Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κω: «Αυτά που δεν ειπώθηκαν, άλλα έπρεπε να ειπωθούν»

4
1608

Γράφει ο Μηνάς Χατζημιχαήλ

Στον απόηχο της επίσκεψης του κύριου Μητσοτάκη στην Κω, είναι ώρα να γίνει κάποιος έστω πρόχειρος απολογισμός, με μια διαφορετική προσέγγιση. Μπορούμε λοιπόν εύκολα να διαπιστώσουμε ότι ήταν μια πετυχημένη επίσκεψη ενός πολύ καλά διαβασμένου και έξυπνου πολιτικού.

Στα πολύ θετικά της επίσκεψης είναι η άριστη κατανόηση των θεμάτων και των προβλημάτων του νησιού μας και ειδικά αυτή τη στιγμή σε σχέση με το μεταναστευτικό αλλά και το τουριστικό προφίλ της Κω, όπως επίσης και οι φιλικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ του κύριου Μητσοτάκη και της Δημοτικής Αρχής της Κω, οι οποίες μας ανοίγουν πόρτες στο μέλλον!

Ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε στο νησί μας ένα πολύ θετικό κλίμα και ομολογουμένως η συγκέντρωση στο συνεδριακό Κυπριώτη ήταν πολύ πετυχημένη.

Επίσης πολύ θετικό είναι ότι δεν ειπώθηκαν μεγάλα λόγια! Ειπώθηκαν αλήθειες και απογυμνώθηκε η σχέση της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι απίστευτες δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει σε σχέση με το προσφυγικό. Τολμώ να πω, αποικιοκρατικές δεσμεύσεις που δεν αρμόζουν σε ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος.

Όμως προσωπικά εγώ θα περίμενα από τον εν δυνάμει νέο πρωθυπουργό της Ελλάδος να έχει πει κάποια πράγματα παραπάνω. Ειδικά εδώ στην Κω, στον τρίτο τουριστικό προορισμό της Ελλάδος και όπως ανέφερε και ο κ. Δήμαρχος, στον κατά κεφαλήν πρώτο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Περίμενα να ακούσω, να βροντοφωνάξει ότι ήταν τεράστιο λάθος, εκ μέρους της κυβέρνησης, η δημιουργία Hot Spot σε τόσο σημαντικό τουριστικό προορισμό όπως η Κως.

Περίμενα να δεσμευθεί ότι όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, τουλάχιστον θα κάνει μεγάλες προσπάθειες για να αλλάξει αυτό το καθεστώς.

Περίμενα να δεσμευθεί ότι θα αποσυρθεί το ΦΕΚ που προβλέπει Hot Spot στο Λινοπότη και ότι όχι μόνο δεν θα γίνει άλλη δομή παρόμοιου τύπου στο νησί αλλά και οι υπάρχουσες δομές θα μεταφερθούν το συντομότερο δυνατόν σε άλλο μη τουριστικό νησί, ή στην ενδοχώρα!

Το ότι αποφεύγει τα μεγάλα λόγια, τα πολλά «ΘΑ» και τις υποσχέσεις, τον τιμά και δείχνει την σοβαρότητα του, αλλά το να πηγαίνει στο ακριβώς αντίθετο άκρο και να μην υπόσχεται σχεδόν τίποτα, για ένα θέμα που καίει το νησί, άφησε μια πικρία στους νοήμονες Νεοδημοκράτες και γενικά στους πολίτες του νησιού που άλλα περίμεναν να ακούσουν.

Ακόμα και οι λίγοι εναπομείναντες ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στο νησί, δεν πίστευαν στα αφτιά τους για το πόσο «soft» αντιμετώπισε τις προδοτικές αποφάσεις και τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

Ελπίζω και πιστεύω ότι οι φιλικοί δεσμοί που αναπτύχθηκαν στο νησί, κατά την επίσκεψή του, αλλά και οι σύμβουλοί του θα του περάσουν σύντομα το μήνυμα των κατοίκων της Κω, που είναι: « Όταν αναλάβετε, αφήστε το νησί να κάνει αυτό που ξέρει τόσο πολύ καλά να κάνει!!! Αφήστε το να δουλέψει για το καλό των κατοίκων του και της Ελλάδος, απομακρύνετε τα εμπόδια από τον δρόμο του και προς Θεού αποφύγετε οποιαδήποτε νέα τρικλοποδιά!!»

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μηνά μου ο Μητσοτάκης όπως λες είναι έξυπνος πολιτικός. Γιατί να χαλάσει καρδιές Πασοκο-Συριζαίων; Δεν λέει κακά πράγματα γιατί όταν θα πλησιάζουν οι εκλογές και θα αρχίσει το παραμύθι ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, ελπίζει να ξεγελάσει μερικούς αριστερούληδες και να πάρει κάνα ψηφαλάκι. Όσο για το hot spot θα το λουστούμε με όλες τις συνέπειες γιατί και ο Μητσοτάκης χορεύει στον ίδιο ρυθμό που χορεύει και ο Τσίπρας τώρα.

  2. τσιπρας μητσοτακης νεοναζι δοσιλογοι γερμανοτσολιαδες ταγματασφαλιτες

    αθεοι αντιχριστοι ισλαμιστες νεοταξιτες υποχειρια της μερκελ δουλοι των τοκογλυφων εχθροι της ορθοδοξιας ψηφιζουν χιτλερικα μνημονια και δολοφονουν τον λαο.

  3. εσύ δεν ανήκεις στη κατηγορία του νοήμονος ΝΔμοκράτη και όπως βλέπω μ αυτόν εδώ το Μητσοτάκη εξουσία δε βλέπουμε. Μοναδική ελπίδα να επιστρέψει ο Καραμανλής

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ