ΒΑΚΟΥΦ Κω: Σχετικά με την ανάληψη από το Δήμο Κω του κόστους αποκατάστασης του Τεμένους Ντεφτερντάρ

14
1428

ΘΕΜΑ: Τέμενος Ντεφτερντάρ

 

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σχετικά με την ανάληψη από το Δήμο Κω του κόστους αποκατάστασης του Τεμένους Ντεφτερντάρ στην πλατεία Ελευθερίας Κω, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε τα εξής:

Το Τέμενος Ντεφτερντάρ αποτελεί ιστορικό μνημείο της πόλης Κω, οι δε ζημιές που υπέστη από τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 δεν έχει καταστεί δυνατόν να αποκατασταθούν μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Βακούφ Κω απευθύνθηκε στο Δήμο της Κω, ο οποίος, αφού ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, θα αναλάβει το κόστος της αποκατάστασης.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι, όποιο ποσό απαιτηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών του Τεμένους, θα επιστραφεί από το Βακούφ Κω στο Δήμο διά της  εκχώρησης στο Δήμο μισθωμάτων που το Βακούφ εισπράττει από την εκμίσθωση των καταστημάτων που βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου αυτού, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Πλέον αυτού, στο Δήμο Κω θα παραχωρηθεί κατά χρήση χωρίς μίσθωμα ένα από τα νέα καταστήματα που θα προκύψουν στο ισόγειο, το οποίο, μετά την αποκατάστασή του, θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προς όφελος του Δήμου και της Κωακής κοινωνίας.

Ευελπιστούμε ότι οι απαραίτητες διαδικασίες και εγκρίσεις θα υλοποιηθούν άμεσα, ώστε το Τέμενος να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Εκ μέρους όλων των Μουσουλμάνων της Κω, ευχαριστούμε τον κ. Δήμαρχο μας για την υποστήριξη και την ισότιμη αντιμετώπιση των συμπολιτών μας.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΒΑΚΟΥΦ ΚΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ολο το ζουμι είναι η τελευταια σας προταση.Αυτη είναι η ενσταση ολων.Η Ισοτιμη αντιμετωπιση των συμπολιτών μας.Που ακριβως την ειδατε;Τι ακριβως κανει για τις Χριστιανικες εκκλησιες;Ο λαος της Κω απαιτει ισοτημια.Να μην κοιταει μονο τους Μουσουλμάνους.Αυτα.

  2. Λέτε η εταιρεία με τα ημερόπλοια απ τον Μπόντρουμ να επισκευάσουν την Μητρόπολη??

    ..σειρά θα πάρει το Μουσείο ,θα φέρει τον Σώρα να υμνεί τον Δωδεκαθεϊσμό,μετά θα ανεγερθεί ένα Μοναστήρι για τους Βουδιστές στην Αίγλη και ένα γκιαμί για τους Σιίτες,ένα για τους Σουννίτες και στο τέλος η …Αγία Παρασκευή,,,όλα κ όλα..είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε Θρησκευτική .Την Μητρόπολη θα την αναλάβουν οι συνεταιρισμοί απ το Μπόντρουμ να τους ευλογεί.Με όλα αυτά που διαβάζουμε στο τέλος δεν αποκλείεται να πετάξει τον σταυρό στην σκάλα φέτος κανένας Χότζας απ το Ιράκ….Άφεριιιιμ

  3. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο δήμος λειτουργεί σαν τράπεζα και δανείζει χρήματα τα οποία θα πάρει πίσω σε εύλογο χρονικό διάστημα; (άραγε ποιοί είναι οι όροι αυτού του δανείου;) Προσωπικά δεν γνωρίζω αν ο δήμος της Κω και ο κάθε δήμος έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοιου είδους συναλλαγές.

  4. Το Τζαμί είναι ιστορικό στοιχείο της Κω, και επιβάλλεται η σύντομη αποκατάστασή του, ειδικότερα, λόγω της νευραλγικής του θέσης, στο κέντρο της πόλης. Η λύση που συμφωνήθηκε, είναι η μοναδική,που φαίνεται να έχει πιθανότητες υλοποίησης. Θα πρέπει να συγχαρούμε τον Δήμο, αλλά και το Βακούφ με ένα μεγάλο μπράβο για αυτή τους την πρωτοβουλία, και να ευχηθούμε να υλοποιηθούν σύντομα, τα όσα συμφωνήθηκαν. Να πούμε επίσης στους οπαδούς του η » ‘ολλα η τίποτα «, πως αυτή τους η άποψη, είναι ακριβώς η άποψη για να επικρατήσει στο τέλος και σ΄αυτή την περίπτωση όπως συμβαίνει συνήθως, το τίποτα.

  5. Εκ της Περσίας έρχονται ,τρεις μάγοι με τα δωρααα,τα μελομακαρονα απ’ το ιερό

  6. Κύριε Δήμαρχε το σπίτι και η επιχείρηση μου στο ισόγειο υπέστησαν ζημιές αξίας 250,000 € από τον σεισμό. Σας παρακαλώ όπως κάνετε δεκτό το αίτημα μου να επισκευάσετε τις ζημιές και αντ’ αυτού θα εισπράξετε το ενοίκιο από το κατάστημα στο ισόγειο μέχρι εξοφλήσεως του ποσού. Αναμένω απάντηση δια του τύπου. Ένας απλός Κώος πολίτης.

  7. Το Βακούφ έχει τεράστια ακίνητη περιουσία. Να υποθηκεύσει κάποια ακίνητα του και να δανειοδοτηθεί από τράπεζα (ή να πουλήσει εάν οι τράπεζες δεν προχωρούν σε δανεισμό) για να αυτοχρηαμτοδοτήσει το έργο αποκατάστασης. Ο Δήμος από τον νόμο οφείλει να επενδύει τα χρήματα των δημοτών σε έργα κοινής ωφέλειας και όχι σε ακίνητα άλλων ιδιοκτητών.

  8. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!! ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

    ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΑ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΛΟΓΩ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ!!!!ΛΟΓΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ,ΛΟΓΩ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ..’ΔΙΑΤΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ’…ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΚΕΠΤΙΚΑ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ …ΒΛΑΚΕΙΑ.ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ..ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.

  9. Κοιτώντας την φωτογραφία,εμένα μ ενοχλεί η Εκκλησία,που φαίνεται στο πλάνο

    μιας και είναι γκρεμισμένο το Ιερό,ρίξετε και τον κυρίως ναό και στην θέση του να γίνει ένα τζαμί..έτσι και αλλιώς μόλις έρχονται απ το Hot Spot οι μαύροι στην στάση λεωφορείων,πρώτα απ το προαύλιο της Εκκλησίας περνάνε …

  10. Ποιο ιστορικό μνημείο και μην ακούω μλκες δεν πρέπει να αποκατασταθεί καθόλου αυτό το πράγμα!! εκεί από κάτω για όσους ανιστόρητους δεν ξέρουν βρίσκετε η εκκλησία του αγίου Ελευθέριου. δεν είναι τυχαίο που έπεσε αυτό το πράγμα κάτω από το σεισμό!! Ξυπνάτε μεμετια!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ