ΘΛΙΨΗ: «Έφυγε» ο Γιώργος Νισύριος – Συλλυπητήρια

0
1510

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ο Γιώργος Νισύριος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Δωδεκανήσου και επί σειρά ετών στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Νισύριος.

Ο ίδιος έδωσε σκληρή μάχη με σοβαρά προβλήματα υγέιας που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα. Ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός και γνωστός στα Δωδεκάνησα και είχε αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα της προσφοράς του, από τις θέσεις του Νομαρχιακού Συμβούλου Δωδεκανήσου, του  διοικητή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου όπου είχε υπηρετήσει.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o φίλος τους και επί σειρά ετών συνοδοιπόρος του στην αυτοδιοίκηση Μιχάλης Μπαριανάκης, αναφέρει:

«Έφυγε σήμερα από την ζωή ο Γιώργος Νισύριος,ένας αδελφός πραγματικός, καλός φίλος,άριστος οικογενειάρχης,επιστήμονας,Άνθρωπος της προσφοράς όπου και αν ασχολήθηκε.
Έντιμος,σοβαρός , με ήθος,και αποτελεσματικότητα. Μαζί με τον Τζώρτζη όπως όλοι τον γνωρίζουν στην Κάρπαθο,είμασταν συνοδοιπόροι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο από το 2002-2010,στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης και από το 2010-2019 διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Καρπάθου.
Υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία,και ήταν από τα στελέχη που άφησε την σφραγίδα του ,με την παρουσία του και τους αγώνες που έκανε μέχρι σήμερα. Είναι δύσκολο να το πιστέψω ότι δεν θα σε ξανά δω,δεν θα μιλήσουμε τηλεφωνικά,δεν θα συζητήσουμε πολιτικά,δεν θα σχολιάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας για την αγαπημένη σου Κάρπαθο. Δεν έχω λόγια παρηγοριάς για να πω τα Συλλυπητήρια μου στην αγαπημένη σου γυναίκα Πόπη,τα παιδιά σου Θέμη,Ρηγοπούλα,Σοφία,Μανώλη,στα αδέλφια σου Γιάννη,Νίκο,Μιχαλάκη,Αλέξη,Μάνο και Ελπίδα!
Να είναι ελαφρύ το χώμα τής Καρπάθικης γης που θα σε σκεπάσει,αιώνια σου η μνήμη!
Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ»

Πηγή: rodiaki.gr

O Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Γιώργου Νισύριου:

 

 

«Ο Γιώργος Νισύριος άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην Κάρπαθο και στα Δωδεκάνησα.

Υπηρέτησε το νησί του, έχοντας τιμηθεί από τους συμπολίτες του και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης.

Συνεπής στις αρχές και στις ιδέες του, υπηρέτησε και τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη ως απλός στρατιώτης.

Ο θάνατος του αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για την Κάρπαθο.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον θάνατο του Γιώργου Νισύριου

______________________________________________________________

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας Α’ της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο άγγελμα του θανάτου του Γιώργου Νισύριου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Κάρπαθος και η Δωδεκάνησος θρηνούν τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Νισύριου. Του ενάρετου οικογενειάρχη, του άξιου επιστήμονα, του καλού επιχειρηματία, του σπουδαίου αυτοδιοικητικού και σημαντικού στελέχους και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, σε δύσκολα χρόνια για την παράταξη. Για μένα υπήρξε καλός φίλος και συνεργάτης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου. Αγωνιούσε και αγωνιζόταν για την επίλυση των προβλημάτων της Καρπάθου και της Ηρωικής Νήσου Κάσου αλλά και για όλα τα προβλήματα του νομού μας. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Δε θα ξεχάσω ποτέ, τον κοινό μας αγώνα, στην Αθήνα και στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, για να παραμείνει η Δωδεκάνησος αυτοτελής διοικητικά περιφέρεια και να μην χαθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας. Η μνήμη του θα με συντροφεύει πάντα και θα μου δίνει θάρρος και κουράγιο. Αυτά, που εκείνος δεν έχασε μέχρι το τέλος της ζωής του.  Συλλυπούμαι εγκάρδια, τη σύζυγο και τα παιδιά του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της Καρπαθιακής γης που θα τον σκεπάσει.»

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Γιώργου Νισύριου

 

 

Ο Τζώρτζης Νισύριος αποτέλεσε παράδειγμα επιστήμονα-ιατρού, που αξιοποίησε τη μόρφωση του και τις γνώσεις του για την υγεία των ακριτών νησιωτών, των συμπατριωτών του.

 

Πέρα από την επιστημονική του προσφορά στην ακριτική Κάρπαθο και τα Δωδεκάνησα, υπήρξε άνθρωπος με αμέριστο ενδιαφέρον για το κοινό καλό, για την πρόοδο του τόπου του σε όλους τους τομείς.

 

Τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του με πολλές θέσεις πολιτικής ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση και τίμησε αυτήν την εμπιστοσύνη στο ακέραιο, με ακάματη θέληση, ήθος, δημιουργικότητα και  ειλικρίνεια. Η στάση του και η συνολική του προσφορά είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει οδηγό για τις επόμενες γενιές Δωδεκανησίων.

 

Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο aπό τον βουλευτή ΝΔ Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον αδόκητο θάνατο του Γεωργίου Νισύριου  , από τον βουλευτή ΝΔ Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά.

Τα νησιά μας θρηνούν σήμερα τον αδόκητο θάνατο του Γεωργίου Νισύριου. Ενός αγωνιστή της παράταξης Νέας Δημοκρατίας αλλά και της Δωδεκανήσου. Ο Τζώρτζης  Νισύριος ήταν εργατικός, επιστήμων και υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με αυταπάρνηση και πάθος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της καρπαθιακής γης που θα τον σκεπάζει.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του. Αλησμόνητος.

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για την απώλεια του Γιώργου Νισύριου

 

 

Την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Νισύριου, που υπηρέτησε το δημόσιο βίο της Καρπάθου και της Δωδεκανήσου με σύνεση, ευπρέπεια και αποτελεσματικότητα ως λειτουργός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκφράζει με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

 

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιώργου Νισύριου. Του συνοδοιπόρου στην πολιτική μας διαδρομή, του συναγωνιστή στις πολιτικές μάχες, του ευπατρίδη πολιτικού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά, μέχρι το τέλος.

Ο Γιώργος Νισύριος υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τιμώντας επάξια τους πολίτες της Καρπάθου που τον εξέλεξαν τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τέσσερις συναπτές  εκλογικές αναμετρήσεις.

Η είδηση της απώλειας σκόρπισε θλίψη σε όλους μας. Εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκφράζω προς την οικογένεια και τους οικείους του τα βαθιά συλλυπητήρια μου».

 

 

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 Συλλυπητήρια του Χαράλαμπου Κόκκινου για την απώλεια του Γιώργου Νισύριου

 

Ο Γιώργος Νισύριος έφυγε για το αιώνιο ταξίδι.

Ο «Τζώρτζης» έφυγε από κοντά μας, γρήγορα και ξαφνικά…

Έχασε ο τόπος μας, έναν ακούραστο και μαχητικό άνθρωπο, που είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του, επί σειρά ετών.

Καλός επιστήμονας, αποτελεσματικός και διεκδικητικός αυτοδιοικητικός, αγωνίστηκε για την Κάρπαθο και τα Δωδεκάνησα με συνέπεια.

Καλό Παράδεισο Γιώργο…

Αιωνία σου η Μνήμη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

 

 

 

Χαράλαμπος Κόκκινος

π. Γ.Γ. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής

της «Πνοής Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου»

 

Η. Τσέρκης: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του αείμνηστου Γεωργίου Νισύριου

 

 

Η απρόσμενη είδηση του θανάτου του Οδοντίατρου  Γεωργίου (Τζώρτζη) Νισύριου, μας συγκλόνισε και μας γέμισε θλίψη.

Ο Τζώρτζης Νισύριος ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα, με μεγάλο επιστημονικό έργο και τεράστια προσφορά τόσο στην Οδοντιατρική περίθαλψη όσο και στο κοινωνικό σύνολο της Καρπάθου.

Διετέλεσε σε πολλές θέσεις ευθύνης συγκεκριμένα ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου επί σειρά ετών, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου και Αντιδήμαρχος Καρπάθου. Υπηρέτησε επίσης, στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής.

Η Κάρπαθος αλλά και ολόκληρη η Δωδεκάνησος έχασε έναν εκλεκτό  συμπολίτη με αρχές, αξίες, ήθος και κοινωνική προσφορά, έναν ξεχωριστό πατριώτη που θα μείνει φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Τολμούσε και υλοποιούσε με καθαρό λόγο και ευθύ βλέμμα. Δυναμικός και ταυτόχρονα συμπονετικός, ξεκάθαρος και συναινετικός. Μια αυθεντική, ήρεμη δύναμη που θα μας λείψει.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Καλλιόπη και στα παιδιά του και συναδέλφους Θεμιστοκλή, Ρηγοπούλα, Σοφία και Μανώλη.

Καλό ταξίδι, συμπατριώτη, συναγωνιστή Τζώρτζη.

 

Ηλίας Τσέρκης

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ρόδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ