ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγάλο ενδιαφέρον η ομιλία της Έλενας Ράπτη στην Κω | «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης»

10
3935
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Κατερίνα Χατζημανώλη-Γιάννης Κιάρης

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα εκδηλώσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω η εκδήλωση για την «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης» με ομιλήτρια την Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν με επιτυχία οι Σχολικές Επιτροπές Α’ βάθμιας & Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κω, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω.

Όπως τόνισε στην ομιλία της η κ. Ράπτη (παρουσιάζοντας σχετικά βίντεο και διαφάνειες), σύμφωνα με έρευνες του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, στατιστικός αριθμός του Συμβουλίου της Ευρώπης, που οριοθετεί το μέγεθος του ιδιαίτερα σημαντικού αποτρόπαιου φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών περιλαμβάνει βίαιη και επιθετική συμπεριφορά ή ενέργεια εναντίων ατόμων κάτω των 18 ετών, η οποία δημιουργεί βλάβη, τραύμα, πόνο, φόβο στο παιδί και επηρεάζει την ομαλή ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη με μακροπρόθεσμες συνέπειες και χωρίς θεραπεία.

Η Καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» αποτελεί μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αφορά στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση και στον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών (βίντεο).

Την εκδήλωση συντόνιζε η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Κω Μαρία Ψύρη. Χαιρετισμό απηύθυναν στην αρχή ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Βουλευτής Μ. Κόνσολας (ο οποίος μαζί με την κ. Ράπτη δεσμεύθηκαν να προωθήσουν στη βουλή τα αιτήματα των γονέων), ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδ/σου Ν. Ράπτης, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Μ. Ζερβός και ο Πρόεδρος του Συλλ. Γονέων και Κηδεμόνων Φ. Σλίμαν (βίντεο).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης: ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης, ο π. Αναστάσιος Τσουκνιάς ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, Εκπρόσωπος της 80 ΑΔΤΕ και του Ταξίαρχου κ. Ναζίφη, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Κω Α. Κρητικός, η Αντιδήμαρχος Ε. Ψύρη, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή, ο Πρόεδρος και στελέχη της ΤΟ Κω της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Iδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν επίσης οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των γονέων στο τέλος της εκδήλωσης (η κ. Ράπτη δεσμεύθηκε να προωθήσει στη Βουλή το αίτημα που κατέθεσε η κ. Θεοδωρέλλη να υποστηριχθούν τα σχολεία με ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους).

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λέγανε για το τέταρτο μνημόνιο και την πατήσανε αφού δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο. Λέγανε ότι τα αντίμετρα είναι φούμαρα και τώρα τα ψάχνουνε. Με το που βγήκαμε από το μνημόνιο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έπιασαν δύο τζόκερ. Ένα στα δύο.

    • Μπα πηρε αδεια απο τι Μερκελ?Μπραβο στον Αλεξη.Ενα χρονο να γινουν εκλογες να κοροιδεψουμε τον κοσμο και μετα το εφαρμοζουμε……α ρε Συριζα που σας χρειαζετε.

  2. Πάλι καλά που δεν μας είπε και αυτή να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να σώσει την Ελλάδα όπως την έσωσε με την χρεωκοπία το 2010.

  3. ΧΑΧΑΧΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.ΧΑΧΑΧΑ.ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΓΚΑΕΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΛΕΣΒΙΩΝ ΚΑΙ

    ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ!!!! ΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΠΡΟΒΑΤΑ!!! ΧΑΧΑΧΑ

  4. χαχαχα την σεξουαλικη κακοποιηση την προωθει η ναζιστικη ευρωπαικη ενωση χαχαχα

    οι κτηνοβατες ευρωπαιοι προωθουν τους γκαιοι τις λεσβιες τους τραβεστι τους ανωμαλους γαμους την υοθεσια νεογεννητων απο ανωμαλους γονεις χαχαχα και τωρα μιλανε για προληψη!!!ΣΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ!!!ΧΑΧΑΧΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΧΑΧΑΧΑ

  5. Έχω μπερδευτεί: Ο Κυρίτσης θα κατέβει με τη ΝΔ ή η Ράπτη θα είναι υποψήφια Δήμαρχος Κω; Ή όλοι οι «γύφτοι» μια γενιά;
    Μια χαρά εκστρατεία της έστησαν!

  6. Νόμιζες ότι ήσουν σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ και του Κυρίτση. Ωραία μας τα είπε η κυρία Ράπτη αλλά ακόμα πιο ωραία η κυρία Σαπφώ που μας προσγείωσε και στην πραγματικότητα και έθεσε σοβαρά προβλήματα που κουκουλώνοντε κάτω από το χαλί.

  7. η κυρία Ράπτη σα βουλευτής της ΝΔ πρέπει να ψάξει αλλού να βρεί παιδεραστές. Όπως τον σύμβουλο του Μητσοτάκη πρώην βουλευτή Κέρκυρας Νίκο Γεωργιάδη που συνελήφθη για αυτό το λόγο και έχει παραπεμφθεί σε δίκη

    δείτε το link για να πιστέψετε
    http://www.koutipandoras.gr/article/anabolh-aoristws-sth-dikh-nikoy-gewrgiadh-gia-seoyalikh-ekmetalleysh-kat-eakoloyohsh-anhlikwn

  8. Να έλειπαν όλοι αυτοί οι πολιτικοί καλά θα ήταν. Δεν θέλει πια ο κόσμος ούτε να τους βλέπει. Τα λιγούρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ