δημοτικό συμβούλιο Λειψών

Ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο και σύσσωμη η κοινωνία των Λειψών εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Επίτιμου δημότη Λειψών Γιώργου Σπανού.

Στο άκουσμα του θανάτου του ανθρώπου που συνέβαλε καθοριστικά στην άρση της απομόνωσης του ακριτικού νησιού μας, οι καμπάνες ήχησαν νεκρώσιμα, όπως θα συνέβαινε για κάθε Λειψιώτη. Γιατί ο Γιώργος Σπανός υπήρξε πατριώτης. Ήταν ένας από εμάς. Μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε.

Υπήρξε ο άνθρωπος που έφερε πιο κοντά όλους τους Δωδεκανησίους, που ένωσε το Βόρειο με το Νότιο Αιγαίο, που έκανε τις μετακινήσεις στην περιοχή μας πιο ανθρώπινες, μειώνοντας την ταλαιπωρία και αυξάνοντας τις επιλογές μας, που συνέβαλε καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, που, με λίγα λόγια, έφερε τον πολιτισμό στην περιφερειακή ακτοπλοΐα.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάμε, και συ Γιώργο Σπανέ με πολύ κόπο και αμέτρητες θυσίες κέρδισες επάξια την αιώνια μνήμη, αλλά και μια ιδιαίτερη θέση στην εξέδρα των σπουδαίων αυτού του τόπου, για την μοναδική παρακαταθήκη που μας άφησες.

Όσο το «Πορτοκαλί» θα συνυπάρχει με το «Γαλάζιο» θα υπάρχεις μέσα στις καρδιές και στο μυαλό μας.

Αιωνία σου η Μνήμη

O Δήμαρχος Λειψών                                  Ο Πρόεδρος ΔΣ

Φώτης Μάγγος                                            Θεολόγος Γαμπιέρης

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΝΟΣ Εκπροσωπώντας τη Νισύρικη κοινωνία εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου της Δωδεκανήσου, του αείμνηστου Γεωργίου Σπανού.Ο Γεώργιος Σπανός έκανε κάτι δύσκολο. Ένωσε όλα τα νησιά μας μέσω της ναυτιλιακής του εταιρείας. Εμείς οι Δωδεκανήσιοι τον ευγνωμονούμε γι’ αυτό. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες  των  μικρών  νησιών, όπως οι Νισύριοι και οι Νισυριές νιώθουμε διπλά ευγνώμονες. Όλοι μας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του εκλιπόντος.Ο Δήμαρχος Χριστοφής Ι. Κορωναίος

to Koroneos

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τον γνώρισα πριν 2 χρόνια στη Λέρο. Από τους ανθρώπους που δεν τους ξεχνάς αν τους συναντήσεις. Ευγενικός, δοτικός και ακομπλεξάριστος. Καλό παράδεισο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ