Ακυρώθηκαν οι εκδρομές τριών σχολείων της Ρόδου για την Ιταλία

0
124

Τρία σχολικά συγκροτήματα από το νησί της Ρόδου, τα οποία είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν είτε για εκπαιδευτικούς είτε για ψυχαγωγικούς λόγους στην Ιταλία, ανέστειλαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τις εκδρομές τους εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που  έχουν καταγραφεί στη  γειτονική χώρα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» και ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας κος Γιάννης Παπαδομαρκάκης, επισημαίνοντας ότι  η αναστολή των εκδρομών αυτών, εντάσσεται στην απόφαση που πάρθηκε σε κεντρικό επίπεδο έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα μετάδοσης και για τη χώρα μας.

Πρόκειται για μια τάξη Γυμνασίου της πόλεως Ρόδου που είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Ιταλία μέσα στην εβδομάδα καθώς επίσης και σε αντιπροσωπείες παιδιών κι εκπαιδευτικών άλλων δύο σχολικών συγκροτημάτων του νησιού μας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Ιταλία, οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ωστόσο αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας».
Σχετικές εγκύκλιοι θα σταλούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ