ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η κακοκαιρία «Διδώ» δείχνει τα… δόντια της και στη Ρόδο

0
453

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται από χθες το βράδυ οι αρμόδιες αρχές του νομού μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξέσπασε στα νησιά μας.

Οι… ουρανοί άνοιξαν πάνω από τη Ρόδο λίγο μετά τις 7:30 το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς .

Χαλαζόπτωση έχει πλήξει μεγάλο μέρος από τα Κοσκινού έως και το Φαληράκι, ενώ προβλήματα υπάρχουν στις κεντρικές οδούς οι οποίες έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια.

Στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Καλιθέας (Ψίνθου- Κολυμπίων), αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού οδηγού αγροτικού αυτοκινήτου, το όχημα του οποίου ακινητοποιήθηκε σε αγροτικό δρόμο κοντά σε χείμαρρο  μέσα στην καταιγίδα.

 

Φανερωμένη, κατολίσθηση στον δρόμο

Φανερωμένη, κατολίσθηση στον δρόμο

Επίσης, στην περιοχή Τσαίρι υπάρχει τεράστιος όγκος νερού στον δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την διέλευση οχημάτων.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι δρόμοι Ρόδου- Λίνδου απο το ΙΚΑ έως και το Τσαϊρι, Ρόδου- Καλλιθέας απο το 2ο χιλιόμετρο έως και το 4ο, όπου οι δρόμοι είναι σχεδόν απροσπέλαστοι, καθώς επίσης και ο δρόμος στην περιοχή Ιξιάς όπου δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο περιμένοντας την τροχαία να τους δώσει το πράσινο φως να περάσουν, λόγω του ότι έχει κλείσει ο δρόμος εξαιτίας του ύψους του νερού σε συγκεκριμένα σημεία.

 

Μάλιστα στην περιοχή Φανερωμένη έχει υπάρξει κατολίσθηση με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τη διέλευση των οδηγών ενώ το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Πολλά προβλήματα επίσης παρουσιάζονται και στην πόλη της Ρόδου, στις περιοχές της Ανάληψης, Ροδινιού,  Αγίου Νικολάου κ.α.

Μάλιστα έχουν πραγματοποιηθεί αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Αγίων Αποστόλων, Ιξιάς, πόλη Ρόδου κ.α.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους αυτή την ώρα, όπως δήλωσαν πριν από λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ αρμόδιοι της Τροχαίας Ρόδου.

 

Πηγή: rodiaki.gr

Κακοκαιρία: Επιμένει η «Διδώ» με μπόρες στην Αττική – Έφερε ρεκόρ βροχής – Προβλήματα σε Λάρισα, Εύβοια, Ρόδο

rodos-0

Σε ποιες περιοχές της χώρας έπεσε η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής, σύμφωνα με το meteo – Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Διδώ» σε Λάρισα, Εύβοια και Ρόδο – Διαβάστε αναλυτικά την πρόβλεψη για την Πέμπτη

Οι προγνώσεις των προηγούμενων ημερών για ισχυρές και παρατεταμένες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες επρόκειτο να πλήξουν την Ανατολική Θεσσαλία και τα νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στην Τετάρτη, επαληθεύτηκαν στο έπακρο.

Σε αρκετά σημεία της χώρας, η ποσότητα της βροχής που έπεσε ήταν μεγάλη, με τη Ζαγορά Πηλίου να αποτελεί την περιοχή στην οποία καταγράφηκε η μεγαλύτερη τιμή (158 χιλιοστά), ενώ την ακολούθησαν η Αγιά Λάρισας (134 χιλ.), στην οποία παρουσιάστηκαν και αρκετά προβλήματα και η Μακρινίτσα (126 χιλ.). Μεγάλη ήταν η ποσότητα της βροχής και στη Ρόδο (68 χιλ.), η οποία αντιμετώπισε προβλήματα σε κεντρικές της οδούς, που μετατράπηκαν… σε ποτάμια.

Ακολουθεί ο πίνακας που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού έως το απόγευμα της Τετάρτης 11/12.

Αρκετά προβλήματα σε Λάρισα, Εύβοια και Ρόδο

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Διδώ» στη Λάρισα, την Εύβοια και τη Ρόδο. Στην Αγιά Λάρισας, οι κάτοικοι στα παράλια αποκλείστηκαν μετά τη νεροποντή που έπληξε την περιοχή από το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, που δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο, τα ρέματα  κατέβασαν μεγάλη ποσότητα νερού. Η κυκλοφορία στην παραλιακή οδό διακόπηκε σε τρία σημεία, δηλαδή στην κρεμαστή γέφυρα του Αγιοκάμπου, στην Κάτω Σωτηρίτσα και στη Βελίκα. Αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές, ενώ το νερό παρέσυρε αντικείμενα στους δρόμους που θυμίζουν ποτάμια

Αγιόκαμπος Λάρισας νεροποντη-πλημμυρα

Στη βόρεια Εύβοια, η βροχή που πέφτει από τη Τρίτη ήταν αρκετή για να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος η γέφυρα στη περιοχή Αρτεμίσιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, ενώ από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς έτυχε να μην περνάει κάποιο όχημα την ώρα που γκρεμίστηκε η γέφυρα.

EviaZoom.gr - Βόρεια Εύβοια: Γέφυρα στο Αρτεμίσιο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος

Στη Ρόδο, επίσης, οι… ουρανοί άνοιξαν λίγο μετά τις 7:30 το πρωί, χαλαζόπτωση έπληξε μεγάλο μέρος από τα Κοσκινού έως και το Φαληράκι, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν στις κεντρικές οδούς, οι οποίες έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια, σύμφωνα με τη Ροδιακή.

Ρόδου Λινδου 11122019

Πρόβλεψη καιρού: Βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια αύριο

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη, κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά της χώρας, στην Κεντρική, Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά ηπειρωτικά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 12, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 16 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες έως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 12 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ