Ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Κω και στη Νίσυρο

1
582

ΘΕΜΑ: «Ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Κω και στη Νίσυρο»

 

Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κω και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

 

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στην Κω για την κατάθεση πρότασης με στόχο την ανάδειξη της Ιπποκρατικής ταυτότητας του νησιού, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης και το μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ, κ. Νίκος Πουλιού, πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη και στην Ιερά Μητρόπολη Κω και Νισύρου.

 

O Υφυπουργός Τουρισμού εξήρε το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ναθαναήλ που αποτελεί πνευματικό φάρο για την ορθόδοξη πίστη στο νησί της Κω, αλλά και την πολύτιμη συμβολή του στην ανακαίνιση και αποκατάσταση πολλών θρησκευτικών ναών.

 

Στην συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της ανάδειξης του θρησκευτικού τουρισμού και ιδιαίτερα της δημιουργίας ενός δικτύου προσκυνηματικών μνημείων σε συνδυασμό με την προβολή τοπικών θρησκευτικών τελετών και δρώμενων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου δράσης για τα Δωδεκάνησα.

 

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο καίριο ζήτημα της αποκατάστασης των θρησκευτικών ναών που επλήγησαν από τον σεισμό της Κω, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη να κάνει έκκληση για τη στήριξη της κυβέρνησης και της Πολιτείας προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη που έχει αναλάβει την αναστήλωση των ναών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ