Σεισμός στην Τουρκία: Δείτε βίντεο από τα 5,3 Ρίχτερ – Έντρομοι κάτοικοι εγκαταλείπουν κτήριο

2
1195

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Τουρκία  έγινε αισθητός και σε Λέσβο και Χίο –  Διαβάστε πού εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Τουρκία, με την δόνηση να είναι αισθητή και στα νησιά του Αιγαίου.

Η  σεισμική δόνηση σημειώθηκε 112 χιλιόμετρα από το νησί της Μυτιλήνης.  Το επίκεντρό του σεισμού εντοπίζεται βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21:22.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε Λέσβο και Χίο.

Η σεισμική δόνηση είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά τμήματα της Μυτιλήνης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ενώ σημειώθηκε μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Στις 21:58 σημειώθηκε μετασεισμός εντάσεως 4,4 βαθμών.

Δείτε στην παρακάτω εικόνα πού εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού

o_seismos_koda_sti_mitilini

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε την ισχυρή δόνηση στα 5,6 Ρίχτερ, στα 16 χιλιόμετρα από Κιρκαγάτς, που βρίσκεται στη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Τήμνου. Aπέχει από τη Σμύρνη 88 χιλιόμετρα και 58 χιλιόμετρα από τη Μαγνησία.

rixter_tourkia

Έκτακτη είδηση ο σεισμός στα τουρκικά μέσα που κάνει λόγο για 5,4 Ρίχτερ.

rixter_anadolu

Δείτε βίντεο από τον ισχυρό σεισμό

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ