Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου σε σύσκεψη για την έναρξη λαϊκού φροντιστηρίου αλληλεγγύης

1
92
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Πορφυρίου 21, Κως – Τηλ/Φαξ: 2242022394 // email: [email protected]

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις αυξημένες λαϊκές ανάγκες, παίρνει την πρωτοβουλία για την λειτουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης στο νησί της Κω.

Η νέα οικονομική κρίση, που ήρθε πιο γρήγορα λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού και των μέτρων αντιμετώπισής του, οξύνει τα αδιέξοδα που βιώνουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες του νησιού μας.

Από την άλλη, η πολυδιαφημιζόμενη έναρξη της τουριστικής σεζόν όχι μόνο δεν έφερε καμία ουσιαστική ανακούφιση, αλλά ίσα – ίσα έδειξε πως μπροστά στην «λαχτάρα» των μεγαλοξενοδόχων να μην χάσουν ευρώ από τα κέρδη τους, η υγεία των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό, συνολικότερα του λαού του νησιού «πάει περίπατο»!

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της ΝΔ (παίρνοντας την σκυτάλη από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις) παίρνει το ένα μέτρο μετά το άλλο, ώστε να εξαφανιστεί κάθε εμπόδιο που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα κερδοφορίας στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει, μαζί με την αναθεώρηση του ωρολόγιου προγράμματος Γυμνασίων και Λυκείων, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ζωή των μαθητών από Σεπτέμβρη, αφού με βάση τις αλλαγές χάνονται εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας, μειώνονται οι θέσεις απασχόλησης κατά 2,2 χιλιάδες καθηγητές, ενώ με την τράπεζα θεμάτων και τις αλλαγές στην ύλη των Λυκείων & ΕΠΑΛ, ουσιαστικά αυτά μετατρέπονται σε «εξεταστικά κέντρα».

Στόχος του φροντιστηρίου αλληλεγγύης δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, τα σωματεία και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. παλεύουν για πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτούνται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια για να μάθουν γράμματα τα παιδιά της, τα υπέρογκα ποσά που δίνει σε φροντιστήρια, αναλώσιμα κλπ. Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης έχει στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια. Με αυτόν τον τρόπο, το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. θέλει να βοηθήσει και έμπρακτα τα παιδιά στο μεγάλο αγώνα που δίνουν κάνοντας πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας και να κάνουν το Λαϊκό Φροντιστήριο και δική τους υπόθεση. Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού, είναι δείγμα πραγματικής ταξικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, δημόσιου & ιδιωτικού τομέα, στην πρώτη συνάντηση – σύσκεψη του Λαϊκού Φροντιστηρίου, την Παρασκευή 17 Ιούλη, στις 8:00μμ, στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου. Μαζί έχουμε τη δύναμη να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση.

Για την Διοίκηση
13/7/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν τους το είχα, αλλά εύγε! Τουλάχιστον έτσι θα βοηθηθούν μερικά παιδιά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ