Mε άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς ο εορτασμός της 7ης Μαρτίου στην Κάλυμνο

0
351

Mε άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς ο εορτασμός της 7ης Μαρτίου στην Κάλυμνο

Μια διαφορετική παρέλαση, γεμάτη λεβεντιά και ηρωισμό, θα ζήσουν για πρώτη φορά οι Καλύμνιοι και οι επισκέπτες του νησιού την 7η Μαρτίου 2020, όπου, για πρώτη φορά στην ιστορία των Δωδεκανήσων, άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, θα παρελάσει, τιμώντας έτσι, την 72η επέτειο της Ενσωμάτωσης με τη μητέρα Ελλάδα.

Το άγημα θα ηγηθεί της παρέλασης, προσδίδοντας έτσι, χαρακτήρα ηρωισμού και προκαλώντας το αίσθημα της υπερηφάνειας των Καλυμνίων, που μέσα από τα ιστορικά βιβλία βίωσαν τον Πετροπόλεμο των προγόνους τους.

«Η καρδιά της λεβεντιάς και του ηρωισμού των Ελλήνων, χτυπά στην Κάλυμνο την 7η Μαρτίου, όπου, με ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι Εύζωνες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρέλαση. Το όλο εγχείρημα το οποίο είχε επιτυχία, ελήφθη ως απόφαση με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και τη συμμετοχή του Τμήματος Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Γιάννη Θεμέλαρου και του Επάρχου Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή. Η ιδέα, έλαβε σάρκα και οστά, με την θετική απαντητική επιστολή, στο σχετικό αίτημα της Περιφέρειας, μέσω του Επάρχου ΠΕ Καλύμνου για τη διάθεση αγήματος» δήλωσε αναφορικά ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Να θυμίσουμε ότι, μεταξύ άλλων, η επιστολή με το σχετικό αίτημα του Επάρχου ΕΠ Καλύμνου Μανώλη Μουσελή προς τον Πτέραρχο κ. Γρηγόριο Πρεζεράκο ανέφερε:

«…Σήμερα, το να είμαστε μέρος της Ελληνικής Επικράτειας, θεωρείται δεδομένο και αυτονόητο. Όμως η Ενσωμάτωση, δεν ήρθε χωρίς αγώνες και θυσίες… Η φετινή Επέτειος, θα γιορτασθεί σε μια κρίσιμη και πάλι για την πατρίδα και τα εθνικά θέματα περίοδο…. Στα πλαίσια αυτά, θα παρακαλούσαμε να εγκρίνετε τη μετακίνηση στην Κάλυμνο, τιμητικού αγήματος, αποτελούμενου από Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, το οποίο θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και θα πάρει μέρος στην παρέλαση…..»

Στιγμές που και πάλι οι Καλύμνιοι θα ζήσουν με το δικό τους τρόπο. Αξιόλογο είναι να αναφερθεί, ότι, προ εννεαμήνου, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τιμών της Προεδρικής Φρουράς, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εντάχθηκε πλέον επισήμως και η παραδοσιακή ενδυμασία του «Βρακοφόρου του Αιγαίου» στην Προεδρική Φρουρά, μετά από αίτημα της Πολιτιστικής Ομάδας Αρχιπέλαγος.

Οι απανταχού Καλύμνιοι ετοιμάζονται επίσης να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία. Ήδη, έχουν γίνει οι συνεννοήσεις με πρόταση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, στην πολυπληθή Καλυμνιακή παροικία εντός και εκτός Ελλάδος, ώστε, την 7η Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία της Καλύμνου, για να παρακολουθήσουν ζωντανά την παρέλαση στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, με το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, να προπορεύεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ