Καραϊβική: Φονικό πέρασμα του τυφώνα Ίρμα – Δύο νεκροί και δύο χαροπαλεύουν (pics+vids)

0
207

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα δύο χαροπαλεύουν από το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα στα γαλλικά νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου και του Αγίου Μαρτίνου – Εικόνες Αποκάλυψης απ’ όπου περνά – Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι σύντομα θα πλήξει τις Παρθένους Νήσους και θα περάσει από το Πουέρτο Ρίκο κατά τη διάρκεια της νύχτας

Την πρώτη του επέλαση στα νησιά της Καραϊβικής κάνει ο τυφώνας Ίρμα, ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί τελευταία 80 χρόνια στον Ατλαντικό, με ανέμους που φτάνουν τα 300 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στα γαλλικά νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου και του Αγίου Μαρτίνου έπειτα από το πέρασμα του τυφώνα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών της Γαλλίας, Ανίκ Ζιραρντέν.

«Προς το παρόν υπάρχουν δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες. Προφανώς η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα», τόνισε στους δημοσιογράφους η Ζιραρντέν στους δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό την περιοχή.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών επειδή σε αυτή τη φάση οι Αρχές δεν έχουν πρόσβαση σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από μια σύσκεψη αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών που πραγματοποιήθηκε για την εκτίμηση της κατάστασης, δήλωσε ότι θα υπάρξουν θύματα στα γαλλικά νησιά της Καραϊβικής.

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς να έχουμε ένα συνολικό αριθμό, αλλά μπορώ ήδη να πω ότι ο αντίκτυπος θα είναι βαρύς και σκληρός», τόνισε ο Μακρόν. «Θα υπάρξουν θύματα και οι υλικές ζημιές και στα δύο νησιά θα είναι σημαντικές», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που απειλούνται. Οι κάτοικοι έσπευσαν στα καταστήματα για να προμηθευτούν τρόφιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σε αρκετά νησιά έκλεισαν τα αεροδρόμια.

Το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα από την Καραϊβική προκάλεσε πλημμύρες και μπλακ άουτ. Πολλά κτήρια καταστράφηκαν, οι δρόμοι είναι γεμάτοι συντρίμμια και αυτοκίνητα βυθισμένα στο νερό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε εδώ εικόνες Αποκάλυψης από τον τυφώνα

Πηγή φωτογραφιών: DailyMail, express

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ